به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، محمد نهاوندیان در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما، در پاسخ این سوال که ایران چگونه می تواند از ظرفیتهای عظیمی که با توجه به نقشی که در معادلات بین المللی و منطقه ای ایجاد کرده است بهره گیرد گفت: این حقیقت غیر قابل انکاری است و از ملت ایران باید تشکر کرد که با حمایت خود این امکان را داده است که نمایندگان آنها بتوانند با استحکام و استدلال ، مواضع صحیح را بازگو کنند.
تجلی حمایت رهبری و مردم در پیروزیهای عرصه سیاست خارجی
نهاوندیان گفت: این اشتباه است که ما خیال کنیم ، صحنه سیاست خارجی مثل مسائل داخلی می تواند محل منازعه جناحی قرار بگیرد؛ مباحث جناحی، مباحث سیاست داخلی ، مباحث اقتصادی ، یک حکم دارد و مباحث سیاست خارجی حکم دیگر دارد، آنجا نوک پیکان است و ما هستیم و دنیا ، ما هستیم و رقبا ، ما هستیم و برخی از مخالفان و شاید دشمنان مان.
نهاوندیان گفت: در آنجا نوک پیکان حمله می باید حمایت یکپارچه ملت را داشته باشد. بحث های داخلی مان را داخلی باید بکنیم در جلسات خصوصی اما بیرون در ابراز نظر همه جناح ها ، همه مردم ، همه ارکان نظام حمایت شان، قدرت ما را در مذاکرات بالا می برد.
وی افزود: ما در این یکسال این را دیدیم ، حمایت رهبری بزرگترین سرمایه بوده ، تجلیاش هم در این توفیقات است.
رئیس دفتر رئیس جمهور ادامه داد: از این پس هم باید آن دیپلماسی فعال را دنبال کنیم ، هم این حمایت باید حضور داشته باشد. به خصوص در یک ماه پیش رو که به هر حال در این مذاکرات هسته ای تجلی این توان دیپلماتیک در حراست از منافع و حقوق ملت ایران باید به کرسی بنشیند.
وی گفت: باید این موضع منطقی، متین و مستدلی که ایران در مسائل مختلف منطقه و بین المللی و هسته ای اتخاذ کرده است در همین استحکام پای فشرد.
نهاوندیان با اشاره به اینکه سرمایه این موضع، حمایت یکپارچه مردم است، افزود: خود انتخابات ریاست جمهوری پس از دوره ای که تبلیغات شدید ضد ایرانی گسترش پیدا کرده بود و این حضور پرشور که معنای سیاسی اش حمایت مردم از نظام و از دولت منتخب بود به ویژه در امور سیاست خارجی این حمایت باید تجلی پیدا کند.
انزوای نتانیاهو
وی در ادامه سخنان خود در پاسخ به این پرسش که چه باید انجام دهیم که فضای منطقی که از جمهوری اسلامی ایران ، سال به سال دارد منتشر می شود، حفظ شود؟ افزود: شما اکنون را مقایسه کنید با زمانی که نتانیاهو وقتی در مجمع عمومی سازمان ملل سخن می گفت بیشترین تیترهای خبری رسانه ها را به خودش اختصاص می داد.
وی ادامه داد: همگان برای قضاوت کردن درباره ایران به تحلیل های نتانیاهو گوش می دادند اما امسال دیپلماسی مبتکرانه و از موضع فعال جمهوری اسلامی ایران در واقع نتانیاهو را منزوی کرد و کمترین توجه کننده و شنونده را داشت.
نهاوندیان افزود: البته مقاومت مردم فلسطین به ویژه غزه در این باره بسیار نقش داشت و البته نقش جمهوری اسلامی ایران در حمایت معنوی از حماسه مردم فلسطین کمک کار آنها بود.
وی گفت: اما مجموعه منظم این فعالیت ها، کار را به جایی رسانده است که حرف نتانیاهو شنیده نمی شود و مردم حتی در آمریکا با اکراه درباره او سخن می گویند.
رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: حتی سخنگوی دولت آمریکا هم سعی می کند بین خود و مواضع سیاسی شان با اظهارات نتانیاهو فاصله ایجاد کند.
نهاوندیان ادامه داد: اینها اتفاقات خیلی مهمی در صحنه سیاست بین المللی است و بعکس اظهارات رئیس جمهور اسلامی ایران مورد اشاره به استناد و اشتهاد قرار می گیرد و اکنون طرف مشورت برای نحوه اقدام در منطقه ایران است نه رژیم صهیونیستی.
وی افزود: این یک توفیق الهی برای مقاومت مردم ایران و موضع اصولی دفاع از مردم فلسطین است که البته باید ادامه یابد.
فاصله گرفتن سیاستمداران از رژیم صهیونیستی
نهاوندیان ادامه داد: دیپلماسی فعال ایران موفق شده است، ایران هراسی را چندین قدم به عقب ببرد و محافل ضد ایرانی اکنون کاملاً احساس ضربه خوردگی و زخمی بودن می کنند.
سرپرست نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه اکنون سخن گفتن درباره ایران دیگر تابو نیست، افزود: از ایران مثبت صحبت کردن دیگر امر ممنوعه نیست، در مقابل حمایت از سیاست های اسرائیل اهرمی است که سیاستمداران دنیا با آن در حال فاصله گرفتن از این رژیم هستند که این را باید ادامه داد.
دیپلماسی فعال و قویتر در مذاکرات هستهای
نهاوندیان افزود: ما هم باید از پیشرفت های هسته ای حراست کنیم در همین حال راه را برای پیشرفت کشور در حوزه های دیگر از جمله فناوری، اقتصادی و در مناسبات بین المللی باز کنیم و از آنها هم حراست کنیم.
وی گفت: ماه پیش رو، بسیار با اهمیت است ، هم باید در صحنه دیپلماسی فعال و قوی تر از گذشته ظاهر شویم و هم در صحنه حمایت از مردم محکم باشیم.
نهاوندیان افزود: یکی از امتیازات دور جدید مذاکرات در دولت جدید این بود که به طرف مقابل گفت به مذاکرات بی پایان و بی نقطه اعتقاد نداریم و بالاخره باید در یک زمان مشخص به نتیجه برسیم.
وی ادامه داد: حاصلش این شد که نخست یک توافق اولیه داشتیم که این توافق اولیه در واقع توانست پیام مثبت را به مذاکرات نهایی تأمین کند و از سوی دیگر به هر حال یک شرایط بهتری را هم برای حرکت اقتصادی ایجاد کرد.
سرپرست نهاد ریاست جمهوری افزود: در پایان آن مهلت شش ماهه ، دو طرف به نتیجه رسیدند که یک فرصت دیگری بدهند. تلاش دو طرف هم همین است که در همین دوره به نتیجه برسد و این نکته بسیار مهم بود.
نهاوندیان ادامه داد: ما می خواستیم به نتیجه برسیم. و اکنون طرف مقابل هم ناچار به موافقت با خواست جهانیست که می خواهند ایران حضوری تمام قد در مناسبات بین المللی داشته باشد و چاره ای جز پذیرش ندارد.
سرپرست نهاد ریاست جمهوری گفت: وقتی مذاکرات یک موعد زمانی دارد تا آن لحظات آخر به هر حال هر دو طرف مذاکره سعی می کنند که مطالب خودشان را با یک هدف حداکثری دنبال کنند.
نهاوندیان افزود: لذا نتیجه نهایی قاعدتاً در روزهای آخر بدست می آید و به هر حال فن مذاکرات در چانه زنی هاست، به هر حال هر طرفی یک حرف آخری را نگه می دارد برای روزهای آخر اما مهم این است که جهت را عوض نمی کنند.
وی با اشاره به انتخابات 4 نوامبر در آمریکا گفت: مسائل داخلی آمریکا در مسئله سیاست خارجی نقش دارد، بعضی از کسانی که در کنگره مواضع دیگری از مواضع کنونی دولت آمریکا داشته اند این موعد زمانی 4 تا 24 نوامبر فاصله 20 روزه ای را ایجاد می کند که جمعی از تحلیل گران اعتقاد دارند احتمالا در آن فاصله نتیجه نهایی حاصل خواهد شد.
بازگشت به تحریمهای پیشین امکانپذیر نیست
نهاوندیان با بیان اینکه موضع ایران، موضعی اصولی و منطقی بوده است، افزود: در صحبت های خصوصی بعضی از طرف های ملاقات اذعان داشتند که حرف ایران ، حرفی منطقی است و بعضی از اروپایی ها هم به صراحت بر آن تاکید داشتند که لیست شرکت های اقتصادی که به ایران آمده اند مؤید این موضوع است.
نهاوندیان با تاکید بر اینکه به طور قطع بازگشت به تحریم های پیشین امکان پذیر نیست، افزود: یکی از اتفاقات مهم در این سفر این بود که شخصیت های بسیار بالا و تأثیرگذار اقتصادی آمریکا با رئیس جمهور ایران در شرایطی که هنوز تحریم ها برداشته نشده است، حرف اقتصادی می زنند و ابراز امیدواری می کنند در اقتصاد ایران سهم داشته باشند.
وی با بیان اینکه این اتفاقات از برخی اتفاقات سیاسی بسیار مهم تر است، گفت: پارسال برخی از این ها پنهانی با من جلسه و اصرار داشتند که رسانه ای نشود و امسال هم خود آنها اصرار کردند با رئیس جمهور ایران دیدار کنند؛ در این دیدارها روشن شد که دشمنان ما در پی تشدید تحریم ها بودند و مرتب قطعنامه ها و تحریم ها را شدیدتر می کردند و برنامه آنها این بود که به سمت تحریم های به اصطلاح فلج کننده بروند.
سرپرست نهاد ریاست جمهوری گفت: ایران اسلامی مدبرانه سیاست تضعیف تحریم ها را پیگیری کرد و پس از یکسال، توفیق پیدا کرده که نه تنها تحریم ها تشدید نشده، بلکه کاهش یافته و فروش نفت افزایش یافته است.
نهاوندیان ادامه داد: از همه این ها مهمتر، توفیقی است که ایران در صحنه اقتصاد با اتخاذ سیاست های اقتصاد مقاومتی کسب کرده است.
وی گفت: عمده تحریم ها هنوز وجود دارد اما با اصلاح سیاست های اقتصادی و تکیه بر خودمان ، تورم را بیش از 20 درصد پایین آوردیم و از رکود خارج شدیم.
نهاوندیان افزود: بانک مرکزی به طور رسمی اعلام کرد در سه ماهه اول امسال، چهار و شش دهم نرخ رشد اقتصادی ما بود در حالی که دو سال قبل منفی شش و هشت دهم درصد بود و این نشانه قدرت ایران در صحنه بین الملل است؛ وقتی تحلیل گران این موضوع را می بینند به جای این که طمع کنند و تصور کنند با فشار به اقتصاد ایران می توانند حرف خود را به کرسی بنشانند، به طمع می افتند که با این ایران و با این اقتصاد آشتی کنند و سهمی داشته باشند.
وی ادامه داد: این شرایط اقتصادی در مذاکرات به کمک ما آمده است و جای امیدواری فراوان است که در موعد مقرر به توفیقات جدی در مذاکرات هسته ای برسیم.
دستاوردهای سفر به آستاراخان
نهاوندیان در ادامه گفتگوی ویژه خبری درباره تاثیر سفر رئیس جمهور کشورمان به نشست آستاراخان با توجه به اینکه اکنون شدیدترین جنگ سرد آمریکا و روسیه در حال شکل گرفتن است، گفت: پرداختن به سفر اجلاس کشورهای حاشیه دریای خزر به علت این که پس از سفر به سازمان ملل بود ،کمی تحت الشعاع قرار گرفته است.
نهاوندیان ادامه داد: موضع جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورهای حاشیه دریای خزر این است که این دریا باید دریای صلح ، دوستی و امنیت باشد.
وی گفت: یکی از نکات مهم در بیانیه سران کشورهای حاشیه دریای خزر این است که هیچ نیروی نظامی خارجی نباید وارد دریای خزر شود.
وی گفت: سران کشورهای حاشیه دریای خزر، درباره محیط زیست این دریا و آشفتگی ها و بی انضباطی هایی که در ان صورت گرفته است اجماع کردند که مقرر شد در این باره همکاری های محکمی صورت بگیرد و توافقنامه آن از جانب سران کشورهای حاشیه دریای خزر امضا شد.
نهاوندیان افزود: نکته مهم در بیانیه پایانی این 5 کشور این بود که در مرز 10 مایلی و 15 مایلی دریایی که حدود 45 تا 50 کیلومتر می شود، حاکمیت ملی به علاوه صید اختصاصی را برای کشورها تثبیت کرد و این مقدمه ای است تا رژیم حقوقی دریای خزر در گام بعدی تصویب شود.
رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: اکنون حجم مبادلات ما با روسیه افزایش پیدا کرده است و روسیه جواب تحریم اروپایی ها را با کاهش واردات مواد غذایی از اروپا داد، با اتکاء به این که بخشی از واردات غذایی خود را از ایران تامین خواهد کرد.
نهاوندیان گفت: حجم صادرات استان خراسان در مواد غذایی به روسیه چند برابر شده است و این یعنی استفاده از فرصت ها و دنبال کردن نفع متقابل.
وی افزود: در دنیای امروز به جای لفاظی های بیهوده باید موارد نفع متقابل را پیگیری کرد و با نفع متقابل اقتصادی می شود امنیت را تضمین و همگرایی سیاسی را تقویت کرد.
سرپرست نهاد ریاست جمهوری گفت: این پنجمین دیدار ایران و روسیه در سطح سران در طول یک سال گذشته بود و این اتفاق مهمی است و تجلی این است که ابتکار دیپلماتیک ایران یک نگاه هدفمند و جامع نگر و اصولی و منطقی و متعادل است.
وی گفت: همزمان با اینکه با کشورهای غربی صحبت و مذاکرات را با جدیت و صمیمیت پیگیری می کنیم اصلا به این معنا نیست که از ارتباطات راهبردی با روسیه و چین و یا ارتباطات نزدیک با همسایگان غفلت شود .نهاوندیان تاکید کرد: در هر سه این محورها ، نگاه جامع پیگیری شده است.
وی گفت: پنج دیدار آقای روحانی و پوتین فقط در لفظ ظاهر و تشریفات نبوده و دستاورد جدی داشت.
نهاوندیان افزود: توافقی که دو طرف در ارتقای مناسبات اقتصادی کردند که حجم مبادلات را به زودی چند برابر خواهد کرد اتفاق بسیار مهمی است و غربی ها هم این امور را رصد می کنند و این هم به توان چانه زنی ما در مذاکرات هسته ای کمک می کند.
وی ادامه داد: لذا با چنین تحرک دیپلماتیک ایران ،آنها این تصور و توهم را کنار گذاشته اند که به دنباله روی از نتانیاهو طرح انزوای ایران را پیگیری کنند.
طرح هلال شیعی، ادامه سیاست ایرانهراسی دشمنان
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: این دشمنان ما هستند که می خواهند ایران را بصورت یک قدرت صاحب تهدید ترسیم کنند و یکی از بخش های طرح ایران هراسی همین بود.
نهاوندیان ادامه داد: برای مثال آنها با طرح هلال شیعی ایران می خواستند سیاست تهدید و ارعاب را دنبال کنند که ما نباید در این دام فریب بیفتیم.
وی گفت: قدرت ایران در این است که طرفدار حق است و چون حق، قوی است ایران هم در این محک 35 ساله به آزمون صحت رسیده است.
نهاوندیان افزود: همه دیده اند سیاست خارجی آمریکا در این منطقه نادرست بوده و موضع ایران درست بوده است.
سرپرست نهاد ریاست جمهوری افزود: البته نباید آن رویکردهای مرموز موزیانه ای را که می خواهند ایران را یک قدرت و تهدید نشان دهند نادیده بگیریم .
ایران، صلحطلب و توانمند در قدرت دفاعی
وی گفت: ایران قدرت دفاع از خود را دارد و کسی نباید در این موضوع شک داشته باشد.
نهاوندیان تاکید کرد: ایران امکاناتی دارد که اگر کسی کمک بخواهد در حد امکانات خودش کمک می کند این موضع، موضعی است که در قلب مردم حق طلب دنیا، دلنشین است.
رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: البته ایران دنبال صلح و توسعه برای همه است و حتی توسعه خودمحورانه را پیگیری نمی کند.
وی گفت: ما در ارتباطات با همسایگان وقتی اینگونه صحبت می کنیم و نفع متقابل را در نظر می گیریم، حرف دلنشینی برای همه است و به این جهت اگر بتوانیم این هماهنگی سیاست خارجی با سیاست اقتصادی مان را به سمت در هم تنیدگی برنامه توسعه با همسایگان دنبال کنیم، هم امنیت و توسعه ما حاصل می شود و هم امنیت و توسعه آنها.
حضور قدرتمند ایران در صحنه مبارزه با تروریزم
سرپرست نهاد ریاست جمهوری گفت: ایران در مبارزه با تروریزم، حضور قدرتمندانه و در عین حال منطقی و مودبانه را در صحنه عمل و نه لفاظی، به نمایش گذاشته است.
وی افزود: اکنون این حقیقت غیرقابل انکار است که هر کس می خواهد به مسئله جهانی مبارزه با تروریزم فکر کند باید به مشارکت ایران نیز فکر کند و هیچ طرحی بدون ایران موفق نیست.
رویکرد فعال در دیپلماسی در مجمع سازمان ملل
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: آنچه که امسال در سفر به مجمع عمومی سازمان ملل و فعالیت های پیرامون آن اتفاق افتاد، تجلی این حقیقت بود که با اتخاذ رویکرد فعال در دیپلماسی در مقابل رویکرد انفعالی، می شود موفق بود.
وی افزود: یعنی اینکه ما در پی حادثه سازی های دیگران، خودمان را در موضع واکنش قرار بدهیم، می شود در همین فضای موجود دستور کار تعیین کرد و در آن دستور کار در نقش مدیریت صحنه، پیشنهاد قابل قبول ارائه و از منافع ملی حراست کرد.
نهاوندیان گفت: پارسال ایران اسلامی موضوع طرح "ویو" ( جهان عاری از افراطی گری و خشونت) را طرح کرد و به جهان پیشنهاد داد تا در قبال این موضوع ، متحد شوند.
وی با اشاره به اینکه این طرح با اقبال عمومی رو به رو و با اجماع تصویب شد افزود: امسال همه سران درباره مبارزه علیه خشونت، افراطی گری و تروریزم سخن گفتند.
رئیس دفتر رئیس جمهور ادامه داد: امسال رئیس جمهوری اسلامی ایران در موضع یک تحلیلگر استراتژیک، ریشه های تروریزم را مطرح و پیشنهاد عملی علیه آن مطرح و برخی از پیشنهادهای نمایشگونه را نقد کرد.
وی با بیان اینکه همگان به نطق نماینده ایران اسلامی بیشترین توجه را کردند، گفت: به جای اینکه ما در پی اینکه دیگری چه کرده و چه گفته است باشیم، خودمان طرح قابل قبول و قابل عمل با هدف مرحله ای مشخص داشتیم.
تصویری واقعی از ملت ایران در صحنه جهانی
نهاوندیان افزود: این توفیق ملت ایران است که با حماسه سیاسی در سال 92 توانستند در صحنه جهانی در مقابل همه تصویرسازیها و ایران هراسیهایی که سالها برای آن سرمایههای میلیاردی خرج شده بود، ترسیم واقعی از ملت ایران را به کرسی بنشانند.
نهاوندیان در پاسخ به این پرسش که واکنش کشورهای دیگر در برابر طرح ایران با عنوان "ویو" (جهان عاری از خشونت و افراطی گری) چه بود؟ افزود: تقریبا در همه ملاقات ها به این موضوع پرداخته می شد و در بعضی از ملاقات ها این موضوع محوری بود.
وی گفت: واقعا این جای عبرت دارد که حتی کشورهایی که مسبب و یا مؤید و تقویت کننده برخی از این گروه های تروریستی بودند، اکنون کاملا احساس خطر می کنند و این هشدار ایران که مسئله، فقط مسئله یک منطقه نیست و مسئله جهانی است کاملا به سمع قبول، شنیده شده است.
رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: ساختار ذهنی استعمارگرانه خیال می کنند که قدرت های بزرگ هستند که فقط می توانند بازیگری کنند و بعد هم بلافاصله آن رویکردهای اقتدارگرایانه فکر می کنند که با یک بمباران هوایی، مشکل حل می شود.
نهاوندیان ادامه داد: رئیس جمهوری اسلامی ایران در نطق امسال روی همین ریشه های خطا در تحلیل و خطا در اقدام دست گذاشت و در برخی از مذاکرات دو طرفه خیلی صریح تر و ریشه جویانه تر به ریشه ها و سابقه های استعمار گری برخی از کشورها اشاره کرد؛ آنها باید اصلاح شوند تا به این راه حل برسند اما در موضع عمل گرایانه همه به این نتیجه رسیده اند که بدون حضور ایران و بدون همکاری ایران، توفیق کامل حاصل نمی شود.
تغییر سیاست برخی کشورهای منطقه
سرپرست نهاد ریاست جمهوری افزود: این واقعیت غیرقابل انکار است که حتی برخی از کشورهای منطقه که رویکردشان در مسایل منطقه، متفاوت و یا حتی در نقطه مقابل رویکرد صلح طلبانه ایران بوده است، اکنون ناگزیر از تغییر سیاست هستند.
نهاوندیان ادامه داد: البته بعضی از آنها نمی توانند این موضوع را به رو بیاورند اما اگر بین سطور نطق های آنها را در مجمع عمومی سازمان ملل ببینید، درمی یابیم که در واقع آنها به نوعی از سیاست های قبلیشان فاصله گرفتهاند.
وی گفت: البته هنوز برخی از این ها از این که به طور مستقیم با ایران و در کنار ایران عمل کنند، تردیدهایی دارند و موانعی سر راهشان وجود دارد.
رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: رویکرد ایران اسلامی این بوده است که میدان را باز بگذارد و برای کسانی که به قول آقای دکتر ظریف می خواهند توبه و روش های گذشته شان را اصلاح کنند، باید راه را باز کرد.
نهاوندیان گفت: به هر حال برای اصلاح خطا راه باید باز باشد.
خواست ملتها و دولتهای منطقه، محور مبارزه با تروریزم
وی با تاکید بر اینکه جان مردم و استقلال کشورها برایمان مهم است، افزود: این صحبت بسیار روشن دکتر روحانی که محوریت مبارزه با تروریزم باید به ملت ها و دولت های منطقه داده شود، نکته خیلی روشن و عملیاتی است.
نهاوندیان ادامه داد: یعنی اگر هر کشوری بیرون از منطقه می خواهد کاری بکند باید با دولت های مشروع منطقه صحبت کند و اگر آنها طراحی کردند و کمک خواستند به کمک آنها بشتابد.
وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران موضع اصولی منطبق با مقررات بین المللی اتخاذ کرده است، گفت: همه می دانند ایران در جلوگیری از پیشروی داعش در عراق و حراست از شهرهای مهمی که در معرض خطر قرار گرفته بودند از جمله بغداد و اربیل و آزادسازی"آمرلی"، موثرترین نقش را داشت.
نهاوندیان افزود: اما اقدام ایران منوط و موکول بود به درخواست دولت مشروع آن کشور و البته نقش اصلی را، مردم عراق در لبیک به دعوت مرجعیت اسلامی داشتند، وقتی آن بیانیه صادر شد، صدها و هزارها نفر آمدند؛ البته آن نقطه، کمک های جمهوری اسلامی ایران هم بسیار تعیین کننده بود.
وی گفت: همه ناظرین بین المللی این واقعیتها را می دانند و می بینند و ممکن است بعضی هایشان اعتراف نکنند اما در محاسباتشان هست لذا شما حتی در لحن کلام شان و شیوه اقدام شان در بحث سوریه این را می بینید؛ اکنون احکام دادن به دولت سوریه و تعهد به این که در حملات شان نیروهای سوری مورد حمله قرار نگیرند، در شیوه های عملشان دیده می شود.
رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: البته مطالبه جمهوری اسلامی ایران بیشتر از این است؛ منوط کردن و مشروط کردن هرگونه اقدام است به طراحی و دعوت و درخواست دولت مشروع منطقه.
وی تاکید کرد: این موضع اصولی خوشبختانه در صحنه بین المللی بیش از هر زمان دیگری مورد قبول قرار گرفت.