پخش زنده
امروز: -
وزیر امور اقتصادی و دارایی در جشن نودمین سال تاسیس بانک سپه با اشاره به مشکلات موجود پیش روی نظام اقتصادی و بانکی بر جایگاه ویژه نظام بانکی در بسته خروج از رکود تاکید کرد.
به گزارش واحد مرکز ی خبر، علی طیب نیا افزود : در برنامه ای که دولت برای اصلاحات ساختاری و دستیابی به نرخ رشد اقتصادی پایدار طراحی کرده نقش تولید بسیار حائز اهمیت است.
وی گفت : در بسته خروج از رکود اولویت راهبردی واصلی تقویت توان تولید کشور است .
وزیر امور اقتصاد افزود: در سیاست های ابلاغی ارتقاء تولید و خروج از رکود و دستیابی به نرخ رشد پایدار ومستمر از اهداف دولت است .
طیب نیا اظهارداشت افزود: کاهش آسیب پذیری مردم جز با تقویت توان تولید و دستیابی به نرخ رشد درون زا امکان پذیر نیست .
وزیر اقتصاد با بیان اینکه طی سی و پنج سال گذشته نرخ رشد کشور بسیار نازل بوده است (در حد 3 و یک دهم درصد ) گفت: این در حالی است که به همین میزان نرخ رشد جمعیت داشته ایم .
وی گفت : ارتقاء جایگاه بین المللی کشور وافزایش قدرت خریدمردم و کیفیت زندگی بدون کسب نرخ رشد قابل توجه امکان پذیر نیست .
وزیر اقتصاد افزود: باتوجه به برنامه چشم انداز نرخ رشد اقتصادی کشور به اهداف مورد نظر در سالهای کنونی نرسیده است و فاصله زیادی با آن داریم .
وی با بیان اینکه کشورهای همسایه ما نرخ رشد بالاتری داشته اند گفت : باید به نرخ رشد حداقل 11 درصدی دست پیدا کنیم تا به جایگاه ترسیم شده در چشم انداز در منطقه برسیم .
وزیر اقتصاد تصریح کرد : این امر فقط باکوشش جدی و مدیریت جهادی عملی شدنی است .
طیب نیا افزود : با توجه به تحریم بی سابقه که دشمن پیش روی اقتصاد ما گذاشته است فقط با جهاد به معنای تلاش وکوشش بیش از حد می توان در صحنه نبرد از ارزشهای مقدس اسلامی وایرانیمان دفاع کنیم .
وی با اشاره به اینکه عمده تحریم ها متمرکز بر قطع منابع مالی کشور بوده است گفت : وابستگی به درآمد نفتی که بخش عمده ای از بودجه دولت به آن متکی است منابع مالی کشور را به طور بی سابقه کاهش داده که همین امر موجب بروز رکود در کشور شده است .
وزیر اقتصاد افزود : یکی از بزرگترین مشکلات ومحدودیت ها کمبود منابع مالی است و از آنجا که اقتصاد ما متکی به بانکداری است نقش نظام بانکی در خط مقدم جبهه جنگ با دشمن را پر رنگ تر می کند .
طیب نیا با بیان اینکه دشمنان جنگ بی سابقه اقتصادی را به ما تحمیل کرده اند و از مجرای فشارهای مالی و محدود کردن منابع مالی مارا تحت فشار قرار داده اند گفت : باید از پتانسیل ها و منابع مالی داخلی این محدودیت را جبران کنیم .
وی با بیان اینکه باید رشد ما درون زا باشد وحداکثر استفاده را از منابع اقتصادی ببریم افزود: تامین منابع مالی و اهمیت آن برای خروج از رکود و رساندن تولید به حد مطلوب به دوش نظام بانکی است و باید آن را از طریق سرمایه در گردش و تامین مالی بنگاه های کوچ بدست آوریم .
طیب نیا با بیان اینکه رکود کشور به این معنی است که از ظرفیت تولید موجود به نحو کامل استفاده نمی شود تصریح کرد : سرمایه ، ماشین آلات و نیروی کار ماهر وجود دارد اما استفاده کامل از آنها نمی شود .
وی گفت : مشکل کنونی ما کمبود سرمایه نیست بلکه مشکل عمده بنگاه ها سرمایه در گردش است و مادامی که از رکود خارج نشویم اولویت سرمایه در گردش وجود دارد .
وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه می دانیم که توان سیستم بانکی محدود است گفت : وقتی محدودیت منابع باشد حتی بانکها هم نمی توانند از منابع مالی خارجی بهره برداری کنند.
طیب نیا با بیان اینکه مشکلات دیگر بانکها مشارکت در بنگاه داری است گفت : بخش قابل توجهی از منابع صرف نگهداری اموال وبنگاهداری شده است .
طیب نیا با اشاره به اینکه کار اقتصادی بانکها هرچند شاید امری طبیعی باشد و نیازمند اموال و مستغلات هستند اما بنگاه داری به معنای بنگاه ها و دارایی هایی است که مازاد بر نیاز پذیرفته شده بانکها هستند .
وی تاکید کرد : باید ما کاری کنیم که بانکها در فعالیت اصلی خود سودآور باشند .
وزیر اقتصاد گفت : باید بانکها بنگاه های خود را واگذار کنند و بخش خصوصی آنها را اداره کند .
طیب نیاهمچنین با اشاره به معوقات موجود در حوزه مطالبات بانکها نیز گفت : بیشترتسهیلات بانکها وامهایی است که با نرخهای ترجیحی پایین به افراد داده شده و با توجه به شرایط کشور طبیعی است که آنها در بازگرداندن آن تعلل کنند .
وی تاکیدکرد : خود را مقید می دانیم سیاست هایی اتخاذ کنیم که فعالیت های عادی بانکها سودآور و با بهره وری بالاتر شود و در پی آن اموال ودارایی های مازاد فروخته شده ومنابع به دست آمده صرف تسهیلات گردد .
طیب نیا بدهی دولت به بانکها را نیز از دیگر مشکلات نظام بانکی برشمرد و گفت : رقم مجموع بدهی دولت حتی تا 250 هزار میلیارد تومان هم برآورد شده است .
وزیراقتصاد با بیان اینکه رقم مشخصی از بدهی دولت به بانکها وجود ندارد ابراز تاسف کرد : تا کنون هیچ نهادی به منظور بررسی و نظارت بر بدهی های دولت در کشور وجود نداشته است .
وی با بیان اینکه رقم بدهی دولت با توجه به رقم تولید کشور نسبت به کشورهای دیگر زیاد نیست گفت : دولت باید بدهکار خوش حسابی باشد .
طیب نیا افزود : دربسته خروج از رکود تسویه بدهی دولت در اولویت قرار گرفته و شیوه محاسبات آن هم پیش بینی شده است .
طیب نیا با اشاره به اینکه اولویت پرداخت بدهی دولت به بخش خصوصی است افزود : در یکسال گذشته موفق شدیم بخش قابل توجهی از بدهی حدوداَ 10 هزار میلیارد تومانی را پرداخت کنیم ، بسیاری از بدهی ها به صورت تهاتری تسویه شده است .
وزیر اقتصاد گفت : دولت با تمام توان بدنبال حل وفصل مشکلات نظام بانکی است ودر مقابل انتظار دولت و مردم از بانکها تلاش برای انجام خوب ماموریت و استفاده از همه امکانات به منظور افزایش تسهیلات ومهم تر از آن پرداخت تسهیلات به پروژه هایی باتوجیه فنی و اقتصادی است .
طیب نیا در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه حدود 480 هزار طرح های نیمه تمام در بخش دولتی وجود دارد گفت : بسیاری از این طرحها توجیه اقتصادی ندارند و منابع مالی باید به طرح هایی اختصاص یابد که بیشترین کمک را به تولید وخروج از رکود داشته باشند .