افشاگر جدید در زمینه اسناد امنیت ملی آمریکا
شبکه ی سی ان ان از وجود یک افشاگر جدید در زمینه اسناد مربوط به امنیت ملی آمریکا خبر داد.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر؛پایگاه اینترنتی شبکه ی تلویزیونی سی ان ان در گزارشی به قلم ایوان پرز نوشت:
دولت آمریکا به این نتیجه رسیده است که یک افشاگر جدید اقدام به افشای اخبار محرمانه می کند.
مقامات آمریکایی به سی ان ان گفتند دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به این نتیجه رسیده است که یک افشاگر جدید اقدام به افشای اسناد امنیت ملی آمریکا می کند. براساس این یافته ی دولت آمریکا این افشاگری پس از افشاگری های ادوارد اسنودن افشاگر آژانس امنیت ملی آمریکا درباره ی شنودهای آمریکا در دنیا صورت گرفته است.
سند اثبات افشای اسناد مربوط به امنیت ملی آمریکا، اسنادی در این زمینه است که روز سه شنبه در « اینترسپت» منتشر شد. اینترسپت سایت جدیدی است که موسس آن گلن گرین والد است. گرن گرین والد افشاگری های اسنودن را هم منتشر کرده است.
مقاله ی اینترسپت روی افزایش و رشد اطلاعات و اسامی پایگاههای داده ای آمریکا درباره ی تروریست های شناخته شده در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما متمرکز شده است .
این مقاله به اسنادی اشاره می کند که مرکز ملی ضد تروریسم آمریکا در اوت دوهزار و سیزده آماده کرده بود.این تاریخ به زمانی مربوط می شود که ادوارد اسنودن به روسیه رفته بود تا از اتهامات کیفری آمریکا علیه خود مصون بماند.
گرین والد در این مقاله اینگونه اشاره می کند که یک افشاگر دیگر وجود دارد. وی در ماه ژوئیه در توئیتر نوشته بود:
به نظر می رسد که در این مقطع یک فرد دیگری این کارها را کرده است.
مقامات دولتی آمریکا مشغول تحقیق برای پی بردن به این مسئله بوده اند که چه کسی ممکن است این اطلاعات را افشا کرده باشد؟
یک مقام آمریکایی برای شبکه ی تلویزیونی سی ان ان تاکید کرد بزرگترین پایگاه داده ای درباره ی هویت تروریست ها ، اکنون شامل یک میلیون اسم می شود.
این اسامی قبل از تلاش نافرجام برای منفجر کردن پرواز روز کریسمس سال دوهزار و نه در آمریکا نصف این رقم بود.مقامات آمریکایی می گویند افزایش اسامی و فهرست های مربوط به تروریست ها نتیجه ی آشکار شدن آسیب پذیری هایی بود که در تلاش نافرجام سال دوهزار و نه برای مقامات آمریکایی مشخص شده بود.
عمر فاروق عبدالمطلب در زمانی که تلاش کرده بود آن حمله ی نافرجام را انجام دهد در فهرست تروریستی دولت آمریکا قرار نداشت چون اگر قرار داشت اجازه ی پرواز به آمریکا را دریافت نمی کرد.
در سال دوهزار و دوازده مرکز ملی ضد تروریسم آمریکا گزارش داد که در این پایگاه هشتصد و هفتاد و پنج هزار اسم وجود دارد. تعداد این اسامی در سال دوهزار و نه پانصد هزار نفر بود.
پایگاه اینترنتی اینترسپت نخستین پایگاهی بود که گزارش داد که این تعداد افزایش یافته است و جزئیات آن چیست.