پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: واردات آن دسته از داروها و اقلام دارویی مشابه تولید داخل ( مورد تایید از لحاظ کیفیت) ، ممنوع است.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، مهدی خلج در جلسه خبری امروز با اشاره به اینکه یازده قلم واکسن و دارو در کشور تولید می شود ، افزود: با وجود تولید این یازده قلم دارو و واکسن در سالهای اخیر شاهد واردات داروهای مشابه بودیم که این روند پس از پایان طرح ارزیابی کیفی داروهای تولید داخل متوقف خواهد شد.
وی گفت: چنانچه داروهای تولید داخل تأییدیه کیفیت دریافت کند ، سازمان دامپزشکی کشور برای واردات داروهای مشابه به هیچ وجه مجوز واردات نخواهد داد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: این سازمان به منظور تسریع در تأمین واکسن و داروهای مورد نیاز دامداران با همکاری کارشناسان و آزمایشگاههای مرجع در بنادر و گمرکات زمان صدور مجوز برای ترخیص این اقلام را از 20 روز به 7 روز کاهش داده است.
خلج گفت: چنانچه مدارک و مستندات واردکنندگان کامل باشد ، آزمایش های مربوط به سلامت و کیفیت دارو و مواد اولیه دارویی در هفت روز انجام و مجوز ترخیص کالاها صادر می شود.
وی افزود: بر اساس ابلاغ سازمان تمام آزمایشگاهها در روز های تعطیل و حتی جمعه ها فعال است.
خلج از بهره برداری بزرگترین مرکز تولید واکسن تب برفکی در کشور خبر داد و افزود : این مرکز که با سرمایه گذاری بخش خصوصی به بهره برداری رسیده با کیفیت ترین و مؤثرترین واکسن تب برفکی را تولید کرده است.
خلج گفت: این کارخانه ظرفیت تولید 100 میلیون دوز واکسن تب برفکی را دارد و می تواند پاسخگوی نیاز داخل به این واکسن باشد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: برای همکاری با وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی به منظور افزایش سطح پوشش واکسیناسیون برای بیماری بروسلوز دامی یا تب مالت به اعتبار ویژه نیاز داریم.
تولید ۵ قلم داروی جدید دامی و ۲ قلم ماده اولیه دارویی
رئیس سازمان دامپزشکی گفت: در یک سال گذشته ۵ قلم داروی جدید و دو قلم ماده اولیه دارو نخستین بار در کشور تولید شده است.مهدی خلج در جلسه خبری امروز با اشاره به اینکه 168 کارخانه در زمینه تولید دارو، مواد بیولوژیک، تولید واکسن و مواد ضد عفونی کننده در کشور فعال اند افزود: سه قلم از داروهای جدید که در داخل تولید شده؛ آنتی بیوتیک، یک قلم پروبیوتیک و یکی از داروها ضد تهوع است.
وی گفت: سالانه حدود 380 میلیون یورو دارو و مواد اولیه دارویی وارد کشور می شود که حجم گسترده ای است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور تأکید کرد: تلاش داریم با اجرای روش های مدیریتی و نظارت دقیق بر اجرای موازین بهداشتی، مصرف داروها به ویژه آنتی بیوتیک ها را در صنعت دامداری کشور کاهش دهیم.
خلج درباره ظرفیت و توانمندی مرکز تولید واکسن و داروهای دامی در کشور گفت: توانمندی و ظرفیت خوبی در کشور برای تولید اقلام دارویی وجود دارد بنابراین سازمان دامپزشکی به منظور ارتقای کیفیت و افزایش صادرات دارو و مواد اولیه دارویی، طرح آزمایش مراقبت قبل و بعد از تولید تا عرضه را اجرا می کند.
وی افزود: با همکاری کارشناسان بهداشتی سازمان دامپزشکی این طرح برای ارزیابی کیفیت 192 قلم داروی دامی در دست اجراست.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: در طرح آزمایش کیفی داروهای دامی تولید داخل تا کنون تولید برخی از داروها در 5 کارخانه داروسازی و واکسن سازی به علت وجود مشکل در کیفیت متوقف شده است.
خلج افزود: خطوط تولید دارو در این 5 کارخانه بعد از رفع مشکل مجدداً فعال خواهد شد.
وی گفت: کیفیت داروهای دامی تولید داخل و مواد مؤثره آنها در آزمایشات تخصصی ارزیابی می شود و پس از تأیید کارشناسان و نتایج آزمایشات دارو اجازه تولید، توزیع و صادرات خواهد داشت.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین از توقف تولید مکمل های مواد معدنی در 16 کارخانه تولید مکمل های غذایی دامی در کشور خبر داد و افزود: در نمونه برداری های انجام شده از تولیدات مکمل های مواد معدنی، 25 کارخانه داخلی، تولیدات 16 کارخانه به علت میزان بالای فلزات سنگین متوقف شده است.
خلج گفت: هدف از اجرای طرح ارزیابی کیفی داروها و مواد دارویی، ارتقای کیفیت و بهبود شاخص های اثرگذاری دارو برای مقابله با بیماری های دامی است.
وی ایجاد سامانه دارویی را از دیگر اقدامات برای مدیریت کیفی داروهای تولید داخل و داروهای وارداتی دانست و افزود: در این سامانه تمام مراحل تولید دارو از واردات مواد اولیه گرفته تا خط تولید و توزیع و مصرف قابل نظارت و ارزیابی است.
صادرات دام زنده آزاد شد
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: صادرات دام زنده گوساله و گوسفند پرواری با تأیید و گواهی این سازمان از روز چهارشنبه گذشته آزاد شده است.
مهدی خلج در نشستی خبری ، افزایش و توسعه صادرات را از مهم ترین اولویت های این سازمان دانست و افزود : پارسال با نظارت بهداشتی این سازمان 400 هزار تن گوشت مرغ صادر شد.
وی درباره آزادسازی صادرات دام زنده گفت: افرادی که در کشور مقصد مشتری پیدا کنند باید برگه الزامات دامپزشکی کشور مقصد را برای صدور مجوز و گواهی بهداشتی به سازمان دامپزشکی ارائه کنند تا مجوز بر اساس استانداردهای مقصد و استانداردهای ملی و بین المللی صادر شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: واردات دام زنده از مرزهای شرقی ممنوع است و به هیچ وجه اجازه واردات دام را از این مناطق نخواهیم داد.
خلج ، واردات دام زنده قاچاق از مرزهای شرقی را تهدیدی برای سلامت دام کشور دانست و گفت: برای کنترل و مدیریت قاچاق در مرز غربی سیستان و بلوچستان مراکز نظارت بهداشتی ایجاد و اعلام کردیم تمام دامهای وارداتی در این مراکز قرنطینه، کشتار، بسته بندی و توزیع می شود.