به گزارش واحد مرکزی خبر ، علی عسکری در نشست خبری افزود: از اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده در صنف طلا و جواهر همچنان ناراضی هستیم و باوجود این که احساس می شود مسئولان این اتحادیه مایل به اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده هستن؛ متأسفانه بر پیکره این صنف قانون به طور کامل اجرا نمی شود و به عنوان نمونه علیرغم آنکه قرار بود در صدور فاکتور اصلاحاتی انجام دهند، هنوز این کار انجام نگرفته است.
رئیس سازمان امور مالیاتی با اشاره به این که هر کس در زمینه مالیات بیشترین اعتراض را می کند مطمئن باشید غیر شفاف تر عمل کرده و مالیات کمتری هم می پردازد ، گفت: قرار است تا سال 95 مسئله فرار مالیاتی به صورت سیستمی و به طور کامل حل شود.
۲۳ هزار میلیارد تومان مالیات در ۵ ماه نخست ۹۳
رئیس سازمان امور مالیاتی اعلام کرد: از ابتدای سال تاکنون ۹۳% درآمدهای مالیاتی تحقق یافته است.
علی عسگری گفت: در پنج ماه نخست امسال 23 هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی حاصل شده است که نسبت به 15 هزار و 600 میلیارد تومان در مدت مشابه پارسال رشد 48 درصدی را نشان می دهد.
وی افزود: بدین ترتیب نسبت به قانون بودجه 93، تاکنون 93 درصد درآمدهای مالیاتی تحقق یافته است که این درصد برای همین مدت در پارسال 83 درصد بود.
رئیس سازمان امور مالیاتی ادامه داد: با توجه به رکود اقتصادی، سازمان امور مالیاتی تنها از بخش های تولیدی سودآور مالیات دریافت می کند بنابر این از هیچ کدام از شرکت های تولیدی زیان ده مالیات گرفته نمی شود و افزایش درآمدهای مالیاتی بیشتر مربوط به شناسایی ظرفیت های ناشناخته در اقتصاد کشور است.
عسگری افزود: اکنون فقط از 50 درصد ظرفیت اقتصاد مالیات دریافت می شود و یکی از وظایف عمده سازمان مالیاتی شناسایی 50 درصد دیگر ظرفیت های مالیاتی است.
خانه های خالی مشمول مالیات می شوند
وی همچنین از تصویب دریافت مالیات از منازل خالی خبر داد و افزود: ماده مربوط به این موضوع در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است و منتظر ابلاغ آن هستیم اما آنچه محرز است این است که خانه های خالی مشمول مالیات خواهند شد.
بدهکار بانکی، بدهکار مالیاتی
عسگری ادامه داد: کسی که بدهکار بانکی است بدون تردید بدهکار مالیاتی و بدهکار بیمه ای هم هست و بین بدهکار بانکی و بدهکار مالیاتی رابطه مستقیمی وجود دارد.
وی ابراز امیدواری کرد هشت ماده باقیمانده از لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم در مجلس هر چه زودتر تصویب و قانون برای اجرا به دولت ابلاغ شود.
مالیات بر ارزش افزوده حذف نمی شود
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: مالیات بر ارزش افزوده حذف نمی شود.
علی عسکری اظهار داشت: مالیات بر ارزش افزوده یک پایه مالیاتی معتبر است و به عنوان یکی از ابزارهای مهم در شفافیت مالیاتی محسوب می شود.
وی تصریح کرد: امسال 23 هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از مالیاتی بر ارزش افزوده است بنابراین نمی توان از آن صرف نظر کرد.
عسکری تاکید کرد: مالیات بر ارزش افزوده ابزاری مدرن، نقدپذیر، کارا و از لحاظ درآمدی بسیار خوب است.
رییس کل امور مالیاتی کشور با بیان اینکه اجرای مالیات بر ارزش افزوده مشکلاتی هم دارد ، اظهار داشت: بسیاری از کشورها حتی تا 10 سال در زمینه مالیات بر ارزش افزوده مشکل داشتند و این در حالی است که سال گذشته بانک جهانی در ارزیابی مالیات بر ارزش افزوده کشورمان از آن به عنوان "سازمان مالیاتی نوظهور و مدرن" تعبیر کرد.
عسکری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در نظام مالیاتی هرچقدر بنگاهها بزرگتر باشند به دلیل حضورشان در بورس و نظارت سازمان بورس بر صورتهای مالی آنان شفافیت در پرداخت مالیات بیشتر خواهد بود.
وی با بیان اینکه فقر شفافیت مالی بیشتر در بنگاههای کوچک و متوسط است ، خاطر نشان کرد: کسی که بدهکار بانکی است بدهکار مالیاتی و بیمه نیز است.
ملاک دریافت مالیات از بخش تولید ، سودآوری است
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: با توجه به شرایط رکودی حاکم بر کشور، مالیات در بخش تولید از بنگاه های سودآور دریافت می شود و به منظور رفع موانع تولید و رقابت پذیری، از بنگاه هایی که زیان داشته اند مالیاتی نمی گیریم.
عسکری خاطر نشان کرد: رشد 48 درصدی درآمدهای مالیاتی در پنج ماهه نخست امسال، اگرچه در شرایط رکودی کشور حاصل شده است اما بدان معنا نیست که فشار مالیاتی بر تولید افزایش یافته است؛ بلکه با توجه به گستردگی اقتصاد ایران و با استناد به شاخص برابری قدرت خرید، ایران جزو 20 اقتصاد بزرگ جهان است و با در نظرگیری این مسئله که 50 درصد اقتصاد کشور در تور مالیاتی نیست و ظرفیت های شناسایی نشده بسیار زیادی دارد، تلاش کرده ایم با ایجاد زیرساختهای لازم، ساختارهای نوین و شناسایی منابع و درآمدهای جدید، درآمدهای مالیاتی را ارتقا ببخشیم. وی ادامه داد: افزایش مالیات هیچگاه به معنای فشار بر تولید نبوده است و سال های اخیر نیز تلاش کرده ایم از بنگاه هایی که سودآور بوده اند مالیات بگیریم ؛ طبیعتا ما در برخورد با بنگاه های زیان ده، حسب اجرای قانون، رسیدگی و تشخیص خود را انجام می دهیم و زیان انباشته این دسته از بنگاه ها را به دوره های بعدی تا زمانی که تشخیص ما نشاندهنده سود باشد، موکول می کنیم.
عسکری با بیان اینکه رسالت نظام مالیاتی این است که منابع جدید، درآمدهای جدید و حوزه های جدید را در اقتصاد شناسایی کند،خاطرنشان کرد: در تلاش هستیم تا به سمت
دریافت مالیات از 50 درصد اقتصاد که در تور مالیاتی نیست ،حرکت کنیم؛ هر چند تا رسیدن به این هدف می باید کارکردها و الزاماتی در نظام مالیاتی ایجاد شود که طبیعتا چند سال به طول خواهد انجامید.
وی در ادامه، از اجرای طرح جامع مالیاتی، تصویب اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم و اصلاح پیش نویس قانون مالیات بر ارزش افزوده به عنوان مهم ترین ارکان تحول نظام مالیاتی در سال جاری یاد کرد و گفت : در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم که 8 بند نهایی آن در کمیسیون ها بررسی و امروز در صحن علنی مطرح خواهد شد، پایه های جدید مالیاتی از جمله مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات سبز و مالیات بر مجموع درآمد، پیش بینی شده است که با اجرای این سه پایه، نظام مالیاتی دچار دگرگونی های اساسی در حوزه شناسایی درآمدها خواهد شد.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در باره پیش نویس اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده نیز گفت : اگرچه قانون فعلی مالیات بر ارزش افزوده قانون خوبی است، اما همچون دیگر قوانین به ویژه در ارتباط با سرایت مالیات به حلقه های آخر زنجیره تولید، توزیع و مصرف با اشکالاتی روبرو است و در این اصلاحیه تلاش کردیم تا حلقه های باقیمانده را که حدود 20 درصد مالیات بدانها سرایت نمی کند و عمدتا شامل عمده فروش ها و خرده فروش هاست ، نظام مند کنیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا سیاست های مالیاتی دیده شده در بسته خروج از رکود ، مشوق ها یا معافیت هایی را برای بنگاه های اقتصادی کوچک نیز در نظر گرفته است ، گفت: اتفاقا بخش عمده ای از این سیاست شامل بنگاه های اقتصادی کوچک می شود که از آن جمله می توان به افزایش پایه معافیت حقوق بگیران ، یکسان سازی نرخ مالیات بخش خصوصی و دولتی، حذف مالیات تکلیفی فعالیت های پیمانکاری، کاهش و تعدیل نرخ مالیات اشخاص حقیقی ، اصلاح ساختار مشوق های مالیاتی برای حمایت از بخش های تولیدی، حمایت از صادرات غیرنفتی ، اصلاح ساختار معافیت ها ، اصلاح ساختار نرخ استهلاک ، اصلاح شیوه تجدید ارزیابی بنگاه ها و نیز در نظرگیری معافیت مالیاتی برای بازارگردان ها در بورس و مشوق های مالیاتی ویژه سرمایه گذاران خارجی اشاره کرد که همگی بر بخش خرد اقتصاد کشور تاثیرگذار است.
عسکری با اشاره به تفاوت قابل توجه متوسط مالیات وصولی کل کشور با میانگین مالیات اصناف گفت : اگرچه درآمدهای مالیاتی در پنج ماهه نخست امسال از رشدی معادل 48 درصد برخوردار بوده ، اما در همین دوره زمانی، متوسط رشد مالیات اصناف حدود 34 درصد بوده است که نبود فشار مالیاتی بر بخش اصناف را نشان می دهد.
وی درخصوص مالیات جدیدی تحت عنوان اضافه ارزش ملک که در بسته خروج از رکود دولت پیش بینی شده است ، نیز گفت:این مالیات در تمام دنیا مرسوم است و از مابه التفاوت ارزش املاک موجود درکشور که قبلا تولید شده است اما در اثر اتفاقاتی که در اقتصاد رخ می دهد ارزشی چندین برابری پیدا می کند دریافت می شود که در حال حاضر درصد تعیین شده برای این مالیات، از 3 درصد تا 28 درصد است.