پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به تجویز بالا و غیر منطقی داروهای کورتونی در کشور، درباره زمان الکترونیکی شدن نسخههای دارویی گفت: نسخه آزمایشی آن تا پایان امسال در یک تا سه شهر اجرائی میشود.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر؛ دکتر دیناروند در تشریح شاخصهای تجویز دارو و کنترل نسخ گفت: میانگین تعداد اقلام دارویی در هر نسخه 3.2 است که باید به 2.5 یعنی میانگین دنیا برسد.
وی گفت: شاخص تزریق دارو نیز بالاست به صورتیکه 50 درصد نسخهها حاوی داروهای تزریقی هستند که این عدد نیز باید به 30 درصد برسد.
دکتر دیناروند همچنین درباره سرانه مصرف دارو در کشور گفت: تحقیقی 5 سال پیش در 10 گروه دارویی انجام شده است؛ نتایج نشان میدهد به جز در گروه آنتیبیوتیکها که از میانگین کشورهای هدف که کشورهای اروپایی هستند مصرف بالاتری داریم، در سایر گروههای داروئی مصرفمان از میانگین کشورهای اروپائی کمتر است.
رئیس سازمان غذا و دارو درباره آمار بازار دارویی کشور نیز گفت: از نظر حجم ریالی دو سوم داروی مصرفی کشور تولید داخل است، این عدد در سال گذشته 8000 میلیارد تومان بوده است که امسال 9500 میلیارد تومان پیشبینی میشود.
دکتر دیناروند افزود: از نظر کمی نیز 96 درصد داروهای مصرفی کشور تولید داخل و چهار درصد وارداتی است؛ درحالی که از نظر ارزبری یک سوم داروهای وارداتی، دو سوم ارز دارویی را به خود اختصاص میدهد.
وی گفت: 50 درصد مواد اولیه، بستهبندی و مواد موثره داروهای داخل وابسته به واردات هستند و صرفهجویی ارزی ما بیشتر در بخش فرمولاسیون و تولید دارو است که تا 80 درصد میرسد اما در مواد اولیه دارویی تنها 20 درصد صرفهجویی ارزی شده است.
دیناروند درباره زمان الکترونیکی شدن نسخههای دارویی افزود: برنامهریزیهای آن در حال انجام است و نسخه آزمایشی آن تا پایان امسال در یک تا سه شهر اجرائی میشود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا فروش فرآوردههای آرایشی و بهداشتی در داروخانهها قانونی است گفت: اگر با اطلاعرسانی علمی همراه و سلامت محور باشد منع قانونی ندارد.
دکتر دیناروند همچنین به تفاهمنامه اخیر وزارت بهداشت و بیمه ها اشاره کرد و گفت: بیمهها مکلف شدهاند اعتبارات وزارتخانه را ظرف مدت یک هفته توزیع کنند.وی افزود: درکنترل قیمت دارو نیز تلاشهایی صورت گرفته است تا از جهش قیمتها جلوگیری شود و به مردم فشار نیاید و اقتصاد تولید داخل نیز ضربه نخورد.