پخش زنده
امروز: -
رییس گروه توسعه فناوری نانو و کربن پژوهشگاه صنعت نفت از شکست انحصار چهار کشور آمریکا، چین، آلمان و ژاپن در دستیابی به فناوری نانو لوله های کربنی که در سیمان کاری چاه های نفت کاربرد دارد خبر داد.
به گزارش واحد مرکزی خبر علیمراد رشیدی در مصاحبه با نمایندگان رسانه های گروهی خاطرنشان کرد: مزیت ایران در تولید این ماده از گاز طبیعی است که از هر هشت متر مکعب گاز طبیعی یک کیلو نانو لوله های کربنی استحصال می کند.
رییس گروه توسعه فناوری نانو و کربن پژوهشگاه صنعت نفت گفت: نانو لوله های کربنی قابلیت استفاده در صنعت ساختمان و سیمان را دارد به طوری که می تواند استحکام سیمان را تا 80 درصد افزایش دهد.
وی ادامه داد: اکسیدهای فلزی نانو ساختار نیز از جمله تولیدات اخیرپژوهشگاه صنعت نفت است که در حال حاضر قابلیت تولید روزانه 300 کیلو اکسیدهای فلزی نانوساختار در کشور وجود دارد که این موضوع علاوه بر جلوگیری از خام فروشی موجب می شود از مصرف مواد معدنی کاسته شود.
وی همینطور از دستیابی متخصصان کشورمان به فناوری ای ان جی و امکان جایگزینی آن با سی ان جی گفت و ادامه داد: ای ان جی علاوه برآن که با یک ششم فشار وارد بر سی ان جی ذخیره سازی می شود امکان پیمایش بیشتری را به خودروها می دهد.
رشیدی اضافه کرد: همچنین از این فناوری می توان در ایستگاه های تقویت فشار و در زمان تعمیرات استفاده کرد تا از هدر رفت چهار میلیون مترمکعب گاز طبیعی جلوگیری کرد.
رشیدی همچنین طرح تولید نیمه صنعتی گرافن نانو متخلخل را یادآور شد و گفت: این مواد می تواند تا 100 برابر اندازه خود لکه های نفتی را جذب کند و از آن برای رفع آلودگیهای ناشی از نشت نفت استفاده کرد.
این مسئول پژوهشگر حوزه فناوری نانو، بازدارنده های خورنده، نانو کاتالیزورها، نانو عایق ها، نانو سیالها و فناوری جمع آوری بخارات بنزین را در پالایشگاهها، مخازن نگهداشت و جایگاههای سوختگیری به عنوان دیگر طرح های در دست اجرای پژوهشگاه صنعت نفت برشمرد.
وی در عین حال با تاکید بر اینکه بکارگیری فناوری نانو در فرایند های صنعت نفت حدود دو میلیارد دلار ارزش افزوده اقتصادی به دنبال دارد افزود: طی پنج سال گذشته موفقیت هایی درحوزه فناوری نانو کسب شده و 30 طرح بزرگ در حوزه نانو در حال انجام است.
رییس گروه توسعه فناوری نانو و کربن پژوهشگاه صنعت نفت خاطر نشان کرد: فناوری جدید نانو به طور متوسط هر 6 ماه یکبار در صنعت نفت معرفی می شود.