اولویت راهبردی وزارت اقتصاد تقویت تولید است
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه برنامه راهبردی این وزارتخانه در ۷ محور برای ۲۲ دستگاه تدوین شده است ، گفت : اولویت نخست ما تقویت توان تولید است.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ، علی طیب نیا امروز در مراسم تبیین سند راهبردی وزارت اقتصاد با اشاره به ویژگی های وزارت اقتصاد، گفت: این وزارت مسئول تنظیم سیاست های اقتصادی کشور و تنها نهاد مسئول در قبال مجلس است به همین دلیل در یک سال اخیر شاهد سئوالات مکرر از وزیر اقتصاد در مجلس بوده ایم.
وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه این وزارت مسئول تنظیم سیاست های کلان اقتصادی است، گفت : سئوالات مجلس خطاب به وزیر اقتصاد است، اما حدود 80 درصد ان ارتباط مستقیم به واحدهای مربوط به این دستگاه دولتی ندارد.
طیب نیا با اشاره به گستردگی وزارت اقتصاد گفت : اگر نظام بانکی در خدمت تولید باشد، بازار سرمایه تامین مالی طرح های اقتصادی را انجام دهد و گمرک، بیمه و دیگر دستگاه های تابعه هم نقش های خود را به درستی ایفا کنند، مشکلات اقتصادی کشور حل می شود.
وی افزود : مردم انتظار دارند نشانه های خروج از رکورد را واضح تر مشاهده کنند و به سرعت اقتصاد را از وضع فعلی عبور دهیم و اقتصاد را به ثبات برسانیم.
وی منشاء اصلی پایین بودن رشد اقتصادی در کشور را وابستگی به درامدهای نفتی دانست و گفت : این درآمدها در واقع نعمت است؛ اما در گذشته از این درآمدها به شکل ناصحیح استفاده شد.
طیب نیا تصریح کرد: وزارت اقتصاد بر اساس اقتصاد مقاومتی برنامه های راهبردی خود را تنظیم کرده است، ضمن آنکه باید وابستگی بودجه به منابع نفتی کاهش یابد و سهم درآمدهای پاک مالیاتی در بودجه دولت بالا برود تا اقتصاد آسیب پذیر نباشد.
وی گفت: افزایش سهم درآمدهای مالیاتی با بالا بردن توان تولید امکانپذیر است و اگر در شرایط تحریم زمینه خروج از رکود را فراهم کنیم و به رشد اقتصادی مناسب برسیم ، کار تیم مذاکره کننده هسته ای نیز راحت تر می شود.
وزیر اقتصاد با تأکید براینکه ارتقای توان تولید و ثروت آفرینی در کشور اولویت اصلی دولت و وزارت اقتصاد است ، گفت: اگر توان تولید افزایش یابد ، رفاه عمومی نیز بالا می رود و زمینه های رفاه و پس انداز و سرمایه گذاری نیز تقویت می شود.
وی گفت : دولت های نفتی به فکر درآمد مالیاتی و افزایش تولید و به فکر بخش خصوصی و تقویت آن نیستند.
طیب نیا ، افزایش شفافیت و انضباط پولی را از دیگر برنامه های وزارتخانه دانست و گفت : در کشورهای نفتی نقش اصلی دولت ها توزیع رانت های نفتی است و کسی موفق است که به این منابع دسترسی داشته باشد.
وی گفت : در جامعه ای که فساد و رانت خواری حاکم باشد، فعالان اقتصادی به جای نوآوری در تولید تلاش می کنند بیشتر از رانتها استفاده کنند و موفق کسی است که با ارتباط نزدیک و مذاکرده بتواند به این رانتها مثل ارز ارزان یا تسهیلات ارزان دسترسی یابد.
وزیر اقتصاد یکپارچه سازی سامانه های مدیریتی و اطلاعاتی را از دیگر برنامه ها دانست و گفت :مبارزه اصولی با فساد با اصلاح شیوه های عملکرد و استفاده از سامانه های مدیریتی امکان پذیر است.
بانکها برای افزایش توان تولید در کشور برنامه ریزی کنند
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت : بر اساس برنامه راهبردی وزارت ، بانکهای دولتی موظفند برنامههای خود را در چارچوب افزایش توان تولید و افزایش سلامت ، شفافیت و انضباط مالی و اداری تنظیم کنند.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ، علی طیب نیا در حاشیه همایش برنامه ای برای آینده در جمع خبرنگاران گفت : این همایش با هدف تبیین برنامه راهبردی وزارتخانه و با حضور مسئولان دستگاه های مختلف زیر مجموعه برگزار شد.
وی افزود : برنامه راهبردی وزارت اقتصاد در 7 محور تدوین و اهداف کمی و زمان بندی مشخص برای همه 22 دستگاه زیر مجموعه تعیین شده است.
طیب نیا درباره نرخ ارز گفت : نوسان در بازار ارز امری طبیعی، عادی و روزمره است و گاهی منشاء خارجی دارد یا ناشی از نوسان های گذراست.
وی افزود: مطمئن باشید مانند یک سال گذشته تغییر و تحول جدی در بازار ارز نخواهیم داشت.
کاهش تشریفات گمرکی صادرات و واردات
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در گمرکات کشور در یک سال گذشته، مدت ترخیص کالاهای اساسی از هشت روز به چهار روز، ترخیص صادرات از هفت روز به یک روز و ترخیص واردات از ۲۶ روز به سه روز کاهش یافته است.
علی طیب نیا گفت: همچنین دور اظهاری در گمرکات برای واردات از طریق اینترنت در 12 گمرک عملی شده است و در ده گمرک پرداختها به صورت الکترونیکی صورت میگیرد.
وی افزود: کاهش زمان ترخیص کالاها هزینه مبادلاتی بخش خصوصی را 28 هزار میلیارد تومان کاهش و رضایت مشتریان را 22% ا فزایش داده است.
وی با بیان اینکه در حوزه مالیاتی طرح جامع تا انتهای سال آینده به طور کامل عملیاتی می شود و تا کنون 95% بودجه مصوب در این حوزه محقق شده است.
طیب نیا گفت : از کل واگذاری های انجام شده از سال 80 تا کنون ، 30% واگذاری ها در سازمان خصوصی سازی در یک سال گذشته انجام شده و جز یک مورد که بر اساس قانون سهام آن به طور مستقیم واگذار شد همه واگذاری ها به صورت رقابتی در بورس و فرابورس یا مزایده عمومی و به بخش خصوصی واقعی واگذار شده است.
وی گفت : دو طرح بزرگ خزانه داری الکترونیک و بستر یکپارچه تبادل اطلاعات اقتصادی با جدیت دنبال می شود.
انضباط مالی و هماهنگی مدیریتی، اولویتهای راهبردی
طیب نیا با بیان اینکه وزارت اقتصاد تنها وزارتخانه ای است که سازمان ها و دسته های زیر مجموعه آن از ابتدای سال 93 همگی برنامه راهبردی دارد ، گفت : همه این نهادها در مقابل این برنامه پاسخگو هستند و هر سه ماه باید عملکرد خود را گزارش دهند و هر 6 ماه یکبار سند راهبردی خود را اصلاح کنند.
وی گفت : اولویت اصلی ما در برنامه راهبردی وزارت اقتصاد کاهش وابستگی بودجه و تراز پرداخت های کشور به درآمدهای نفتی و تامین مالی پایدار از طریق درآمدهای پاک مالیاتی است.
وزیر اقتصاد افزود: اولویت دیگر ما افزایش سلامت ، شفافیت و انضباط مالی در دستگاه های زیرمجموعه است.
طیب نیا یکپارچه سازی سامانه های مدیریتی و اطلاعاتی را یکی دیگر از راهبردهای وزارت اقتصاد در برنامه راهبردی این وزارتخانه برشمرد.