رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه گفت: انتخابات بايد به جهش در كشور منجر شود و نبايد تخريبكننده عزت ملي کشور باشد.
آقاي لاريجاني افزود: تبليغات در انتخابات نبايد به تخريب افراد و سايش سياسي در كشور منجر شود.
وي تصريح كرد: همچنين تبليغات بايد موجب همافزايي سياسي شود.
آقاي لاريجاني با تاكيد بر اينكه بايد به همبستگي ملي توجه كنيم، گفت: بايد ظرفيت هاي انتخاباتي را به سمتي ببريم كه باعث افزايش همبستگي ملي شود.
وي اظهار داشت: قوه قضاييه به عنوان مظهر عدالت در كشور بايد اين فضا را به وجود بياورد و شرايطي ايجاد كند كه همبستگي ملي ايجاد شود و كسي تخلف نكند و اگر كسي ضوابط قانوني را زير پا گذاشت بداند قوه قضاييه طبق قانون ورود خواهد كرد.
رئيس مجلس تاكيد كرد: دخالت در انتخابات بايد براساس قانون باشد، بخش هاي مختلف در قانون احصا شده است و هركس بايد قاعده خودش را طي کند و قوه قضاييه نيز بايد مراقبت كند.
آقاي لاريجاني در بخش ديگري از سخنان خود اظهار داشت: در بحبوحه انتخابات ولوله سياسي به وجود مي آيد ولي بايد آداب خودش را داشته باشد.
وي ادامه داد: انتخابات براي کشور مردم سالار امر مباركي است چراكه به چرخش نيرو در كشور ميانجامد.
آقاي لاريجاني گفت: يكي از امتيازات جمهوري اسلامي ايران قوي بودن دموكراسي در كشور است.
وي افزود: چرا بايد در انتخابات نگراني در كشور وجود داشته باشد كه مشكل امنيتي به وجود نيايد، اگر همه تابع قانون باشيم و شفافيت وجود داشته باشد و همه احساس كنند از يك پشتيباني قانوني برخوردارند چنين اضطرابي به وجود نخواهد آمد.
رئيس مجلس تاكيد كرد: قوه قضاييه در چنين مواقعي نقش دارد كه افراد از قانون عدول نكنند و قانون را زير پا نگذارند، چه در زمان بررسي شرايط و چه در زمان تبليغات.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: جمهوري اسلامي ايران در دو دهه اخير بهترين مبارزه را با تروريسم انجام داده است ولي عده اي صرفا بيانيه صادر مي کنند.
آقاي لاريجاني افزود: در صحنه بين المللي نگاه متفاوتي به مبارزه با موادمخدر وجود دارد بعضا نگاه به معتادان به عنوان مجرم يا بيمار مطرح مي شود و نبايد برخي مواقع اينها را مجرم بدانيم.
وي ادامه داد: ما آماده همكاري با قوه قضاييه در مورد قانون مبارزه با موادمخدر و دغدغه هاي مشكلات در حوزه زندان هستيم.
رئيس مجلس اظهار داشت: استفاده از نظر قوه قضاييه در تدوين قوانين امر درستي است و اعضاي کميسيون قضايي و حقوقي مجلس از دوستان قضايي کشور هستند و البته در تدوين قوانين مهم از بضاعت فكري قوه قضاييه استفاده مي کنيم.
آقاي لاريجاني به مشكل مالي دستگاه قضايي اشاره كرد و گفت: ساير بخش هاي کشور با اين مشكل مواجهند البته وضع مالي شما از ساير جاها بهتر است.
وي افزود: وقتي بنيه اقتصادي کشور ضعيف مي شود خيلي از بخش ها دچار مشكل ميشوند و اصلاحاتي که در سيستم ديواني لازم است به سادگي رخ نمي دهد.
رئيس مجلس تاكيد كرد: درحال حاضر در كلان كشور، قدرت مانور به ايجاد ابتكار در اصلاحات ثبت شده و موضوع مشكل مالي به سوء مديريت و تحريم ها برمي گردد.
آقاي لاريجاني ادامه داد: اگر به وضعيت بودجه جاري توجه كنيم مي بينيم سهم آباداني کشور كاهش يافته است.
وي افزود: خيلي از كشورها دو برابر كشور ما جمعيت دارند ولي نيروي انساني ديواني آنها يك دهم نيروي ديواني کشور ماست و اين نشان دهنده يك مشكل در كشور است.
رئيس مجلس گفت: اينكه از زياد بودن پرونده شكايت داريد حرف حق است اما بايد موضوع را ريشهاي علاج كرد چراكه نبايد اين تعداد مجرم داشته باشيم و اگر اين روال وجود داشته باشد مشكل پابرجا خواهد بود.
آقاي لاريجاني با طرح اين پرسش كه آيا با معلول برخورد كنيم يا با علت، افزود: در كشور ما به صورت وصله و پينهاي امور علاج مي شود و اين نتيجه نخواهد داشت بلكه بايد به صورت ريشه اي مشكل را حل كنيم.
رئيس مجلس در بخش ديگري از سخنان خود به مسائل منطقه اي و بين المللي اشاره كرد و گفت: شايد بعد از جنگ جهاني، منطقه ما اين همه آشفته نبود چراكه اكثر كشورهاي اسلامي درگير هستند.
آقاي لاريجاني افزود: جدا از خصومت هاي کودكانه بايد به پديده تروريسم توجه كرد چراكه از نظر كمي و كيفي رشد كرده اند.
وي اضافه کرد: آنها ديگر در كوه هاي افغانستان نيستند بلكه سرزمين و تجهيزات مدرن دارند با ماشينهاي هامر امريكايي رفت و آمد مي کنند و از موشك تاو بهره مي برند، جناح هاي مختلف دارند و از ليبي و شمال افريقا تا منطقه ما گسترش يافته اند و اين موضوع متعلق به جغرافياي کوچك نيست.
آقاي لاريجاني گفت: جمهوري اسلامي ايران در دو دهه اخير بهترين مبارزه را با تروريسم انجام داده است ولي عده اي صرفا بيانيه صادر مي کنند.
رئيس مجلس در بخش ديگري از سخنان خود به مباحث اقتصادي اشاره كرد و اظهار داشت: سخت ترين دوره اقتصادي همين امسال بود و حتي قيمت نفت كاهش يافته و به زير 30 دلار رسيده است.
لاريجاني گفت: فعلا برجام به مرحله اجرا نرسيده و شرايط اقتصادي تغيير نكرده است البته شرايط اقتصادي ما مشكلات ريشه اي دارد.
وي افزود: در سه دهه گذشته رشد اقتصادي ما حدود 3 درصد بوده است و با اجراي برجام اميدواريم شرايط بهتر شود و سال آينده از نرخ رشد معقولي برخوردار باشيم.
رئيس مجلس تاكيد كرد: شرايط اقتصادي ما مجاهدت مي خواهد تا از اين وضعيت بيرون بياييم.
آقاي لاريجاني اظهار داشت: البته به لحاظ آسيب هاي اجتماعي هم در وضعيت حساسي قرار داريم.
وي گفت: مجموع اين شرايط اقتضا مي کند همبستگي ملي را دنبال كنيم.
رئيس مجلس با بيان اينكه همبستگي ملي در داخل مانع نفوذ مي شود، افزود: امنيت رواني براي همبستگي ملي مهم است.
آقاي لاريجاني گفت: رسانه ها و قوه قضاييه در اين باره مهم هستند و مردم بايد به قوه قضاييه تكيه كنند و قوه قضاييه بايد مظهر اقتدار كشور باشد.
وي افزود: تضعيف قوه قضاييه آرامش رواني را به هم مي زند اما اصل رفتار خود قوه قضاييه هم مهم است.
رئيس مجلس ادامه داد: در جامعه ما آمارها نشان از رشد برخي جرايم همچون سرقت دارد.
آقاي لاريجاني گفت: بيش از آنكه ما به فكر مجازات اين افراد باشيم بايد طوري رفتار كنيم كه بازدارنده باشد.
وي افزود: در كشورهاي خارجي دادستان عمدا سريع بر سر جرايم حاضر مي شود تا تاثيرگذاري آن در نزد افكارعمومي را افزايش دهد اما ما از اين شگردها كمتر داريم.
رئيس مجلس به مسئولان قضايي توصيه كرد: كاري کنيد كه برخورد با جرايم بازدارنده باشد و از روش هاي معمولي دنيا استفاده كنيم و زورتان هم كم نيست كه بگوييد اين كارها بايد انجام شود، ولي راه آن را پيدا كنيد.
آقاي لاريجاني بر اين نكته نيز تاكيد كرد: امنيت اجتماعي ايران نسبت به خيلي از كشورها خوب است اما راضي کننده نيست.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به امنيت اقتصادي اشاره كرد و گفت: بايد با مفاسد اقتصادي برخورد قاطع شود.
رئيس مجلس گفت: مفاسد در دو سطح خرد و كلان وجود دارد، مفاسد خرد در ادارات اشاعه يافته است و در برخي موارد درشت ممكن است عناصر قدرتمند در آن نقش داشته باشند.
آقاي لاريجاني افزود: نبايد همه ذهن ما متمركز بر مفاسد درشت باشد چراكه اشاعه كردن مفاسد خرد در بخش هاي مختلف خيلي مهم است.
وي گفت: هدف ما از مبارزه با مفاسد اقتصادي بايد ايجاد امنيت براي فعالان حوزه اقتصادي باشد نه اينكه كاري کنيم آنها از كار اقتصادي پشيمان شوند.