پخش زنده
امروز: -
معاون صنایع و انرژی ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور اعلام کرد: با تغییر کاربری و یا غیر فعال شدن شش میلیون کارت سوخت، روزانه هفت میلیون و ۳۹۰ هزار لیتر از توزیع بنزین یارانه دار کاسته شده است.
حسین هاشمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر گفت: در قالب طرح ساماندهی کارتهای سوخت، 5 میلیون و 314 هزار کارت سوخت مربوط به موتورسیکلت ها و حدود 700 هزار کارت خودروها تغییر کاربری یا غیر فعال شده است.
وی روند مصرف سوخت درکشور را منطقی توصیف کرد و افزود: با اجرای این طرح با وجود افزایش تعهدات یک میلیونی صدور کارتهای سوخت برای خودروهای جدید در سال جاری، مصرف متوسط روزانه در حد 60 میلیون لیتر حفظ شده است.
معاون صنایع و انرژی ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور با بیان اینکه از سال 86 تا دی ماه سال گذشته بیش از 24 میلیون کارت سوخت صادر شده است ، خاطرنشان کرد: متاسفانه به دلیل تعجیلی که در ابتدای طرح سهمیه بندی بنزین وجود داشت در برخی موارد ما به ازای برخی کارتهای صادر شده خودرو وجود ندارد و یا برای برخی از وسائل نقلیه دو یا سه کارت سوخت صادر شده است و لذا پالایش کارتهای صادر شده امری ضروری بود.
وی افزود: در قالب این طرح ، کارت سوخت موتورسیکلت های بالای 10 سال، موتورسیکلت های فاقد پلاک ملی، موتور سیکلت های سرقتی و متوقف در پارکینگ ها، خودروهای سواری فرسوده با سن بالای 20 سال، وانت بارهای بالای 30 سال، خودروهای اسقاطی و خودروهای حمل و نقل عمومی که سهمیه دریافت می کنند اما نقشی در خدمات رسانی به هموطنان ندارند، از جمله مواردی است که در کارت سوخت انها در قالب این طرح تغییر کاربری یا غیر فعال شده اند.
هاشمی گفت: آن دسته از موتورسیکلت هایی که فاقد پلاک ملی هستند و کارت سوخت آنها غیر فعال شده است می توانند با مراجعه به مراکز صدور پلاک و دریافت پلاک جدید کارت سوخت خود را مجددا فعال کنند.
بزودی سهمیه سوخت وانت بارهای غیرفعال باطل می شود
معاون صنایع و انرژی ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور از اجرای طرح ساماندهی وانت بارهای غیرفعال تا یک ماه آینده خبر داد .
حسین هاشمی درمصاحبه اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر تعداد وانت بارهایی که سهمیه سوخت دریافت می کنند دو میلیون و 300 هزار وانت بار برشمرد و گفت: با توجه به اینکه هم اکنون نیمی از این وانت بارها نقشی در حمل و نقل عمومی ندارد طرح ساماندهی سهمیه سوخت وانت بارهای غیر فعال در یک ماه آینده نهایی خواهد شد .
وی گفت: از این پس دریافت سهمیه برای آن دسته از وانت بارهای که در قالب اتحادیه ها، شهرداریها و سازمانهای متولی فعالیت می کنند تنها با ارائه مدارک مربوطه و اعتبارسنجی این مدارک امکان پذیر است و کسانی مشمول دریافت سهمیه هستند که از این طریق امرار معاش می کنند و خدمتی به چرخه حمل ونقل عمومی ارائه می دهند.
هاشمی خاطرنشان کرد: بر اساس بانک اطلاعاتی که از طریق تطبیق منابع مختلف جمع آوری شده هم اکنون 15 هزار خودروی فعال در آژانس ها بیش از یک کارت سوخت در اختیار دارند که این کارتهای اضافی نیز ابطال خواهد شد.
معاون صنایع و انرژی ستاد مدیریت حمل ونقل و سوخت کشور با اشاره به روند توزیع بنزین در قالب کارتهای سوخت گفت: در حال حاضر بنزین با سه نرخ 400، 700 و یکهزار تومانی عرضه می شود و برآوردهای ما حاکی از آن است که هم اکنون حدود یک میلیارد لیتر بنزین 400 تومانی در کارتهای سوخت ذخیره شده که این ذخیره با شیب ملایمی در حال کاهش است.
وی با بیان اینکه فعلا تصمیمی برای حذف ذخیره سوخت کارتهای سوخت اتخاذ نشده است، گفت: یکی از اقدامات انجام شده برای اصلاح توزیع بنزین یارانه ای، حذف یارانه سوخت خودروهای وارداتی و عرضه بنزین یکهزارتومانی برای این خودروها بود که همین امر موجب افزایش مصرف 5 تا 6درصدبنزین هزار تومانی در سال جاری نسبت به سال گذشته است.
هاشمی با بیان اینکه هم اکنون 20 میلیون لیتر از مصرف روزانه بنزین در کشور، بنزین یک هزار تومانی است، گفت: مبلغ صرفه جویی شده از این طریق، صرف طرح هایی همچون توسعه حمل و نقل، حفاظت از محیط زیست و حمایت از بخشهای تولیدی می شود.