پخش زنده
امروز: -
اعتراضات در شهر فرگوسن آمریکا روی دیگری از فقر و تبعیض را در این کشور برملا کرد.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس 24 ، در تازه ترین خبر، جولیانا مدلسون، معلم آمریکایی اعلام کرده است: وعده های غذایی که رایگان یا با قیمت کم در مدارس دولتی به دانش آموزان داده می شود تنهایی غذایی است که شمار زیادی از دانش آموزان متعلق به خانواده های فقیر این شهر، در طول روز می خورند.
براین اساس، کمپینی به منظور جمع آوری پول کند و تهیه غذا برای کودکان شهر فرگوسن تشکیل و بیش از هفتاد و پنج هزار دلار جمع آوری شده است.
فرگوسن که یکی از شهرهای ایالت میسوری آمریکاست، سال تحصیلی جدید قرار بود پنج شنبه گذشته آغاز شود اما به علت خشونت هایی که از زمان مرگ مایکل بروان، نوجوان سیاهپوستی که به دست یک مامور پلیس این شهر را در بر گرفته است، آغاز سال تحصیلی به تعویق افتاده است.
بی اعتمادی به پلیس و نظام قضایی امریکا
بحران در شهر فرگوسن آمریکا باعث شده است سئوالات زیادی درباره سیستم قضایی این کشور مطرح شود.
تداوم بحران و ناآرامی ها در شهر فرگوسن آمریکا در پی قتل یک نوجوان سیاهپوست بدست افسر پلیس سفید پوست باعث شده است اعتماد مردم به نیروهای پلیس کاهش بیابد و سئوالات زیادی درباره سیستم قضایی این کشور مطرح شود.
گرِگ کار، محقق بخش مطالعات آفریقا آمریکا در دانشگاه هاروارد در این باره گفت: میزان بیکاری و فقر در میان آمریکایی های آفریقایی تبار در مقایسه با دوران برده داری در این کشور بسیار بالاتر است.
این استاد دانشگاه های آمریکا گفت: تصاویری که در روزهای اخیر از شهر فرگوسن منتشر شده است یادآور خاطرات شورش های گذشته در آمریکا از جمله شورش های بعد از ترور مارتین لوترکینگ در دهه هزار و نهصد و شصت است.
نتایج کالبد شکافی روی جسد مایکل براون نشان داد که وی به ضرب شش گلوله از جمله اصابت دو گلوله به ناحیه سر کشته شده است.
دیشب نیز تظاهرات معترضان در دوازدهمین شب متوالی در شهر فرگوسن در ایالت میسوری آمریکا ادامه یافت.
دادستان آمریکا: بی اعتمادی سیاه پوستان به پلیس را درک می کنم
دادستان کل آمریکا در تلاش برای جلب اطمینان ساکنان شهر فرگوسن درباره تحقیقات مربوط به مرگ نوجوان سیاه پوست آمریکایی اعلام کرد: بی اعتمادی آمریکاییهای سیاه پوست را به پلیس این کشور درک می کند.
اریک هولدر ادامه داد: به یاد می آورم زمانی را که خودروی وی دو بار به بهانه سرعت زیاد توسط ماموران پلیس در نیوجرسی متوقف شده و مورد جستجو قرار گرفته بود.
وی گفت : « به خاطر می آورم این رفتار پلیس که به نظر می رسید مرا به خاطر نژادم متوقف کرده اند تا چه اندازه توهین آمیز بود و موجب خشم من شد.
دستگاه قضایی آمریکا مدافع پلیس، دشمن سیاهان
از سوی دیگر یک شهروند فرگوسن تاکید کرد: دستگاه قضایی آمریکا معمولا به نفع پلیس و علیه سیاهپوستان رای می دهد.
شیرلی دیویس در گفتگو با سی ان ان درباره خشونت پلیس علیه معترضان گفت: یکی از بزرگترین نگرانیهای من این است که عدالت درباره مایکل براون نوجوان سیاهپوست که مامور پلیس او را به ضرب گلوله کشت، اجرا نشود.
وی ادامه داد: متاسفانه تجربه نشان داده است بیشتر شکایتهایی که از ماموران پلیس می شود به ویژه از طرف سیاهپوستان باشد راه به جایی نمی برد و معمولا افسران پلیس تبرئه می شوند یا با تحمل کمترین مجازات آزاد می شوند. به همین علت بعید می دانم حتی اگر پرونده به هیئت منصفه فدرال هم ارجاع شود، آنها به نفع خانواده مایکل براون رای دهند.
در گذشته نیز بارها از خشونت و بیرحمی پلیس شکایت شده است اما بی نتیجه بوده است.
این شهروند تصریح کرد: به نظر من آنها با این کارها فقط دنبال وقت کشی هستند تا اوضاع دوباره آرام شود و آنها دوباره به کارهای خود ادامه دهند و شاهد تکرار دوباره این وقایع باشیم.
حرف و عمل آمریکا در خصوص حقوق بشر متفاوت است
فعال سیاهپوست تاکید کرد: حرف و عمل آمریکا در خصوص حقوق بشر و عدالت کاملا متفاوت است.
اوپیو سوکانی درباره سرکوب سیاهان در آمریکا گفت :متاسفانه آمریکا حرف و عملش درباره حقوق بشر کاملا متفاوت است یعنی دم از حقوق بشر و حقوق مدنی و برابری و عدالت می زند اما در عمل حقوق بسیاری از اقلیتها به ویژه سیاهپوستان نقض می شود و آنها هدف تبعیض گسترده هستند.
اینکه رئیس جمهور و وزیر دادگستری آمریکا و رئیس پلیس فرگوسن سیاهپوست هستند، تنها برای سرپوش گذاشتن بر بی عدالتیها و تبعیضهایی است که علیه سیاهان در آمریکا می شود و از زمانی که اوباما رئیس جمهور شده است وضع سیاهان بهتر نشده است و در مواردی بدتر شده است. باید توجه داشت در اعتراضات علیه پلیس و قتل نوجوان سیاهپوست فقط سیاهپوستان شرکت نکرده اند بلکه سفیدپوستان نیز حضور دارند. سفیدپوستان معترض از اینکه پلیس به نیرویی نظامی تبدیل شده است نگران هستند. نیروی پلیس از تسلیحاتی استفاده می کند که در میدان جنگ افغانستان استفاده می شود.
نیروهای امنیتی آمریکا فرگوسن را با میدان جنگ اشتباه گرفته اند
رئیس انجمن وکلای سیاهپوست برای عدالت تاکید کرد نیروهای امنیتی آمریکا فرگوسن را با میدان جنگ اشتباه گرفته اند.
مالک شهباز درباره تبعیض علیه سیاهپوستان در آمریکا گفت: من از طرف انجمن وکلای سیاهپوست برای عدالت و از طرف همه کسانی که به غلط بازداشت شده اند و همه کسانی که با بی عدالتی هدف گاز اشک آور قرار گرفته یا کتک خورده یا به زندان افتاده یا هدف بیرحمی پلیس آمریکا قرار گرفته اند که روز بیشتر از گذشته نظامی تر می شود، از مسئولان شهر فرگوسن و پلیس این شهر شکایت می کنم.
وی ادامه داد: ما از طرف همه قربانیان و همه کسانی که برای استفاده از حق قانونی خود برای تظاهرات ، با بی عدالتی به زندان افتاده اند، این شکایت را تنظیم می کنیم. ما باید از حق قربانیان دفاع کنیم و باید علیه نظامی شدن غیرقانونی نیروی پلیس آمریکا بایستیم.
رئیس انجمن وکلای سیاهپوست گفت: آنها از تسلیحات جنگی و خودروهای زرهی علیه معترضان استفاده می کنند. من با چشمان خودم دیدم که نیروهای پلیس با اسلحه به سمت معترضان و حتی خود من نشانه می رفتند. نیروهای امنیتی طوری رفتار می کنند که گویا در عراق و افغانستان هستند.
فرگوسن یا ویتنام؟
شبکه تلویزیونی فرانس دو گزارش داد: پلیس آمریکا در فرگوسن گویی به میدان جنگ آمده است.
نیروهای پلیسی که برای مقابله با معترضان به خیابان ها آمده اند اسلحه هایی در دست دارند که ارتش آمریکا در زمان جنگ ویتنام از آنها استفاده می کرد. در فرگوسن، همه نیروهای انتظامی مجهز به امکانات نظامی هستند.
این در حالی است که در مقابل آنان تنها غیرنظامیان قرار دارند. این حضور نظامی موجب شده است شهر فرگوسن شبیه به میدان جنگ شود.
یکی از معترضان گفت: چرا اینگونه است؟ ما به کسی آسیب نمی رسانیم! اینجا میدان جنگ نیست و ما مسلح نیستیم. قرار نیست جنگ شود!
این تجهیرات نظامی را ارتش آمریکا در اختیار پلیس قرار داده است.
خبرنگار شبکه تلویزیونی فرانس دو تصریح کرد: براساس گزارش پنتاگون، ارتش آمریکا سالانه معادل چهارصد میلیون یورو تجهیزات نظامی در اختیار ادارات پلیس قرار می دهد.
یک نظامی بازنشسته ارتش آمریکا ضمن اشاره به این نکته که این سلاح ها از افغانستان و عراق بازگردانده شده است، گفت : اینها سلاح هایی بسیار سریع و قدرتمند هستند و تنها کارکردشان نیز کشتن است! کشتن.
اوباما، نماد یأس سیاهان آمریکا
فرانس بیست و چهار گزارش داد: فرگوسن به نماد امید ناامید شده جامعه سیاهان تبدیل شده است؛ جامعه ای که در زمان انتخاباتی که به پیروزی باراک اوباما منجر شد، وعده آینده ای بهتر را شنیده بود.
باراک اوباما اکنون به امید ناامید شده سیاهان آمریکایی ها تبدیل شده است.
از آغاز مبارزات انتخاباتی باراک اوباما، جامعه آفریقایی- آمریکایی ها در نامزدی وی چشم انداز پایان دوران نژادپرستی در آمریکا را می دید.
این گزارش می افزاید: ورود اوباما به کاخ سفید باعث شادی سیاهان آمریکا شد و او نماینده امید به کاهش نابرابری های نژادی و نابرابری های اجتماعی بود که آمریکا را دچار تفرقه کرده بود.
فرانسوا دورپر کارشناس مسائل آمریکا می گوید: «اوباما از اینکه سیاستی در قبال جامعه سیاهپوستان داشته باشد خودداری کرده است. اوباما خودش سیاه پوست است و معتقد بود که این (داشتن سیاستی در قبال سیاهپوستان) از لحاظ سیاسی می تواند خطرناک باشد و وی احتمال دارد به دفاع از جامعه اش (سیاهپوستان) متهم شود.»