• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۱۲۵۰۴
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۷
بین الملل » آسیا و اقیانوسیه

پایان مذاکرات صلح افغانستان و پاکستان در ترکیه

سخنگوی حکومت افغانستان از پایان مذاکرات صلح با پاکستان در ترکیه خبر داد.

پایان مذاکرات صلح افغانستان و پاکستان در ترکیه
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از کابل، ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت افغانستان اعلام کرد : این مذاکرات که روند پیچیده‌ای داشت، با این توافق پایان یافت که دو طرف دوباره دیدار کنند و مسائل باقیمانده را مورد بحث قرار دهند.
 
وی ضمن قدردانی از ترکیه و قطر برای میانجیگری و تسهیل این مذاکرات، تأکید کرد که امارت اسلامی افغانستان همان‌گونه که با سایر کشورهای همسایه روابط نیک می‌خواهد، با پاکستان نیز خواهان روابط مثبت است.

مجاهد گفته است: افغانستان متعهد به روابطی است که بر اساس احترام متقابل، مداخله نکردن در امور داخلی یکدیگر و نداشتن تهدید برای هیچ طرفی بنا شده باشد.

مجاهد مذاکرات با پاکستان را در حالی پایان یافته اعلام کرد که روز گذشته هیئت های دو کشور پس از وقفه سه روزه دوباره به میز مذاکرات بازگشته بودند.

وزارت امور خارجه ترکیه به عنوان میزبان مذاکرات بین افغانستان و پاکستان در بیانیه ای اعلام کرد : هیئت های افغانستان پاکستان در مورد تداوم آتش‌بس به توافق کلی رسیده‌اند و قرار است سازوکار مشترک نظارت و راستی‌آزمایی برای اجرای آن ایجاد شود.
 در این بیانیه تأکید شده است : هر طرفی که توافق آتش‌بس را نقض کند، مشمول اقدامات تنبیهی خواهد شد.
 
 
 
توافق پاکستان و افغانستان برای حفظ آتش‌بس با میانجیگری ترکیه و قطر
پاکستان و افغانستان روز جمعه توافق کردند که آتش‌بس میان دو کشور همچنان برقرار بماند؛ این توافق در پی چند روز گفت‌وگو در استانبول و با میانجیگری ترکیه و قطر به دست آمد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد به نقل از سایت خبری «داون نیوز» پس از آنکه مذاکرات امنیتی میان پاکستان و افغانستان در میانه هفته به بن‌بست رسید و هیئت پاکستانی قصد بازگشت داشت، دولت ترکیه از طرفین خواست مذاکرات را برای دستیابی به راه حلی مشترک جهت کاهش تنش ها و تامین امنیت در مرزهای مشترک دو کشور همسایه ادامه دهند.
با پذیرش این درخواست دور تازه مذاکرات میان اسلام آباد - کابل عصر روز جمعه در استانبول آغاز شد و در نهایت دو طرف بر تداوم آتش‌بس و ایجاد سازوکاری برای نظارت و تأیید اجرای آن به توافق رسیدند.
در بیانیه مشترک وزارت خارجه ترکیه آمده است که نشست سطح‌بالای بعدی در تاریخ ۶ نوامبر در استانبول برگزار خواهد شد تا جزئیات فنی اجرای آتش‌بس و تعیین ضمانت‌ های اجرایی بررسی شود. احتمال می‌رود وزرای دفاع دو کشور در این نشست حضور یابند.
در این بیانیه تأکید شده که هرگونه نقض آتش‌بس مشمول جریمه یا اقدام بازدارنده خواهد بود و طرفین بر حفظ ثبات و جلوگیری از تنش‌ های مرزی توافق کرده‌اند.
ترکیه و قطر با استقبال از این پیشرفت اعلام کردند که به عنوان میانجی، تلاش‌ های خود را برای تثبیت صلح و امنیت میان پاکستان و افغانستان ادامه خواهند داد.
«ذبیح‌الله مجاهد»سخنگوی طالبان افغانستان نیز ضمن تأیید این توافق گفت: کابل خواهان روابط نیک با همه همسایگان به‌ویژه پاکستان است، روابطی که بر پایه احترام متقابل و عدم مداخله در امور داخلی استوار باشد.
گفتنی است این مذاکرات پس از درگیری های شدید مسلحانه در مرز های مشترک پاکستان و افغانستان و همچنین حملات هوایی نیروی هوایی پاکستان به مواضع ادعایی تروریستی در خاک افغانستان در اواخر مهر ماه امسال آغاز شده است.
 
 
وزیر دفاع پاکستان: نشانه‌هایی از پیشرفت در مذاکرات با افغانستان وجود دارد
وزیر دفاع پاکستان اعلام کرد در جریان گفتگوهای جاری میان هیئت‌ های پاکستان و طالبان افغانستان در شهر استانبول، نشانه‌ هایی از پیشرفت و امید به توافق دیده می‌شود هرچند هنوز برای نتیجه‌گیری نهایی زود است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد به نقل از شبکه خبری «جیو نیوز»، «خواجه آصف» وزیر دفاع پاکستان که پیشتر مدعی شده بود در صورت عدم موفقت مذاکرات میان اسلام آباد - کابل، جنگ برای مقابله با تروریسم فرامرزی اجتناب ناپذیر است، از پیشرفت و امید به توافق در مذاکرات استانبول خبر داد.
خواجه آصف اظهار داشت: در حالیکه پیشتر تمامی امیدها برای ادامه گفت‌وگوها از بین رفته بود، اکنون برخی نشانه‌های مثبت و آثار امیدوارکننده مشاهده می‌شود و در صورت تغییر رویکرد کابل احتمال ادامه مذاکرات امنیتی معنادار وجود دارد.
وی ضمن تشریح روند مذاکرات افزود: چندین پیش‌نویس توافق میان دو طرف در حال تبادل است و هرگاه یکی از طرفین با یک متن موافقت کند آن را برای اصلاح و بررسی به طرف مقابل ارسال می‌کند تا در نهایت نسخه نهایی مورد تأیید مشترک قرار گیرد.
وزیر دفاع پاکستان تاکید کرد: اسلام آباد از مواضع خود عقب‌نشینی نخواهد کرد و هرگونه توافق احتمالی باید به‌صورت مکتوب و رسمی ثبت شود.
وی تصریح کرد که نظارت و تأیید کشورهای قطر و ترکیه بر مفاد توافقنامه قطعی خواهد بود و در این زمینه هیچ تردیدی وجود ندارد.
او با اشاره به نقش سازنده دو کشور میانجی افزود: قطر و ترکیه برای پاکستان کشورهایی محترم، دوست و خیرخواه هستند. ترکیه در موضوعات بین‌المللی از جمله در مناقشه پاکستان و هند، آشکارا از مواضع اسلام‌آباد حمایت کرده است و ما برای دیدگاه‌های این کشور احترام ویژه‌ای قائلیم.
خواجه آصف در ادامه توضیح داد : در مرحله‌ای از مذاکرات که امیدها از بین رفته بود و هیئت پاکستانی آماده بازگشت به کشور شده بود، نمایندگان ترکیه و قطر در فرودگاه از اعضای هیئت خواستند گفت‌وگوها را بار دیگر از سر بگیرند و فرصتی دیگر برای رسیدن به تفاهم فراهم سازند.
گفتنی است وزارت خارجه ترکیه با انتشار بیانیه ای ضمن اعلام توافق پاکستان و افغانستان برای حفظ آتش بس فعلی افزود: دور بعدی مذاکرات ۶ نوامبر ۲۰۲۵ در استانبول برگزار خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
گرامیداشت یاد و خاطره شهدای والامقام دانش آموز شهرستان شاهین دژ
ترافیک سنگین در محور‌های استان مازندران
انتشار اسناد آمریکایی درباره شهید بهشتی در یک کتاب پژوهشی
سفر وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی به استان مرکزی
پویش ملی کلاه‌ها روی زمین؛ حمایت غارنوردان ایران از خواب زمستانی خفاش‌ها
آغاز ساخت نخستین زمین گلف و مینی‌گلف خراسان رضوی در مشهد
افزایش ۵۰ درصدی بهره‌مندان از خدمات درمان ناباروری در بیمه سلامت اردبیل
تدوین آیین‌نامه ارتقای اساتید با رویکرد فناوری و اثربخشی اجتماعی
برداشت نزدیک به ۶۰ تن زالزالک در اشنویه
کشف ۳۲۱ رأس دام قاچاق در پیرانشهر
ترکمنستان و ایران همکاری‌های بین‌منطقه‌ای را گسترش می‌دهند
برپایی بیمارستان صحرایی در محل زمین لرزه فرضی سمنان
تدوین ۱۰ طرح پیشران اقتصادی در اصفهان
کشف بیش از یک کیلوگرم شیشه و هروئین در بندرانزلی
 هوای صاف و افزایش دما در روز‌های آینده
شهرکرد سردترین مرکز استان کشور
اجرای عملیات امداد و نجات مصدومان زمین لرزه فرضی در سمنان
لیگ قهرمانان اروپا؛ برد پرگل سیتی در شب توقف بارسا
برگزاری یادواره شهدای دانش آموز در میناب
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)