پخش زنده
امروز: -
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه در برنامه ششم توسعه اصلی به عنوان سالمندی پیشبینی خواهد شد، گفت: تا ۲ ماه آینده نخستین سند ملی سالمندان به تصویب خواهد رسید.
به گزارش واحد مرکزی خبر، علی ربیعی در حاشیه برگزاری نخستین جلسه شورای ملی سالمندان در دولت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: شورای ملی سالمندان مباحث رفاهی دولت را پیگیری میکند که این سیاستها ذیل سیاستهای کلی دولت قرار دارند.وی تصریح کرد: در چند ماه گذشته اقدامات خوبی در حوزههای رفاهی ویژه کودکان و سالمندان انجام شده است که از آن جمله میتوان به راهاندازی شورای ساماندهی کودکان کار و خیابانی اشاره کرد.
ربیعی با اشاره به جمعیت 6 میلیون سالمندی ایران گفت: با توجه به رشد جمعیت در آینده 30 درصد از جمعیت کشور ما سالمند خواهند بود که باید در این زمینه آمادگی لازم فراهم شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: باید ساختارهای لازم برای ارائه خدمات به سالمندان فراهم شود و در این زمینه دستگاههای متولی با یکدیگر همکاری داشته باشند.
وی ادامه داد: متأسفانه بخشی از سالمندان در مشاغلی به کار گرفته شدهاند که مشاغل آنها خشن و سخت است و در قبال آنها حقوق و مزایای کمی دریافت میکنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه دولت بنا دارد باب گفتوگو پیرامون سالمندان را در جامعه فراهم کند، گفت: ما میتوانیم از ظرفیت سالمندان در بخشهای مختلف و به خصوص کاهش آسیبهای اجتماعی استفاده کنیم.
ربیعی با تأکید بر اینکه در شورای ملی سالمندان تأکید شده است که دستگاهها نظرات و پیشنهادات خود را برای تدوین سند ملی سالمندان ارائه کنند، گفت: هم اکنون هر یک از دستگاهها از جمله تأمین اجتماعی، صندوق بازنشستگی و بهزیستی سندی را در حوزه سالمندی دارند که قرار است تمام این سندها تجمیع و تنها یک سند ملی به تصویب برسد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابراز امیدواری کرد: در برنامه ششم توسعه اصلی به عنوان سالمندی پیشبینی شود تا بتوان خدمات متنوع و منطقی به سالمندان ارائه شود.
وی گفت: پیشبینی میشود تا دو ماه آینده و با برگزاری دومین جلسه شورای ملی سالمندان نخستین سند ملی در حوزه سالمندی به تصویب برسد.
تدوین سند راهبردی سالمندی؛ به زودی
وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: مسایل اجتماعی با سیاست های رفاهی ارتباط مستقیم دارد و تدوین سیاست های رفاه اجتماعی از سیاست های دولت است.
علی ربیعی در نخستین جلسه شورای ملی سالمندان، بروز پدیده سالمندی را یکی از مسایل مهم کشور عنوان کرد و افزود: فعال شدن شورای ملی سالمندان از سیاست های رفاهی دولت است و نتایج برنامه ها و مطالبات این شورا به شورای عالی رفاه منعکس می شود.
ربیعی رسیدگی به مسایل کودکان و سالمندان، کاهش فقر و نابرابری و درمان را از مولفه های اصلی سیاست های رفاهی عنوان کرد و گفت: مطالعات نشان می دهد که با پدیده سالمندی روبرو هستیم و به درستی نیز مقام معظم رهبری در سیاست های جمعیتی به موضوع سالمندی اهتمام کرده اند.
وی با اشاره به این که شش میلیون سالمند در کشور وجود دارد، افزود: باید برای سالمندی مطالعات گسترده ای را آغاز کنیم؛ و در این حوزه با پدیده های جدیدی مانند رشد زندگی مجردی مواجهیم.
ربیعی زنانه شدن سالمندی در کشور را یکی از مسایل مهم در بروز پدیده سالمندی عنوان کرد و گفت: جامعه در آینده با پدیده زنان سالمند روبروست.
وی افزود: درصد زنان بی سواد سالمند نیز بیش از مردان است و زنان سالمند در قشر محروم بیشتر است.
ربیعی با اشاره به تغییر سبک زندگی در کشور گفت: باید برای حل مسایل سالمندی آمادگی نهادی، ساختاری و فرهنگی لازم را پیدا کنیم.
وزیر رفاه مهمترین ویژگی دولت را پیش بینی پدیده های آینده در کشور عنوان کرد و افزود: دبیرخانه شورای ملی سالمندی بطور جدی فعال است و طرح های مطالعاتی لازم را برای تدوین سند راهبردی سالمندی به انجام می رساند.