پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور گفت:اجلاس مجمع عمومی امسال سازمان ملل به خاطر مسائل منطقه و شرایطی که درموضوع تروریسم در دنیا بوجود آمده است اهمیت ویژه ای داشت به همین علت مواضع ملت ایران درمجمع عمومی برای نمایندگان کشورهای مختلف تشریح شد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، آقای روحانی درباره نتایج سفرش به نیویورک و روسیه افزود: همزمان یک جلسه آب وهوادر سطح سران بود که در آن جلسه هم راجع به موضوع آب وهوا واقداماتی که جمهوری اسلامی ایران در طول سال های گذشته بویژه یک سال گذشته انجام داده است و برنامه ای که پیش رو دارد توضیح داده شد.
وی گفت : در کنار مجمع عمومی معمولا سران شرکت دارند ملاقات های متعددی بود که در آن دیدارها در باره روابط دوجانبه و مسائل منطقه ای به طور طبیعی بحث وگفتگو می شد با رئیس جمهور فرانسه ،نخست وزیر انگلیس ، وزیرخارجه آلمان ، رئیس جمهور سوئیس ، رئیس جمهور اتریش و رئیس جمهوراسلوونی که در قاره اروپا هستند دیدار و گفتگو کردیم همچنین با نخست وزیر ژاپن آقای آبه ملاقات داشتیم.
روحانی گفت: همچنین با رئیس جمهور ونخست وزیر عراق درباره مسائل عراق دیدار وگفتگو کردم همچنین با رئیس جمهور ترکیه اقای اردوغان وهمچنین نخست وزیر لبنان و در دیدار با مقامات آمریکای لاتین رئیس جمهور ونزوئلا و بولیوی گفتگو کردم.
وی افزود: با رئیس جمهور گینه و همین طور دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای اروپا نیز دیدار وگفتگو کردم که درهمه این ملاقات ها به اعتقاد من مواضع جمهوری اسلامی ایران تبیین شد و آنها هم نظراتشان را گفتند دو نکته به نظر من خیلی مهم بود و آن اینکه اولا امسال تفاوتش با پارسال در زمینه موضوع هسته ای این بود که یک اراده جدی تری مشاهده می شد گویی همه مصمم هستند برای برنامه هسته ای ایران راه حل درست ومصالحه جویانه ای پیدا کنند فکر می کنم احساس کردند مصالحه با ایران به نفع منطقه و به نفع همه است و این یک نکته بسیار مهمی بود همزمان هم در نیویورک با پنج به علاوه یک مذاکراتی بود گرچه این مذاکرات با آن سرعتی که ما دلمان می خواست نبود ولی رو به جلو بود حرکت کند بود البته هفته آینده مذاکراتی خواهد بود وادامه پیدا می کند وما امیدواریم بتوانیم به یک راه حلی که منافع ملی ما را تامین کند برسیم اگر موضوع هسته ای ایران در چارچوب مقررات بین المللی حل وفصل شود این به طور طبیعی به نفع همه خواهد بود.
رئیس جمهور درباره دیدارش با نخست وزیر انگلیس گفت : وی درخواست ملاقات کرده بود ما هم پذیرفتیم وملاقات کردیم وعمدتا راجع به سه موضوع بحث کردیم در مورد بحث هسته ای گفتگو کردیم بحث خوبی بود گر چه در این زمینه اختلاف نظرهایی داشتیم در زمینه خشونت وتروریسم و مسئله بی ثباتی منطقه بحث بسیار مفصلی شد که این بحث هم ما تذکر دادیم که به هر حال تا کنون غرب چه شیوه های اتخاذ کرده و باید مسیر را تصحیح کند ودر مورد روابط دوجانبه که آن ها به طور طبیعی خواستار شرایط جدید در روابط دوجانبه بودند و ما هم به طور طبیعی مسیرمان تعامل با جهان است به نظر من ملاقات خوبی بود مباحث مورد نظر ما و آن ها مطرح شد و در این گونه مذاکرات طبیعی است اتفاق نظر نیست.
رئیس جمهور گفت: اینکه او بعدا در نطقش جمله ای گفت که به نظر من هم نادرست وهم غیرقابل قبول بود البته پاسخش را وزارت خارجه ما داده است منتهی من می خواهم دو نکته را به آن اضافه کنم اولا اینکه همه ما باید بدانیم قرن بیست ویکم است هرکس بخواهد برگردد و در فضای قرن نوزده فکر کنم خودش ضرر کرده ما باید فضای امروز را در نظر گیریم وبدانیم فضای ان دوران سپری شده و نکته دوم اینکه مردم عزیز ایران یک فرصت جدیدی را برای جهان بوجود آورده است مردم تصمیم گرفتند به تعامل سازنده با جهان رای دهند حالا هرکس از این فضایی که ملت بوجود آورده درست استفاده کند به نفع خواهد بود وهر کس استفاده نکند کفران نعمت کرده و این داستانی طبیعی است .
آقای روحانی گفت: درنیویورک ما جلسات بسیار مهمی داشتیم یک جلسه مفصل با رهبران کشورهای اسلامی ، با سیاسیون آمریکا که مفصل بود ، با مدیران مسئول رسانه ها ،با اقتصادیون آمریکا که دارای پست های حساس اقتصادی هستند با ایرانیان عزیز درنیویورک جلساتی داشتیم ونظرات آن ها را شنیدیم برخی از فرهیختگان صحبت کردند ومن هم صحبت کوتاهی با آن ها داشتم جلسه ای با اساتید ایرانی دانشگاه های امریکا داشتیم که بسیار خوب بود وراجع به همکاری های علمی بحث کردیم وجلسه ای هم با اقتصادیون ایرانی مقیم امریکا که مدیران شرکت های معتبر هستند ویا سمت های اقتصادی مهمی دارند داشتیم که همه جلسات خوب بود و توانستیم فضای داخلی را توضیح دهیم وبسیاری از اقتصادیون را برای همکاری دراقتصاد ایران دعوت کنیم که در مجموع از این فضا و ساعاتی که انجا بودیم بهره برداری کردیم.
رئیس جمهوردرباره چهارمین اجلاس سران کشورهای ساحل خزر درآستاراخان روسیه گفت: وزیران خارجه وکارشناسان قبلا دراین زمینه کارهای زیادی انجام داده بودند امروز چهار توافق نامه امضا شد که مهم ترین آن بین سران کشورهای ساحلی خزر و راجع به بحث مقدار حاکمیتی در آب ها خزر و قسمت هایی که می توانیم از آبزیان و ماهیگیری استفاده کنیم بود که دراین زمینه پیشنهاد ایران به تصویب رسید که پانزده مایل برای حاکمیت وده مایل بعدی برای مسئله ماهیگیری باشد که مسئله بسیار مهم و در جمع سران کشورهای ساحلی فضا بسیار خوب بود وهمه به توسعه روابط مصمم بودند.
روحانی افزود: دریای خزر بسیار مهم است وما هنوز از این دریای بسته یا پهنه آبی ویا دریاچه بخوبی استفاده نکرده ایم و میلیون ها انسان درکنار سواحل این دریا زندگی می کنند واز نعمت این دریا بهره مندند.
رئیس جمهور گفت: مباحث حمل ونقل دریایی ، تجارت ،اقتصاد و انرژی همچنین توریسم بسیار اهمیت داشت مسئله راه آهن هایی که از ایران به کشورهایی که در ساحل این دریا هستند اتصال پیدا می کند مطرح شد و به زودی خط اهن ایران ترکمنستان و قزاقستان افتتاح و همچنین راه آهن ایران در آینده به جمهوری آذربایجان وروسیه متصل خواهد شد.
اقای روحانی تصریح کرد: در مجموع مباحث خوبی بود ضمن اینکه یک ملاقات با اقای علی اف رئیس جمهوراذربایجان داشتیم ومسائل دوجانبه و توافق هایی که بین دو کشور شد و باید انجام بگیرد بررسی کردیم.
وی افزود: همچنین یک ملاقات امروز بعد از ظهر با آقای پوتین رئیس جمهور روسیه داشتم که بسیار خوب بود این چهارمین دیداری است که در طول یک سال گذشته با هم داشتیم و روابط دو کشور بسیار پیشرفت کرده است و ما در یک مسیر پرسرعتی برای رسیدن به اهداف هستیم و این مذاکرات هم بسیار خوب بود.
رئیس جمهور وارد تهران شد
رئیس جمهور که به منظور شرکت دراجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک و پس از ان برای شرکت در اجلاس سران کشورهای ساحلی دریای خزر به استراخان روسیه سفر کرده بود وارد تهران شد.
در مراسم استقبال از رئیس جهمور اقای ولایتی مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل و اقای اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و شماری از اعضای دولت حضور داشتند.
اقای روحانی دراین سفر هشت روزه علاوه بر سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل و اجلاس اب و هوایی با مقامات کشورهای مختلف دیدار و گفتگو کرد.
رئیس جمهور در سفر به آستراخان روسیه همراه با سران کشورهای روسیه، قزاقستان، جمهوری آذربایجان و ترکمنستان بیانیه مشترک امضاء کردند.
دراین سفر سه سند همکاری میان کشورهای ساحلی دریای خزر امضاء شد.