پخش زنده
امروز: -
۵۱۳ طرح ارتباطاتی در سراسر کشور، با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به بهره برداری رسید.
به گزارش واحد مرکزی خبر، در این مراسم که جمعی از مدیران ارتباطاتی و نمایندگان مجلس نیز حضور داشتند، مرکز عملیات امنیت شبکه افتتاح شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: این مرکز یکی از طرح های مهمی است که از نظر امنیت می تواند برای مردم و برای دستگاه ها ، وزارتخانه و دانشگاه ها با اطمینان خاطر در خصوص استفاده از شبکه ها و نیز جلوگیری از حملات سایبری استفاده شود.
واعظی همچنین بهره برداری از 5 کیلومتر فیبر نوری بین شهری با هدف افزایش ظرفیت و انتقال اطلاعات را یکی دیگر از طرح های ارتباطاتی معرفی کرد که در یکسال گذشته تهیه شده است.
وی گفت: افزایش پهنای باند از 500 گیگابیت بر ثانیه در سال گذشته به 1210 گیگابیت بر ثانیه و نیز افزایش 1500 کانال بین المللی نیز از دیگر طرح هایی بود که در مراسم امروز به بهره برداری رسید.
وزیر ارتباطات با اشاره به مشکلات فنی انتقال و ارتباطات در 13 نقطه و منطقه کشور که از گذشته وجود داشت نیز گفت: با استفاده از امکانات و تجهیزات نیروهای داخلی توانستیم مشکلات این مناطق را در عرصه ارتباطات برطرف کنیم
راه اندازی شبکه ملی اطلاعات تا پایان سال 94
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص اجرایی شدن شبکه ملی اطلاعات تا پایان سال 94 گفت: امیدواریم تا پایان سال 94 شبکه ملی اطلاعات راهاندازی شود تا مردم همه نیازمندیهای خود را با سرعت بیشتری دریافت کنند.
محمود واعظی در حاشیه مراسم افتتاحیه 513 پروژه زیرساختی شبکه مخابراتی کشور در جمع خبرنگاران در خصوص زمان اعطای پروانه نسل 3 و بالاتر تلفن همراه افزود: با توجه به اتمام انحصار اپراتور سوم تلفن همراه (رایتل) در حال حاضر میتوانیم پروانهها را به اپراتورهایی که تفاهمنامه امضا کردهاند واگذار کنیم.
واعظی گفت: با یکی از این اپراتورها تفاهم نامه امضا و تست آزمایشی ورود به نسل های بالاتر آغاز شد و مذاکرات اپراتور دیگر در حال اتمام است که امیدواریم در این هفته پروانه نسل 3 و بالاتر را دریافت کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: از وضعیت اینترنت راضی نیستم اما با توجه به افزایش نظارت و تجهیزات خریداری شده وضعیت اینترنت نسبت به ماههای گذشته بهتر شده است.
پهنای باند شبکه IP کشور به 1210 گیگابیت
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیر ساخت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: پهنای باند شبکه IP کشوری به 1210 گیگابیت بر ثانیه رسید.
خسروی در خصوص توسعه پهنای باند شبکه IP کشوری گفت: پهنای باند لایه لبه شبکه IP کشوری امسال به هزار و 219 گیگابیت بر ثانیه یعنی 2 برابر افزایش یافته است.
وی با اشاره به شبکه فیبرنوری در کشور گفت: شبکه فیبر نوری به عنوان نخستین لایه از شبکه مخابرات و ارتباطات یکی از الزامات توسعه بخش ICT بوده که در همین راستا از ابتدای شروع به کار دولت تدبیر و امید شرکت ارتباطات زیرساخت برای طراحی و پیاده سازی توسعه شبکه فیبر نوری در سراسر کشور بین مراکز مخابراتی اقدام کرده است.
خسروی گفت : امسال چهار هزار و 993 کیلومتر فیبر نوری در 77 مسیر کشور با هزینه بالغ بر 2200 میلیارد ریال بهره برداری شده است.
خسروی در ادامه افزود: امروز تهدیدهای سایبری اهمیت روز افزون پیدا کرده و جزو 5 تهدید پر ریسک جهانی قرار داریم.
وی گفت: هر روزه این تهدیدها بیشتر می شود و با توجه به اینکه دفاع در مرزهای جغرافیایی وجود دارد سعی میشود از این جهات جلوگیری شود.
خسروی افزود: با ایجاد مرکز عملیات امنیت شبکه دیتا(SOC) یعنی مرکز به کارگیری تجهیزات امنیتی در مراکز دیتا میتوان رخدادهای امنیتی از داخل و خارج کشور بر علیه شبکه را شناسایی و در اسرع وقت با حوادث مقابله کرد.
شورای عالی فناوری اطلاعات در شورای عالی فضای مجازی ادغام نمیشود
رئیس کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات مجلس گفت: طرح ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات در شورای عالی فضای مجازی رأی نیاورد.
رمضانعلی سبحانی فرد در مراسم افتتاح 513 پروژه زیرساختی کشور افزود: صبح امروز این طرح در مجلس به رأی گذاشته شد و مورد موافقت قرار نگرفت.
وی توضیح داد: 50 نفر از نمایندگان به دو فوریت طرح ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات در شورای عالی فضای مجازی رأی داده بودند که امروز علاوه بر تصویب نشدن دو فوریت این طرح، نمایندگان به یک فوریت آن نیز رأی ندادند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی همچنین با موفق خواندن عملکرد وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات خواستار افزایش خدمت رسانی و ارائه خدمات این وزارتخانه شد.