پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی سازمان حفاظت محیط زیست: قلع و قمع تصرفات ۳۰۰ هکتاری که در منطقه حفاظت شده ورجین در قسمت جنوبی البرز مرکزی رخ داده است تا دو سه هفته آینده با حکم قضایی آغاز می شود.
به گزارش واحد مرکزی خبر؛ سید احمد نبوی در نشست خبری با عنوان کشف زمین خواری بزرگ در مناطق حفاظت شده محیط زیست افزود: از دو ماه پیش با دستور ویژه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست مبنی بر رسیدگی سریع به پرونده های زمین خواری بدون هیچ اغماضی، وارد کار شدیم و به تصرفاتی غیرقابل باور دست یافتیم.
خسارت شش هزار و 500 میلیارد تومانی به بیت المال
وی گفت: زمین خواری 300 هکتاری در منطقه حفاظت شده ورجین در شمال شرقی شهر تهران، حدود شش هزار و 500 میلیارد تومان به بیت المال آسیب وارد کرده است.
نبوی افزود: این پرونده بزرگ سه بخش دارد که بخش نخست آن مربوط به 42 پرونده ای است که برای آن از ابتدای سال 88 تا تیر 92 حکم قلع و قمع صادر شده است.
وی گفت: متهمان این پرونده به قدری جری شده بودند که برای هشت پرونده دیگر این پرونده بزرگ صورتجلسه صوری امضا کرده بودند که ما بر قلع و قمع آن تأکید کردیم.
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به جلسه هفته گذشته برخی مسئولان این سازمان با نمایندگان قوه قضائیه گفت: با وجود اینکه نامه های زیادی برای رفع تصرف و قلع و قمع این زمین ها مکاتبه شده بود اما در سالهای گذشته شاهد مسکوت نگهداشتن این نامه ها بودیم که نشان می دهد دست متخلفان بسیار باز بوده است.
118 پرونده دیگر با تخلف محرز
وی گفت: 118 پرونده دیگر هم داریم که تخلف، محرز بود و مدارک آن را تحویل قوه قضائیه داده ایم که متأسفانه همه این پرونده ها پیش از این هم مطرح شده بود که آن را معطل گذاشته بودند در حالیکه ظرف سه یا چهار روز می شد این پرونده ها را به جریان انداخت اما چهار سال معطل ماند.
نبوی افزود: در مورد تصرف 300 هکتاری که ذکر کردیم تیم های ویژه ای تشکیل شده است و فکر می کنیم تا دو سه هفته آینده قلع و قمع آن آغاز شود.
وی گفت: ارزش برخی از این ویلاها به چندین میلیارد تومان می رسد که یکی از آنها 18 میلیارد تومان قیمت گذاری شده بود که همه تخریب خواهد شد.
نبوی به شگرد متصرفان این زمین ها اشاره کرد و افزود: آنان ابتدا با کاشت درخت آن زمینها را تصرف می کردند و بعد این زمین ها را خرد و میان افراد توزیع می کردند.
وی گفت: بطور قطع با قلع و قمعی که صورت خواهد گرفت خیلی ها متضرر می شوند اما مقصر اصلی خودشان هستند که این اسناد را ناخوانده امضا کردند و برای آن پول دادند.
نبوی در ادامه به ضعف دستگاههای نظارتی در خصوص این پرونده اشاره کرد و افزود: اگر در آن سالها کمیسیون اصل 90 مجلس، سازمان بازرسی کل کشور ، دیوان محاسبات و دستگاههای نظارتی سازمانهای حفاظت محیط زیست منابع طبیعی و سازمان جنگلها به وظایف خود عمل می کردند شاهد این زمین خواری نبودیم.
مدیرکل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در دو ماهی که کار شناسایی را آغاز کرده ایم به نکات جدیدی رسیده ایم و برای اینکه اثبات کنیم در سالهای گذشته کوتاهی صورت گرفته است به سرعت از برخی تصرفات شکایت کرده ایم و احکام آن نیز به سرعت در قوه قضائیه صادر خواهد شد.
نبوی گفت: در این خصوص صد مورد را شناسایی کرده ایم که هنوز به ویلا تبدیل نشده و ارزش مالی آن تغییر نکرده است و تلاش خواهد شد به سرعت آن را به بیت المال بازگردانیم.
از تحقیق و تفحص استقبال می کنیم
مدیرکل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اگر چه به شدت از طرح اخیر مجلس درباره تحقیق و تفحص از این سازمان استقبال می کنیم، اما جای گلایه دارد که چرا مجلس این موضوع را در سالهای گذشته در دستور کار قرار نداد؟
سید احمد نبوی افزود: در یک سال گذشته، سازمان بازرسی کل کشور حدود 50 پرونده از تخلفات سازمان حفاظت محیط زیست را برای پیگیری به ما ارسال کرده که همه این 50 پرونده مربوط به هشت سال گذشته است و ما باید پاسخگوی اشتباهات گذشتگان باشیم.
وی گفت: درباره 20 پرونده از این تعداد به ختم رسیدگی رسیدیم و درباره 30 پرونده دیگر احتمال می دهیم که مسئولان حقوقی آن دوره باید پاسخگو باشند که سازمان بازرسی کل کشور در این خصوص باید تصمیم گیری کند.
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: به زودی به استانهای همجوار خواهیم رفت؛ همان استانهایی که ارزش افزوده زمین در آنها بالاست چرا که چنین تخلفاتی در استانهای مازندران ، گیلان ، البرز و فارس رخ داده است.
وی گفت: اگر چه کمبود نیرو داریم اما امیدواریم تا پیش از پایان سال محدوده های بزرگی از کشور را که مناطق حفاظت شده بوده و به تصرف متصرفان درآمده است به بیت المال برگردانیم.
بیشترین تصرفات غیرقانونی در استان تهران است
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران گفت: بیشترین تصرفات غیرقانونی زمین در استان تهران رخ میدهد و ایجاد شعبه ویژه برای بررسی100 نقطه از تصرفات غیرقانونی را درخواست کرده ایم.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، محمد هادی حیدرزاده درادامه نشست خبری با عنوان " کشف زمینخواری بزرگ در مناطق حفاظت شده استان تهران" افزود: بیشترین تصرفات غیرقانونی در استان تهران است که اشخاص حقیقی و حقوقی مرتکب می شوند و زمین خواری اشخاص حقیقی از نظر تعداد ، بالا و از نظر متراژ کم است اما برای اشخاص حقوقی تعداد ، کم اما متراژ بالا بوده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران ادامه داد: 400 هزار هکتار در استان تهران جزء مجموعه مناطق حفاظت شده است و از ان جا که بیش از 40 درصد مساحت استان تهران جزء مناطق چهارگانه بوده بنابراین تصرف در این مناطق است.
حیدرزاده با اشاره به اینکه در استان تهران 24 هزار هکتار تصرفات گزارش شده است که امسال میزان زیادی از آن قلع و قمع شد ، افزود: از سال 88 تا 92 حجم تصرفات افزایش یافته است و ما شاهد از بین رفتن زیستگاهها هستیم.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهراندر بخش دیگری از سخنانش ، تصرفات در شمیرانات را اسفناک خواند و گفت: در شمیران به دلیل خوشآب و هوا بودن منطقه شاهد تصرفات بسیاری هستیم و چون سازمان محیط زیست مالکیت مناطق چهار گانه را ندارد ، این موضوع مشکلساز شده است.
حیدرزاده گفت بیش از 30 مورد در شش ماهه امسال پرونده تصرف غیرقانونی زمین تشکیل شده وهمچنین 100 مورد پرونده جدید شناسایی شده است که امیدواریم به نتیجه برسد و با زمینخواران مقابله شود.