پخش زنده
امروز: -
وزیر آموزش و پرورش تمهیدات این وزارتخانه را برای سال تحصیلی جدید تشریح کرد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، علی اصغر فانی در برنامه گفتگوی ویژه خبری دوشنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به همزمانی آغاز سال تحصیلی جدید 94- 93 و هفته دفاع مقدس، یاد و خاطره رزمندگان و شهدای 8 سال دفاع مقدس به ویژه 36 هزار دانش آموز و 5 هزار فرهنگی شهید را گرامی داشت و افزود: آموزش و پرورش نهادی است که فرهنگ نسل قبلی را به نسل آینده منتقل می کند.
فانی با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به نام "اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی" گفت: آموزش و پرورش، این رسالت و کارکرد مهم را در دنیا دارد و در کنار ان زیر ساخت سرمایه انسانی هر کشور به دست آموزش و پرورش شکل می گیرد.
وی اضافه کرد: آموزش و پرورش نهادی است که با همه جامعه در ارتباط است.
وزیر آموزش و پرورش درباره تعالی مدیریت آموزشگاهی گفت:دولت یازدهم، 250 میلیارد تومان اعتبار در اختیار وزارت آموزش و پرورش برای کیفت بخشی به آموزش و پرورش قرار داده است.
فانی با بیان اینکه راهبرد آموزش و پرورش را ارتقای کیفیت در نظر گرفتیم، افزود: یکی از حلقه های کیفیت بخشی بحث مدیریت آموزشگاهی است.
وی با اشاره به اینکه امسال در 5600 مدرسه سراسر کشور طرح تعالی مدیریت اجرا می شود، گفت: آموزش های لازم را به نمایندگان استانها در این زمینه دادیم که این نمایندگان به مدیران مدارس تحت پوشش این طرح آموزش می دهند.
فانی، هدف از اجرای این طرح را ارتقای استانداردهای مدرسه بیان کرد و افزود: از این 5 هزار و 600 مدرسه، 600 مدرسه انتخاب شده اند و بودجه ریزی عملیاتی در آنها اجرا می شود .
وی گفت: امسال در عملیاتی کردن بودجه آموزش و پرورش تلاش شده است بهره وری منابع افزایش یابد.
وزیر آموزش و پرورش افزود: امسال با اجرای نظام 6-3-3 برای نخستین بار دانش آموز سال هشتم هم خواهیم داشت و همه معلمانی که قرار است در کلاس هشتم تدریس کنند،آموزش دیده اند.
وی افزود: در 15 عنوان کتاب اصلاحیه داشتیم که در قالب بسته های آموزشی راهنمای معلم، کتاب دانش آموز و سی دی های آموزشی انجام شد .
وزیر آموزش و پرورش گفت: به روز رسانی اطلاعات معلمان تحت عنوان بهسازی منابع انسانی را هم ادامه خواهیم داد .
فانی افزود: فرهنگ سازمانی آموزش و پرورش ناظر بر این نکته است که مدیران باید محبوبیت و مقبولیت در مدرسه داشته باشند.
وی ادامه داد: تلاش آموزش و پرورش این است که در 120 هزار مدرسه ای که امسال بازگشایی می شود مدیران به این سمت بروند .
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: در پی ارتقای مدیریت آموزشگاهی هستیم و یکی از عوامل این است که مدیران دو ویژگی مقبولیت و محبوبیت را داشته باشند.
وی گفت: در سال های اخیر مدیران به کارمندان اداری تبدیل شده اند در حالی که یک مدیر و رهبر آموزشی باید بیشتر به کیفیت آموزشی بپردازد از این رو در نشستی با 752 رئیس آموزش و پرورش سراسر کشور مقرر شد سیاست مدرسه محوری در آموزش و پرورش پیگیری شود.
وی گفت: باید سعی شود میزان کمتری نامه و بخشنامه به مدارس ارجاع شود و با مدیران مدرسه بیشتر چهره به چهره در ارتباط باشیم .
وزیر آموزش و پرورش درباره سند تحول بنیادین گفت: این سند، سند ارزشمندی است که به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده و به موجب آن شش زیر نظام داریم که از میان آنان، یک زیر نظام درس آماده شده است و بقیه در حال تدوین هستند و تا آخر اسفند امسال آماده می شوند.
فانی افزود: در سند تحول همچنین، 131 راهکار پیش بینی شده است که باید به تدریج در برنامه های ششم و هفتم توسعه کشور بکارگیری شوند.
وی گفت: امسال برای نقشه راه اجرایی کردن این سند، از این 131 راهکار در سال تحصیلی 94-93 در قالب 100 برنامه به 40 راهکار ورود پیدا می کنیم.
فانی در ادامه کیفیت بخشی را از برنامه های آموزش و پرورش دانست واضافه کرد: انسداد مبادی بی سوادی یکی از این برنامه ها است.
وی گفت: متاسفانه برخی از کودکان 6 تا 11 سال که در سن مقطع ابتدایی قرار دارند تاکنون به مدرسه نرفته اند.
وزیر آموزش و پرورش افزود: حدود 5 هزار مدرسه در کشور داریم که از یک تا 5 دانش آموز بیشتر ندارد و پارسال 110 مدرسه در کشور داشتیم که تنها یک دانش آموز داشت.
فانی گفت: آموزش و پرورش تلاش می کند با حضور در بخش های مختلف کشور و شناسایی دانش آموزان بی سواد،آنان را بر سر کلاس بیاوریم.
وی افزود: در برنامه ششم توسعه موضوع اجباری کردن آموزش دوران ابتدایی و دوره اول متوسطه یعنی 9 کلاس اول را در دستور کار داریم.
فانی درباره طرح "شهاب" هم گفت: در این طرح که امسال کلید خورد، در روش نخست با شناسایی دانش آموزان با استعداد و نخبه به شکلی مناسب تربیت و رشد می کنند این درحالیست که در روش سنتی شناسایی دانش آموزان نخبه با استفاده از آزمون و تجمع آنها در مدرسه تیزهوشان صورت می گرفت از این رو ممکن است دانش آموز در محیط طبیعی رشد نکنند و به خوبی تربیت نشود.
وی افزود: روش دوم این است که دانش آموز در بستر طبیعی رشد می کند به گونه ای که حضور این دانش آموزان در مدارس بر روی دگر دانش آموزان نیز اثر مثبت
می گذارد.
وزیر آموزش و پرورش گفت: این طرح امسال برای کلاس چهارم ابتدایی به صورت آزمایشی کلید خورده است و اگر موفقیت امیز باشد در مقاطع دیگر تحصیلی نیز
اجرا خواهد شد .
وی درباره بازگشایی مدارس در روزهای پنج شنبه نیز گفت: مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش درباره پنج شنبه ها این است که این روز به فعالیت های فوق برنامه اختصاص یابد نه اینکه تعطیل شود.
فانی افزود: امسال طرح بازگشایی مدارس در روزهای پنجشنبه در بیش از 2 هزار مدرسه اجرا می شود.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: ثبت نام دانش آموزان برای این روز اختیاری است و بخشی از هزینه ثبت نام را آموزش و پرورش می پردازد.
وی گفت: حضور معلمان نیز در روز پنج شنبه اجباری نیست و اگر حضور یابند حق الزحمه جدا برای آنان در نظر گرفته خواهد شد.
فانی درباره درخواست کمک مدارس از والدین دانش آموزان هم گفت: امسال حدود 21 هزار میلیارد تومان بودجه آموزش و پرورش است و 12 و نیم میلیون دانش آموز داریم که یک میلیون نفر آنان در مدارس غیر دولتی درس می خوانند که اگر این 21 هزار میلیارد را تقسیم بر 11 و نیم میلیون دانش آموز دولتی کنیم به رقم هر دانش آموز، یک میلیون و 850 هزار تومان می رسیم که دولت هزینه می کند بنابراین
می توانیم ادعا کنیم که تحصیلات در کشور رایگان است.
فانی گفت: برخی مدارس می توانند از والدین دانش آموزان تقاضای کمک کنند و این کمک کاملا داوطلبانه و اختیاری و نه اجباری است.
وزیر آموزش و پرورش افزود: دولت و مجلس امسال 120 میلیارد تومان بابت سرانه دانش آموزی در اختیار آموزش و پرورش گذاشتند که قرار بود 60 میلیارد تومان در اختیار مدارس در نیمه اول سال تحصیلی قرار گیرد که تنها بخشی از آن تامین شده است .
فانی گفت: اطلاع دارم که برخی مدارس برای پرداخت قبوض آب، برق و گاز دچار مشکل هستند اما باید بپذیریم اگر مردم و اولیا از فعالیت های مدارس آگاه شوند به مدارس کمک خواهند کرد .
وی درباره کنترل شهریه مدارس غیر دولتی گفت: امسال سامانه ای را برای تعیین شهریه مدارس غیر دولتی تهیه کردیم که متناسب با هزینه های مدارس غیر دولتی، شهریه تعیین شود.
فانی درباره استخدام معلمان پیش دبستانی هم گفت: هر گونه برگزاری آزمون استخدامی باید با مجوز معاونت توسعه منابع انسانی ریاست جمهوری باشد.
وزیر آموزش و پرورش افزود: محاسبات آنها نشان می دهد که در سنوات دولت قبل از همه ظرفیت پیش بینی شده برای جذب معلمان استفاده شده است و اکنون مجوزی برای استخدام داده نمی شود و اگر مجوزی صادر شود آزمون استخدامی برگزار خواهد شد.