لحظه دیدار نزدیک است؛ نخستین پرواز حج؛ ۱۴ شهریور
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: نخستین پرواز حج تمتع امسال جمعه۱۴شهریور ساعت۸:۳۰ دقیقه از فرودگاه حضرت امام (ره) به مقصد مدینه منوره انجام می شود.
به گزارش واحد مرکزی خبر، سعید اوحدی در نشست خبری مشترک با نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: اکنون عوامل خدماتی و اعزام در ستادهای مکه و مدینه مستقر شده اند.
وی با بیان این که سهیمه حجاج تمتع همچون سال پیش حدود 64 هزار نفر است؛ اضافه کرد: امسال همچنین برای2500نفر از ایرانیان مقیم خارج از کشور برنامه ریزی صورت گرفته است که از کشورهای محل اقامت خود به عربستان سفر کنند.
رییس سازمان حج و زیارت گفت: 17شرکت مجوز دار این دسته از زائران را ساماندهی می کنند و این زائران در کنار خدماتی که از آن شرکت ها می گیرند از بقیه خدماتی که سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری ارائه می دهد برخوردار خواهند شد.
میانگین سنی زائران حج 64 سال
رییس سازمان حج و زیارت گفت: میانگین سنی حجاج بیت الله الحرام 64 سال است.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر؛ سعید اوحدی در نشست خبری مشترک با نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: کم سال ترین زائر از استان اصفهان با 8 سال و مسن ترین زائر از استان گلستان با 111 سال سن است.
وی از اجرای طرح انطباق پزشکی در حوزه حج و زیارت در حج امسال خبر داد و گفت: پارسال 14 پزشک متخصص و فوق تخصص زن به تمتع مشرف شدند اما مسال این تعداد به 64 پزشک افزایش یافته است.
اوحدی افزود: امسال 40 درمانگاه و مطب و 7 درمانگاه شبانه روزی ویژه خانم های زائر در مکه و مدینه پیش بینی شده است.
رییس سازمان حج و زیارت گفت: در موسم عمره گذشته ایران با 820 هزار زائر بالاترین تعداد عمره گزار را داشت اما با وجود شیوع ویروس کرونا، یک مورد ابتلا به این ویروس در میان زائران مشاهده نشد که این حاکی از اقدامات پیشگیرانه و خدمات ارائه شده مناسب است.
اوحدی با بیان این که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده ویروس ابولا در عربستان شیوع نیافته است، افزود: امسال دولت عربستان برای مقابله با ویروس ابولا ورود زائران کشورهای غرب آفریقا را ممنوع کرده است و ما نیز برای ارتقای سطح بهداشت زائران تلاش و در این زمینه اطلاعرسانی می کنیم.
رییس سازمان حج و زیارت با اشاره به انتقال پروازهای ایستگاه پروازی تهران به فرودگاه حضرت امام(ره) گفت: در سال های گذشته به علت اینکه تمهیدات مورد نظر سازمان حج و زیارت در فرودگاه امام(ره) اعمال نشده بود، پروازها را منتقل نکردیم؛ اما اکنون ترمینال موقت حجاج در فرودگاه حضرت امام (ره) به بهره برداری رسیده و تمهیدات لازم اندیشیده شده است.
اوحدی گفت: توصیه جدی ما به مدیران کاروان ها این است که به علت ازدحام جمعیت و ترافیک مراسم بدرقه زائران را از در خانه، در حسینیه ها یا مساجد انجام دهند.
وی گفت: در بازگشت زائران، بار آنان با مسئولیت شرکت فرودگاه ها و هواپیمایی کشور در خانه زائران تحویل داده می شود اما در صورتی که تسمه نقاله بار در فرودگاه امام (ره) آماده شود، بار حجاج در فرودگاه تحویل آنان خواهد شد.
رییس سازمان حج و زیارت با اشاره به این که امسال وزارت حج، وزارت کشور و وزارت امور خارجه عربستان نرم افزار جدیدی به نام «مسار الکترونیک» ارائه کرده اند،گفت: در این نرم افزار همه خدماتی که باید به زائر ارائه شود از جمله ویزا، حمل و نقل و محل اسکان تعریف شده است و علت کندی صدور ویزا در کشورها از جمله ایران،پیاده سازی این نرم افزار برای نخستین بار بوده است.
اوحدی با اشاره به این که در نرم افزار جدید برای تشرف خانم های بدون محارم زیر 45 سال محدودیت وضع شده است،افزود: امسال 52 درصد از زائران حج خانم ها هستند اما کمتر از 10 درصد از زائران ما شامل این موضوع می شدند که برای حل مشکل آنان با مدیران کاروان ها هماهنگی های لازم انجام شده است.
وی یادآور شد: طبق مقررات جدید افرادی مکرر به حج مشرف شدهاند و یک فیش دیگر دارند، میتوانند فیش حج خود را به سه فیش عمره تبدیل کنند.
تهیه برنامه جامع فرهنگی برای حج امسال
نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت و سرپرست حجاج ایرانی گفت: برای موسم حج امسال برنامه جامع فرهنگی و نقشه راه تهیه شده است.
حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی قاضیعسکر در نشست خبری مشترک با رییس سازمان حج و زیارت با تاکید بر استفاده از لحظات معنوی سفر تمتع،افزود: در این برنامه مباحث قرآنی،شناخت تاریخ اسلام،جلسات انس و معرفت،نشست های تخصصی ویژه و همایش های بین المللی همچون قدس و تقریب،پیش بینی شده است.
وی گفت: امسال دو مراسم دعای کمیل در مدینه قبل و دو مراسم در مدینه بعد برگزار می شود و مراسم دعای کمیل مکه نیز بر اساس توافقات صورت گرفته در بعثه مقام معظم رهبری برگزار خواهد شد.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر با بیان این که مراسم دعای کمیل همه ساله با هماهنگی ماموران انتظامی عربستانی برگزار می شود،گفت:در دو سال گذشته نماینده وزارت کشور عربستان در مراسم دعای کمیل حضور یافته است و ما نیز سعی می کنیم حساسیت های کشور میزبان را رعایت و برنامه ها را منظم اجرا کنیم.
نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت و سرپرست حجاج ایرانی با تاکید بر این که مراسم برائت از مشرکان وظیفه ای دینی است،گفت:طبق فرموده امام راحل و مقام معظم رهبری برائت از مشرکین رکن سیاسی حج است که ریشه در قرآن و روایات دارد.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر با بیان این که مراسم برائت از مشرکین امسال نیز در عرفات برگزار خواهد شد،گفت: چینش کاروان های ما به شکلی است که از ناحیه تندروها خطری نباشد و ماموران عربستانی نیز حساسیت ویژه ای دارند که اتفاق خاصی نیافتد.
وی افزود: شرایط امسال ما نسبت به دو سال گذشته بهتر است زیرا در مسئله سوریه هجمه وسیعی علیه جمهوری اسلامی ایران وجود داشت اما اکنون شرایط به کلی تغییر پیدا کرده است و برخی مقامات عربستانی به صراحت علیه تکفیری ها اعلام موضع کرده اند.
نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت و سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به این که شعار حج امسال«معنویت،خودباوری و اتحاد اسلامی» است،گفت: ما به دنبال آنیم که از ظرفیت حج برای اتحاد امت اسلامی استفاده کنیم و اجازه نخواهیم داد اختلافات مذهبی در حج مطرح شود زیرا باعث ایجاد اختلاف میان امت اسلامی و سو استفاده دشمن خواهد شد.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر افزود: البته ما پاسخگوی شبهات خواهیم بود اما برنامه ای برای بحث های فرقه ای و طایفه ای نداریم.
وی گفت: در ایام عمره عناصر تندرو رفتار مناسبی با زائران ما نداشتند که این امر از طریق مجاری دیپلماتیک به عربستان منتقل شد.
سرپرست حجاج ایرانی به زائران توصیه کرد حساسیت های کشور میزبان را رعایت و از انجام برخی کارها همچون دخیل بستن و برداشتن خاک از قبور پرهیز کنند.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر گفت: از برنامه های آتی ما این است که با ایجاد بازارهایی در سالن ترانزیت ایستگاه های پروازی و ارائه تولیدات مطلوب داخلی یا خارجی، از حجم خرید زائران یا بازارگردی آنان در عربستان و خروج ارز بکاهیم.
وی تاکید کرد: این طرح به نفع کشور و ضروری است دولت از آن حمایت کند.