رکورد پروازهای عبوری بر فراز آسمان ایران شکسته شد
مدیرعامل شرکت فرودگاههای کشور با بیان اینکه روزهای اخیر پروازهای عبوری از فراز آسمان ایران در روز به ۶۸۴ مورد رسیده است، گفت: این تعداد پرواز، رشد ۴۰ درصدی درآمدهای هوانوردی را داشته و رکوردی تازه است.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ؛ محمدعلی ایلخانی با اشاره به ظرفیت آسمان ایران برای 750 پرواز عبوری در روز گفت: با تحولات اخیر و تمایل شرکتهای هواپیمایی به عبور از فضای کشورمان در یک ماه گذشته پروازهای عبوری از 480 پرواز به 684 پرواز در روز رسیده است.
وی اظهار داشت: با وجود تحریمهای بیگانگان و بی رغبتی آنان برای شکوفایی و پیشرفت ایران، ناامنی در فضای اوکراین و همچنین عراق، سبب شده است که شرکتهای هواپیمایی درخواستهای خود را برای عبور از فضای ایران به دفتر ایکائو در قاهره ارائه دهند که از این میان میتوان به شرکت هواپیمایی کانتاس استرالیا اشاره کرد.
وی اظهار داشت : امنیت پایدار فضای ایران باعث شده است پروازهای عبوری و درآمدهای حاصل از آن فراتر از پیشبینی های ما برای سال 93 باشد و سال جاری رشد 30 درصدی پروازهای عبوری پیشبینی شده در حالی که این رقم در هفته گذشته به 40 درصد رسیده است.
ایلخانی یادآور شد امنیت پایدار فضای ایران، کوتاهشدن مسیر و زمان و کاهش مصرف سوخت از دلایل رغبت شرکتهای هواپیمایی برای عبور از فضای ایران است.
وی حفظ شرایط پیش آمده و بهرهمندی بیشتر از تحولات اخیر را منوط به ایجاد راههای مستقیم دانست و خاطرنشان کرد: وجود نقاط ممنوعه در فضای کشور باعث شکستگی راهها و افزایش ساعت پرواز و بی رغبتی شرکتهای هواپیمایی خارجی به استفاده از این راههای هوایی می شود که درصدد رفع آن هستیم. وی همچنین اعلام کرد بر اساس قانون اگر شرکتهای هواپیمایی پروازهای خود را بر فراز ایران گسترش دهند از تخفیف در تعرفه عوارض برخوردار خواهند بود.
مدیر عامل شرکت فرودگاهها همچنین ارتقای سیستمهای ناوبری را لازمه افزایش پروازهای عبوری دانست و افزود: پپیشبینی ما این است که 250 میلیون دلار برای ارتقای سیستمهای ناوبری هزینه کنیم.
وی یادآور شد در حال حاضر ما از 10 رادار کنترل هوایی، 6 دستگاه رادار برای نشست و برخاست هواپیما در فرودگاههای بینالمللی و 160 دستگاه کمک ناوبری در ارائه سرویس و خدمات برخوردار هستیم.
ایلخانی توضیح داد: اگر قرار باشد پروازهای عبوری جدیدی بر فراز آسمان ایران افزوده شود نیازمند همسانی سیستمهای ناوبری با کشورهای ترکیه و افغانستان بهعنوان کشورهای تحویل دهنده و تحویل گیرنده پرواز هستیم و دائما کشورهای منطقه را از باب تجهیزات رصد میکنیم.
وی با اشاره به درآمدهای حاصل شده از پروازهای عبوری گفت: تعرفه پروازهای عبوری به تناژ هواپیما و طول مسیر بستگی دارد که از 50 دلار اغاز می شود و تا 2 هزار دلار نیز ادامه دارد و به نظر میرسد که اتفاقات پیش آمده 50 میلیون دلار به درآمدهای شرکت فرودگاهها در پروازهای عبوری در یک سال بیفزاید.