انتخاب ناظر مجلس در مطبوعات بحث برانگیز شد
انتخاب یک ناظر در هیئت نظارت بر مطبوعات در صحن علنی مجلس بحثبرانگیز شد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، هنگامی که فرهنگی عضو هیئت رئیسه مجلس می خواست اسامی دو نفر از کاندیداهای معرفی شده کمیسیون فرهنگی را برای نظارت بر مطبوعات اعلام کند عدهای از نمایندگان در تذکری آییننامهای مخالفت خود را به رئیس مجلس بیان کردند.
براساس آیین نامه کمیسیون های تخصصی باید حداقل دو برابر میزان نیاز نمایندگان داوطلب را به صحن علنی برای رأیگیری معرفی کنند.
نعمتی که سخنگوی هیئت رئیسه نیز هست در تذکر به لاریجانی گفت: کمیسیون فرهنگی مجلس برای انتخاب یک نفر به عنوان ناظر در هیئت نظارت بر مطبوعات، دو نفر از نمایندگان را معرفی کرده است که به علت عمل به آنچه در آیین نامه به صورت حداقلی آمده است آقای مطهری از کاندیداتوری محروم شد.
وی افزود: حق انتخاب و حضور نمایندگان با این شیوه عملکرد سلب می شود و این موضوع 100درصد اختلافی است.
نماینده مردم اسدآباد گفت: محدودیت های ایجاد شده به ضرر مطبوعات و کشور است و حقوق نمایندگان تضییع می شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذکر گفت: این مسئله در هیئت رئیسه بررسی شد و در آنجا نیز اختلاف برداشت از آیین نامه وجود داشت اما به مسئولان کمیسیون فرهنگی توصیه کردیم که دست شما در معرفی افراد باز است اما متأسفانه گوش نکردند .
وی افزود: به قول مرحوم شهید مطهری که به صورت شوخی می گفتند به عقل ناقص ما این رسید به عقل ناقص شما چه می رسد.
پس از سخنان لاریجانی، اسداللهی نماینده مردم تربت جام و تایباد گفت: در باره ناظران مجلس اختلاف نظر وجود دارد و باید نظر مجلس در این زمینه گرفته شود.
مفتح نماینده مردم همدان نیز گفت: رئیس مجلس باید جلسه را مدیریت کند و در این زمینه که برخی احکام دارای ابهام است باید متناسب با تشخیص مدیر جلسه اقدام کنیم و در مسائلی که تردید وجود دارد نیز نظر هیئت رئیسه راهگشا خواهد بود.
وی افزود: معرفی دو برابر افراد مورد نیاز برای نظارت مجلس در هیئت های مختلف ازجانب کمیسیون های تخصصی به صورت مشاوره و راهنمایی به نمایندگان در صحن علنی انجام می شود و اگر افراد برای کاندیداتوری محدود شوند قوانین ناظر بر کاندیدا شدن افراد نیز باید تغییر کند.
پیرمؤذن نماینده مردم ارومیه نیز گفت: اعضای کمیسیون فرهنگی در این زمینه فقط از جایگاه خود دفاع کردند و جایگاه نمایندگان مجلس را نادید گرفتند و باید در این زمینه از مجلس نظرخواهی شود.
پس از این تذکرات رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به ماده 218 آیین نامه داخلی مجلس گفت: برای انتخاب ناظران کمیسیون های تخصصی باید حداقل به تعداد دو برابر مورد نیاز افراد واجد شرایط را معرفی کرد.
سالک افزود: ما نیز از داوطلبان دعوت کردیم که به مدت یک هفته آمادگی خود را به کمیسیون اعلام کنند.
وی گفت: دست آخر جمعبندی کمیسیون این بود که برای نظارت بر مطبوعات که یک نفر نیاز است دو نفر را که واجد شرایط بیشتری بودند به هیئت رئیسه معرفی کنیم.
سالک افزود: متأسفانه چند وقتی است که یک جریان علیه کمیسیون فرهنگی فعالیت می کند.
وی گفت: آقای لاریجانی نیز بر مصوبه کمیسیون فرهنگی صحه گذاشتند اما در مجلس این گونه عنوان می شود که اعضای کمیسیون با نظر خاصی این افراد را معرفی کرده اند و از هیئت رئیسه مجلس تعجب می کنم که چرا با این گونه سخنان برخورد نمی کند.
سالک افزود: می گویند حق نمایندگان ضایع می شود و ایجاد محدودیت به ضرر کشور است در حالی که ما نظر کارشناسی خود را براساس آیین نامه دادهایم و مستوجب اتهامزنی در لفافه و صراحت نیستیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ما در هیئت رئیسه در زمینه معرفی کاندیدای نظارت بر مطبوعات رأیگیری نکردیم و تنها به ارائه توصیه به کمیسیون فرهنگی اکتفا کردیم و رئیس این کمیسیون نیز گفتند که مسئله را مدیریت خواهند کرد که متأسفانه این گونه نشد.
آقای لاریجانی افزود: این مسئله برای کمیسیون دیگر نیز به وجود آمد که مدیریت شد.
بذرپاش یکی دیگر از نمایندگان در تذکری گفت: کمیسیون فرهنگی به نص آیین نامه عمل کرده است و نمایندگان خود باید شأن کمیسیون ها را رعایت کنند.
رئیس مجلس پس از شنیدن نظرهای متفاوت نمایندگان اعلام کرد که این جلسه نشان می دهد آراء نمایندگان متفاوت است و برداشت های متفاوتی از آیین نامه وجود دارد.
وی با بیان اینکه نباید این مسئله منشأ اختلاف در مجلس شود و خود نیز به عنوان رئیس مجلس در زمینه این ماده از آییننامه ابهام دارد از نمایندگان خواست تا نظر خود را درباره نظر کمیسیون فرهنگی در انتخاب حداقل دو برابر افراد مورد نیاز برای نظارت در هیئت نظارت بر مطبوعات اعلام کنند.
از 224 نماینده حاضر در مجلس 100 نفر رأی مثبت، 94 نفر رأی منفی و 11نفر رأی ممتنع دادند.
آقای لاریجانی پس از این رأی گیری گفت: احترام به این نظر مجلس برای همه ما باید قابل احترام باشد.
براساس این نظرسنجی قرار شد نمایندگان داوطلب برای نظارت در هیئت نظارت بر مطبوعات اسامی خود را به کمیسیون فرهنگی مجلس ارائه کنند و این کمیسیون نیز با اعلام اسامی داوطلبان به صحن درباره انتخاب نماینده مورد نظر مجلس در صحن علنی اقدام کند و به معرفی افراد حداقل دو برابر نیاز اکتفا نشود.
روح الله حسینیان نماینده مردم تهران با اعلام اعتراض به این نظر نمایندگان باصدای بلند فریاد می زد که این گونه عملکرد استبداد و دیکتاتوری است.
آقای لاریجانی در پاسخ به اعتراض حسینیان گفت: استبداد اگر بد است استبداد حداقلیها بدتر است و دیکتاتوری کسانی میکنند به رأی مجلس اعتنا نمی کنند؛ چگونه است که در مسائل دیگر اگر رئیس مجلس نظر دهد دیکتاتوری نیست اما اینجا دیکتاتوری است؟
وی افزود: من در این زمینه ابهام داشتم و از مجلس نظر استمزاجی گرفتم.
پس از این اعلام نظرها در خصوص انتخاب رئیس کمیسیون اصل نودم مجلس نیز رأیگیری به عمل آمد و هیئت رئیسه یک نفر را به عنوان کاندیدا برای احراز این سمت معرفی کرد که با اعتراض زاکانی و تعداد دیگری از نمایندگان مواجه شد.
آقای لاریجانی در پاسخ به این اعتراضها گفت: ما براساس ماده 48 آیین نامه عمل کردیم و انتخاب رئیس کمیسیون با انتخاب ناظران مجلس در هیئت های نظارت متفاوت است و باید نصف بهعلاوه یک آراء مجلس را کسب کنند.
لاریجانی گفت: این روال همیشگی مجلس بوده و هست.