بر اساس مطالعات جدید، خوردن دوبار ماهی در هفته ممکن است شنوایی را بهبود بخشد.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از روزنامه لوفیگارو؛ ماهی ها حاوی امگا سه هستند و این اسیدهای چرب غیر اشباع که مزیت های بسیاری برای قلب و عروق دارند، خاصیت ضد التهابی دارند و بر گردش خون از جمله گردش خون گوش داخلی وشبکیه چشم اثر مثبت می گذارند.
بیش از یک پنجم شهروندان فرانسوی، از سن 60 سالگی کم و بیش ازضعف شنوایی رنج می برند و اهمیت سلامت عمومی موجب شده است تا محققان به بررسی راههایی برای کاهش مشکلات شنوایی بپردازند.
اهمیت قرار نگرفتن در معرض سروصدا و یا مصرف داروهای «سمی کننده گوش» که قادر هستند به شنوایی آسیب وارد کنند، مشخص است اما مطالعات جدید در آمریکا نشان می دهد که مصرف ماهی ممکن است بتواند در کاهش آسیب های شنوایی موثر باشد.
در 2007 محققان دانشگاه سیدنی در استرالیا در یافتند در میان زنان بالای 54 سال، کسانیکه با تغییر جریان خون شبکیه مواجه هستند، بیشتر با خطر کاهش قدرت شنوایی در فرکانسهای پایین رو به رو هستند.
همچنین این محققان در یک دوره پنج ساله، نشان دادند که قدرت شنوایی نزدیک به سه هزار زن و مرد در این رده سنی که دست کم دو بار در هفته ماهی مصرف کرده اند، حفظ شده است. مطالعه گسترده اثر تغذیه بر شنوایی
مطالعاتی که در دهم سپتامبر در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شد، در مقیاس کاملا متفاوت انجام گرفته است چراکه این مطالعات در مدت 18 سال روی 65 هزارو 215 زن انجام شده است و این زنان در 1990 در رده سنی 25 تا 42 سال بوده اند. طبق مطالعات انجام گرفته، یازده هزار و 606 نفر از این زنان دچار کاهش قدرت شنوایی شده اند.
طبق تحقیات دکتر شارون کورهان و همکارانش در بریگام و بیمارستان زنان در بوستون ، نتایج این مطالعات نشان می دهد که تغییر در عادت های غذایی می تواند به کاهش خطر از دست دادن قدرت شنوایی کمک کند.
پروفسور ژان میشل لوسرف، رئیس بخش تغذیه در موسسه پاستور لیل می گوید «این مسئله برای من عجیب نیست چراکه امگا سه مولکولی است که در تمام غشاء بویژه غشاء حلزون گوش (گوش داخلی) و در جای دیگر در شبکیه چشم وجود دارد . عملکرد این اعضاء به سیال بودن غشا وابسته است و سیال بودن غشاء نیز به اسیدهای چرب امگا سه وابسته است».
دکتر لوران شوالیر، متخصص تغدیه تصریح می کند: «به طور کلی مصرف ماهی برای سلامتی بسیار مفید است، اما باید در خوردن آن اعتدال را رعایت کرد زیرا ماهی ها حاوی فلزات سنگین هستند و ممکن است موجب اختلالات غدد درون ریز شود. در میزان مصرف ماهی احتیاط کنید
پروفسور ژان میشل لوسرف از مصرف کنندگان ماهی خواست که جانب احتیاط را در مصرف دارو رعایت کنند و گفت: این اطلاعات تنها داده های اپیدمیولوژیک هستند وناشنوایی یک مکانیزم چند عامله است.
این اطلاعات فقط اهمیت امگا سه را تایید می کنند اما نباید تنها بعنوان عامل پیشگیری کننده تلقی شود.
به طور کلی، خوردن ماهی به طور منظم می تواند در حفظ قدرت شنوایی مفید باشد، اما مهم تر از آن اجتناب از قرارگرفتن در معرض صداهای بلند است.