اسکن لحظه به لحظه فعالیت مغزی
دستگاه اسکن مغزی برای نمایش چهار بعدی و لحظه به لحظه فعالیت های مغز انسان، با استفاده از سیگنالهای برق، اختراع شد.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر، دانشمندان اندونزی نوعی دستگاه اسکن مغزی اختراع کرده اند که قادر است فعالیت های مغز انسان را به شکل لحظهای نشان دهد؛ این فناوری پیشرفته میتواند زمینه پژوهش های بیشتر درباره مغز انسان و تشخیص آسیب ها را فراهم کند.
«وارسیتو پِروو تارونو»، دانشمند 47 ساله و تحصیل کرده ژاپن در سال 2010 میلادی، آزمایشگاه پژوهش های توموگرافی را در حومه جاکارتا احداث کرد. این مرکز درباره کاربردهای عملی «توموگرافی خازنی» (ECT) به عنوان فناوری پیشرفته ای که از سیگنال های الکتریکی برای اسکن بهره می گیرد، تحقیق می کند.
وارسیتو و تیم محققانی که با او همکاری دارند موفق شدند با استفاده از فناوری اسکن الکتریکی یک نوع دستگاه اسکن جدید مغز اختراع کند که تصاویر مغز انسان را هنگام فعالیت های مختلف به شکل لحظه ای نمایش می دهد.
وارسیتو ادعا می کند این نخستین دستگاه اسکن مغزی است که تصاویر حجمی و لحظه ای از مغز انسان به نمایش می گذارد. عملکرد این دستگاه به سی تی اسکن شباهت دارد، اما در دستگاه جدید به جای پرتونگاری از سیگنال های برق استفاده می شود و به همین علت از ایمنی بیشتری برخوردار است.
این دستگاه اسکن مغزی از یک کلاه با سی و دو کابل، یک سامانه جمع آوری اطلاعات و نمایشگر رایانه ای تشکیل شده است و می تواند کل مغز انسان را فقط در زمان یک دقیقه اسکن کند و تصاویر چهار بعدی از فعالیت آن به نمایش بگذارد.