پخش زنده
امروز: -
همایش ملی پلیس و پیشگیری اجتماعی از جرم، صبح امروز با حضور فرمانده نیروی انتظامی و دادستان کل کشور برگزار شد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، سردار سرتیپ اسماعیل احمدی مقدم در این همایش با اشاره به اینکه نیروی انتظامی فقط نمی تواند با مجرم برخورد کند، افزود: باید موضوع پیشگیری و کاهش هزینه ها در این زمینه نیز در اولویت کاری نیروی انتظامی باشد.
وی گفت: پیشگیری اجتماعی از جرم و کاهش منابع تولید جرم در جامعه گام مهمی است که باید برداریم.
سردار احمدی مقدم افزود: در شرایط عمومی جهانی شاهد گسترش و رشد تروریسم هستیم و دست های سرویس های اطلاعاتی و قدرت های بزرگ در این زمینه قابل رویت است .
وی گفت: فضای مجازی و مجموعه رسانه ها (ماهواره) امروز بستر مناسبی برای توسعه جرایم شده است.
فرمانده نیروی انتظامی افزود: مدرنیسم امروز مترادف با زندگی غربی است و غربی ها تلاش می کنند تا بگویند اگر می خواهید تحولی در زندگی داشته باشید باید از فرهنگ غربی استفاده کنید و غربی ها تلاش می کنند با هجوم رسانه ای در هر ملتی فرهنگ غرب را تبلیغ کنند.
سردار احمدی مقدم گفت: یکی از موضوعاتی که غربی ها به آن توجه دارند روابط جنسی و ازدواج است که با نگاه فمینیستی و حمایت از زنان به جایی موضوع را کشانده اند که امروز شاهد افزایش هزینه ازدواج بالا و در نتیجه ازدواج گریزی هستیم.
وی با اشاره به اینکه استعمارگران حمایت عجیبی و غربی از مقوله جرم دارند، افزود: جنایتکاران از این موضوع حمایت می کنند و شاید در بحث داعش نیز کشته شدن شهروندشان یک فضاسازی باشد و باید به این موضوع با دیده شک و تردید نگاه کرد.
سردار احمدی مقدم گفت: امروز جامعه ما بسیار آگاه است و در چنین فضایی دستگاه های امنیتی و رسانه ای می خواهند جامعه را امن و از وقوع جرایم جلوگیری کنند.
وی افزود: در نگاه گذشته دستگاه ها مجرم را هدف قرار می دادند اما نگاه فعلی این است که بسترهای جرم کجاست و ما نباید از ریشه ها و علت ها غافل شویم.
فرمانده نیروی انتظامی گفت: اگر پلیس می خواهد در جامعه و در سطح بین المللی موفق باشد باید قدرت پیش بینی داشته باشد.
سردار احمدی مقدم با اشاره به قدرت گفتمان سازی افزود: باید گفتمان در جامعه ایجاد کنیم و درخصوص شبکه های اجتماعی برخی خیال می کنند دولت می خواهد محدودسازی کند درحالیکه ایمن سازی با محدودسازی متفاوت است و محدودسازی با محروم سازی نیز متفاوت.
وی گفت: ما باید مردم را قانع کنیم و اعتمادسازی کنیم که این موضوع مشکلات دارد و نیروی انتظامی خیر آنها را می خواهد که آسیب نبینند.
سردار سرتیپ احمدی مقدم افزود: به روز بودن، پیشتاز بودن و مبارزه با فساد و تقویت نیروی انسانی درون سازمانی می تواند در پیشگیری از جرم موثر باشد.
وی همچنین گفت: یکی از اقدامات دیگر مسئول سازی است و هر دستگاهی اگر وظیفه خودش را به درستی انجام دهد شاهد کاهش جرایم خواهیم بود.
فرمانده نیروی انتظامی افزود: هر وقت مشکل اقتصادی داریم جرایم رو به افزایش می رود و هر وقت اقتصاد رونق دارد جرایم کاهش می یابد.
سردار سرتیپ احمدی مقدم گفت: معتاد مجرم نیست بلکه مریض است و اینکه انتقاد می شود که نیروی انتظامی این افراد را جمع نمی کند باید دستگاه های دیگر از جمله شهرداری ها و دستگاه های حمایتی وارد شوند تا این موضوع ساماندهی کنند.
رئیسی : کارآمدترین نظام کنترلی، خودکنترلی است
دادستان کل کشور نیز در این مراسم با اشاره به اینکه بحث پیشگیری در رابطه با ناهنجاری های اجتماعی بر برخورد مقدم است ، افزود: اگر طبق آنچه که بررسی شد جرم، مجرم و ارتکاب جرم قبل از هر بخشی باید به انگیزه وقوع جرم اشاره و نگاه کرد که باید چه اقداماتی در این زمینه انجام داد.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی گفت: انگیزه ارتکاب جرم ارتباط به مسایل تربیتی پیدا می کند و مسایل تربیتی می تواند مانع از ارتکاب جرم شود.
وی افزود: تربیت از درون خانواده و مدرسه می تواند نقش مهمی در کاهش جرم داشته باشد و هرچه قدر به تربیت در جامعه بیشتر اهمیت داده شود در آن جامعه کمتر جرم به چشم می خورد.
رئیسی گفت: امروز کارآمدترین نظام کنترلی، خودکنترلی است.
دادستان کل کشور افزود: باید دستگاه قضایی، دستگاه های فرهنگی به کاهش ناهنجاریهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی براساس وظیفه شان عمل کنند.
رئیسی گفت: بدون تردید گسترش اخلاق فاسد و ابزارهایی که فساد را گسترش می دهد از طریق دشمن انجام می شود و دشمن این ابزار را دردست دارد.
وی افزود: امروز تولید موادمخدر و مشروبات الکلی همه دردست دشمن است که تولید و توزیع می کنند.
رئیسی گفت: اعتماد نمی تواند نقض کننده کنترل باشد باید کنترل و نظارت همواره وجود داشته باشد زیرا این نظارت ضامن اجرای قانون و کنترل اجتماعی است.
وی همچنین با اشاره به تصمیم سازی در نظام پولی و بانکی، اجتماعی و فرهنگی افزود: این تصمیم سازی هم می تواند پیشگیرانه و هم می تواند زمینه گسترش جرم باشد.
دادستان کل کشور گفت: نباید تصمیم ها به گونه ای باشد که زمینه جرم را به وجود آورد.
رئیسی افزود: به هر دلیل اگر در هر جامعه ای جرمی به وجود آید باید با جرم برخورد شود و نقش نیروی انتظامی و قضایی در این زمینه بی بدیل است.
وی گفت: احساس می کنم نیروی انتظامی و قضایی اقدامات خوبی در زمینه موادمخدر تاکنون انجام داده است.
رئیسی افزود: در بحث موادمخدر همه دستگاه ها از جمله وزارت خارجه و صدا و سیما باید یک معاونت مبارزه با موادمخدر داشته باشند به ویژه وزارت امورخارجه که با کشورهای همسایه و در سطح بین المللی بتواند همکاری نزدیکی داشته باشند.
وی گفت: این موضوع باید یک دغدغه اجتماعی باشد و اگر برخورد با جرم و پیشگیری از آن به شکل ویژه ای پیگیری شود جامعه سالمی خواهیم داشت.
دادستان کل کشور افزود: ما باید از فرصت های بی بدیلی که در اختیار داریم استفاده کنیم و اعتقاد مردم به دین، نظام و پایبندی به خانواده است، فرصت هایی هستند که می توانیم با استفاده از آنها در کاهش جرم بهره بگیریم.