پخش زنده
امروز: -
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه هشدار داد ، آمریکا نباید دیدگاه های خود را به اوکراین دیکته کند و این رویکرد نتیجه خوبی به دنبال نخواهد داشت.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری رویترز، سرگئی لاوروف در مذاکرات با ایلکا کانروا رئیس مجمع پارلمانی سازمان امنیت و همکاری اروپا گفت: مسکو آماده است در چارچوب پیشنهادهای ارائه شده از سوی کرملین ، « تدابیری عینی » به منظور کاهش تنش ها در مناقشه اوکراین ، اتخاذ کند.
وی افزود : امیدواریم که این فراخوان های (ولادیمیر پوتین) به ویژه از سوی کیف و (رهبران جدایی طلب) مناطق دونتسک و لوگانسک شنیده شود.»
لاوروف گفت : آماده ایم در کنار سازمان امنیت و همکاری اروپا تدابیری عینی برای رفتن به سمت کاهش تنش ها ، اتخاذ کنیم.
وزیر امور خارجه روسیه بر مخالفت کشورش با عضویت اوکراین در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ، ناتو ، تاکید کرد و هشدار داد آمریکا نباید خواست خود را بر اوکراین تحمیل کند.
لاوروف افزود : عضویت اوکراین در ناتو موجب خواهد شد تا تلاش ها برای آغاز مذاکرات و برقراری امنیت در این کشور از مسیر خود خارج شود.
اولویت اول آتش بس بی قید و شرط
سرگئی لاوروف گفت : بالاترین اولویت در اوکراین باید برقراری آتش بس بی قید و شرط برای پایان دادن به درد و رنج مردم غیر نظامی باشد.
لاوروف هشدار داد ، تلاش برای حل و فصل اختلافات با اعمال تحریم های یک جانبه ، صلح و ثبات بین المللی را تهدید می کند.
وی در این باره که یک جنگ سرد جدید در روابط میان غرب و روسیه وجود دارد و اگر تحریم ها سخت تر شود واکنش روسیه چه خواهد بود گفت : تلاش برای حل و فصل بحران ها ، با تحریم های یک جانبه خارج از چارچوب تصمیمات شورای امنیت سازمان ملل متحد ، صلح و ثبات بین المللی را تهدید می کند. چنین تلاشی ، غیر سازنده و در تضاد با هنجارها و اصول حقوق بین المللی است. صحبت کردن با روسیه یا هر کسی دیگر در مورد این موضوع ، با زبان ضرب الاجل و اقدامات اجباری ، کاملا غیر قابل قبول است . پاسخ ما به گام های یک جانبه ایالات متحده، اتحادیه اروپا و برخی کشورهای دیگر ، متوازن و در راستای حقوق و تعهدات روسیه در پیمان های بین المللی از جمله سازمان تجارت جهانی بوده است.»
لاورف درباره سقوط هواپیمای مالزیایی در اوکراین گفت : ما خواستار تحقیقات بین المللی علنی و عینی بوده ایم. این اقدام غیر ممکن است توضیح دهد که چرا مقامات اوکراین که مسئولیت کامل ایمنی پروازهای بین المللی از قلمرو کشور خود را به عهده دارند ، حریم هوایی منطقه جنگی را مسدود نکرده بودند ؛ متن صحبت های خلبان هواپیمای مالزی و کنترل هوایی اوکراین کجاست و چرا به جامعه بین المللی ارائه نشده است؟ چرا کنترل هوایی به این پرواز دستور داد وارد منطقه درگیری شود؟
وی ادامه داد ؛ امیدواریم پاسخ این پرسش ها و دیگر پرسش ها را از کشورهایی که نقش پیشرو در تحقیقات بین المللی به عهده دارند و از کسانی که سخنان عمومی بی اساس بیان کرده اند بدست آوریم. حقیقت باید آشکار شود.»