• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۱۱۸۰۸
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۱
اجتماعی » محیط زیست

ضرورت افزایش تعداد محیط‌بانان

طاهری محیط بان باسابقه کشور در برنامه سلام خبرنگار گفت: برای هر هزار هکتار باید یک محیط‌بان فعالیت کند، اما در کشور ما این نسبت حدود یک هشتم است.

ضرورت افزایش تعداد محیط‌بانان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما  به مناسبت روز محیط‌بان، «آقای طاهری روزبهانی» از محیط‌بانان باسابقه کشور  در برنامه سلام خبرنگار با تبریک این روز به همکاران خود، بر اهمیت نقش محیط‌بانان در حفاظت از طبیعت و ضرورت مشارکت مردم در این عرصه تأکید کرد.

وی گفت: حفاظت از محیط زیست بدون حضور و همکاری مردم ممکن نیست. محیط‌بانان چشم بیدار طبیعت‌اند، اما گستردگی مناطق تحت حفاظت ایجاب می‌کند مردم نیز در کنار ما باشند و با احساس مسئولیت اجتماعی، در صیانت از منابع طبیعی کشور نقش‌آفرینی کنند.

او با اشاره به کمبود نیروی انسانی در این حوزه افزود: «بر اساس استاندارد‌های جهانی، برای هر هزار هکتار باید یک محیط‌بان فعالیت کند، اما در کشور ما این نسبت حدود یک هشتم است و هر محیط‌بان ناچار است بیش از هشت‌هزار هکتار را زیر پوشش خود داشته باشد. با این شرایط طبیعی است که همکاری مردم برای گزارش تخلفات و حمایت از محیط‌بانان بسیار ضروری است».

طاهری روزبهانی تصریح کرد: «از شهروندان محترم درخواست می‌کنیم در صورت مشاهده هرگونه تخلف، آلودگی یا آسیب به طبیعت، از طریق سامانه ۱۵۴۰ سازمان حفاظت محیط زیست اطلاع دهند یا به صورت حضوری به پاسگاه‌های محیط‌بانی مراجعه کنند. ما آماده تعامل مستقیم با مردم هستیم و از هرگونه همکاری و پیشنهاد استقبال می‌کنیم».

وی با اشاره به توسعه فناوری‌های نوین در حوزه پایش محیط زیست گفت: «در کنار گشت‌های میدانی، از ابزار‌هایی مانند پهپاد و سامانه‌های الکترونیکی برای رصد و کنترل مناطق حفاظت‌شده استفاده می‌شود، اما هیچ فناوری نمی‌تواند جایگزین نقش انسان‌های آگاه و دغدغه‌مند شود».

این محیط‌بان باسابقه، درباره دشواری‌ها و خطرات شغل محیط‌بانی نیز توضیح داد: «محیط‌بانی از جمله مشاغل پرمخاطره است و مأموران در شرایط سخت جغرافیایی و اقلیمی با شکارچیان غیرمجاز و تهدید‌های طبیعی روبه‌رو می‌شوند. اما عشق به طبیعت و علاقه به حیات‌وحش باعث می‌شود سختی‌ها را فراموش کنیم و با انگیزه به کارمان ادامه دهیم».

او افزود: «در سال‌های اخیر قوانین حمایتی از محیط‌‌بانان بهبود یافته و مجوز‌های استخدامی جدید نیز در حال صدور است. با این حال، وسعت زیاد مناطق و محدودیت امکانات، باعث می‌شود هنوز به همکاری گسترده مردم نیاز داشته باشیم».

طاهری روزبهانی با تأکید بر این که حفاظت از محیط زیست مسئولیتی همگانی است، گفت: «اگرچه واژه محیط‌بان به کارکنان سازمان حفاظت محیط زیست اطلاق می‌شود، اما در معنای وسیع‌تر، همه مردم کشور ما محیط‌بان‌اند. هر شهروندی که به پاکیزگی محیط زندگی خود اهمیت دهد و از طبیعت پاسداری کند، در واقع یک محیط‌بان واقعی است».

وی در پایان اظهار امیدواری کرد با افزایش آگاهی عمومی و همکاری مشترک مردم و نهاد‌های مسئول، گام‌های مؤثرتری برای حفظ حیات‌وحش، منابع طبیعی و آینده زیست‌محیطی کشور برداشته شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشییع پدر شهید محمودی در جونقان
بی ثباتی قیمت برنج
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۰
نگاتیو‌های دست شیطان
دورهمی دانش آموزان سمنان در بوستان های محله
تجلیل از برگزیدگان گیلانی مسابقات قرآنی اوقاف امروز در رشت
قطع آب ادارات پر مصرف، قانون برای همه یکسان است
صلح و سازش دو طایفه در شهرستان کوهرنگ
برگزاری رزمایش ارزیابی آمادگی مولد‌های برق اضطراری در مراکز حیاتی گیلان
گامی بلند برای درمان سرطان در جنوب کشور
برگزاری جشنواره غذاها و شیوه های زندگی بومی محلی در چرام
توزیع گوشت گرم بین عزتمندان در کهگیلویه و بویراحمد
دیدار چهره به چهره استاندار با مردم
اعلام آمادگی مردم برای شرکت در راهپیایی سیزده ابان
ادامه نهضت بهسازی و اسفالت راههای روستایی در کهگیلویه
ساماندهی صنوف استان در دستور کار
بازگشت ۱۸ میلیارد ریال وجوه به حساب مالباختگان فضای مجازی
نشست مشترک وزارت امور خارجه با فوتبالی‌ها
وداع با شکوه نیروی هوایی ارتش با خلبان محمد طیبی
اختصاص 116هککتار از اراضی ملی برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تأکید امام جمعه ساری بر تزریق نگاه بصیرتی به نسل جوان
در شیوه جدید اختصاص کالابرگ؛ یارانه حذف نمی‌شود
نتایج کامل رقابت‌های ایران در بازی‌های آسیایی جوانان
لیگ برتر کشتی آزاد؛ پیروزی استقلال جویبار مقابل مدعی عنوان قهرمانی
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
نتایج دیدارهای هفته نهم لیگ برتر فوتبال
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی
اسرائیل منابع کافی برای مقابله با موشک‌های ایرانی را نداشت
انتقادها از تسلیم شدن آمریکا در مقابل چین
لاریجانی: باید از اختلافات عبور کنیم
موفقیت متخصصان کشور در تولید داربست نخاعی
ایران و روسیه در برابر سیاست‌های غرب برادرانه ایستاده‌اند
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود
رای گیری کم سابقه دو حزبی بر ضد ترامپ در سنای آمریکا
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قدردانی لاریجانی از طراحی هنرمندانه ایستگاه متروی مریم مقدس (س)  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
انتشار فراخوان برای پیشنهاد شعار مشترک فاطمیه ۱۴۰۴  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)