پخش زنده
امروز: -
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به تلاش ها در عرصه بین المللی، مشارکت در نشست های تصمیم سازی در حوزه مداخلات روندهای بین المللی، ابتکار فعال سازی دیپلمات های مقیم تهران را از دیگر کارهای مؤثر ایران در مبارزه با مواد مخدر بیان کرد.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، جزینی در نشست خبری اجرای طرح های شناسایی و پاکسازی مناطق آلوده در کلانشهرها با تلاش نیروی انتظامی، ارتش جمهوری اسلامی و بسیج را بسیار مؤثر خواند و گفت: در چهار ماهه نخست امسال در سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر ، یکصد تن مواد مخدر در 23 شهر ایران امحاء شد.
وی بازدید هیئت سفرای کشورهای اروپایی از مرز به همراه نمایندگان سازمان ملل متحد و مشاهده تجهیزات مقابله ای، عملیات و درگیری مسلحانه با قاچاقچیان مواد مخدر را از دیگر کارهای مؤثر این ستاد خواند.
جزینی گفت: 694 عملیات درگیری با قاچاقچیان مواد مخدر در چهار ماهه نخست امسال به ثبت رسیده که این عملیات ها با 38 درصد افزایش روبرو بوده است و در این 694 عملیات شش نفر به شهادت رسیدند و 16 نفر زخمی شدند و در مقابل نیز 56 نفر از اشرار به هلاکت رسیدند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کارگاه های منهدم شده ساخت شیشه در کشور را در چهار ماهه اول امسال 87 مورد خواند و افزود: 175 تن انواع مواد مخدر نیز در این مدت کشف شد که 74 درصد آن در شرق و حاشیه شرق کشور کشف و 15 تن از این مواد مکشوفه از طریق سگ های موادیاب کشف شد.
جزینی گفت: بالاترین کشفیات مواد مخدر با 35 تن در استان کرمان و کمترین آن با پنج کیلوگرم در جزیره کیش بوده و کشفیات صرفاً با منشأ تریاک؛ 240 تن است.
وی افزود: در چهار ماه نخست امسال دو میلیون و 465 هزار قرص و آمپول کشف شد که 11 درصد افزایش داشت و 370 قبضه سلاح نیز کشف شد که این کشفیات نیز با 47 درصد افزایش روبرو بود.
وی گفت: در چهار ماهه نخست امسال 94 هزار قاچاقچی دستگیر شدند که این دستگیری نیز با 30 درصد افزایش روبرو بود و جمع آوری معتادان متجاهر نیز به 26 هزار نفر با 86 درصد افزایش رسید.
جزینی در حوزه فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد نیز آمار چهار ماهه امسال ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری را این گونه بیان کرد.
وی گفت: در آموزش مهارت های زندگی، سبک های فرزندپروری و پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر در خانواده ها، 251 هزار و 136 خانواده آموزش دیدند که این آمار 30 درصد افزایش را نشان می دهد.
جزینی افزود: در برنامه پیشگیرانه مدرسه ها و مراقبت اجتماع محور در مدارس ابتدایی، متوسطه و برنامه آموزش مهارت های مقابله ای در مدارس متوسطه و برنامه مدارس عاری از خطر و برنامه پیشگیری از اعتیاد در خوابگاه ها و محیط های دانشجویی و آموزش مهارت های زندگی ویژه مددجویان، خانواده زندانیان و سربازان 148 هزار و 688 نفر آموزش دیدند.
جزینی گفت: در آموزش پیشگیری از سوء مصرف در محیط های کاری ویژه کارکنان و خانواده های آنان نیز 58 هزار و 773 نفر آموزش دیده اند که همه اینها با افزایش آمار 2 تا 5 درصدی روبرو بوده است.
وی گفت: در برنامه آموزش پیشگیری از اعتیاد در محله های شهری و روستایی و آموزش اجتماع محور و برگزاری مسابقات ورزشی و راهپیمایی خانوادگی با شعار جامعه سالم عاری از «اعتیاد» یک میلیون و 264 هزار و 15 نفر شرکت داشتند که نسبت به مدت مشابه خود در سال قبل افزایش بسیار چشمگیری داشته است.
وی افزود: 390 ساعت برنامه های تلویزیونی و رادیویی در عرصه پیشگیری از اعتیاد تولید شد و 839 هزار و 678 نسخه بسته های آموزشی با هدف اطلاع رسانی و آگاه سازی میان مردم تقسیم شد.
جزینی گفت: در برنامه تربیت نیروی انسانی متخصص از طریق برگزاری کارگاه های آموزشی و دوره های بازآموزی در زمینه پیشگیری اولیه از اعتیاد 40 هزار و 700 نیرو به صورت تخصصی تربیت شدند و در چهار ماهه اول امسال 3740 کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد، 330 همایش پیشگیری از اعتیاد، 743 عنوان بسته های آموزشی پیشگیری از اعتیاد و 663 نمایشگاه پیشگیری از اعتیاد برگزار شد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری با اشاره به اینکه توسعه مشارکت های مردمی و سازمان های مردم نهاد برای این ستاد بسیار مهم است گفت: در چهار ماهه اول امسال 1851 سازمان مردم نهاد فعالیت داشتند که 765 سمن در برنامه های فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد، 896 سمن در برنامه های درمان و 190 سمن در برنامه های کاهش آسیب فعالیت داشتند که به ترتیب نسبت به سال گذشته 53، 26، 62 و 287 درصد پیشرفت داشته است.
جزینی فعالیت های چهار ماهه اول دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر را نیز تشریح کرد.
وی گفت: تا پایان امسال بررسی شیوع مصرف مواد در دانش آموزان، اثربخشی قوانین، ارزیابی فعالیت ها و میزان بهره وری اقدامات، کاهش عرضه 33 ساله گذشته، تدوین سند توسعه مشارکت های مردمی، ارزشیابی طرح اجتماع محور در محله های شهری و روستایی، ارزشیابی اثربخشی درمان NNT، اثربخشی اقدامات رسانه ای در امر مبارزه و میزان شیوع اعتیاد در دانشگاه های آزاد اسلامی انجام خواهد شد.
وی گفت: 12 عنوان کتاب در عرصه های پیشگیری، درمان و زیانکاهی در سال موسوم به دانش با هدف تقویت دانش تئوریک و مبانی نظری عرصه مبارزه چاپ شده است و در چند ماه اخیر جمعاً 32 عنوان کتاب با تیراژ 32 هزار جلد تولید و بین مراکز علمی توزیع شده است.
وی افزود: در سه ماهه ابتدای سال 93 تعداد 4211 نفر در 17 مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان کشور پذیرش شده اند و در این مراکز 3400 کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد برگزار شده است.
جزینی از برگزاری جلسات متعدد با کمیسیون های فرهنگی، بهداشت، درمان و اصل 90 مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: در این جلسات مبارزه با مواد مخدر و راه ها و طرح های آن با جدیت پیگیری شده است و می شود.
وی افزود: گزارش های این جلسات و اقدامات و چالش ها و رویکردهای جدید ستاد مبارزه با مواد مخدر در جمع هیئت دولت نیز ارائه شده است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری از برگزاری 57 جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان ها در سه ماهه اول سال 93 و با رشد 39 درصدی خبر داد و گفت: 293 کمیته تخصصی مبارزه با مواد مخدر نیز در استان های مختلف برگزار شده است.
جزینی از تصویب و ابلاغ سند درمان و حمایت های اجتماعی کشور به عنوان دومین سند جامع در آخرین جلسه ستاد خبر داد و گفت: تأیید اصلاحیه سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد در آخرین جلسه ستاد، تصویب آیین نامه مراکز درمان موضوع ماده 16 قانون در جلسه ستاد و تأیید تعرفه های درمان اعتیاد در جلسه شورای عالی بیمه و اجرایی شدن فرایند بیمه پایه و بستری معتادان برای نخستین بار در کشور با تصویب ستاد مبارزه با مواد مخدر اجرایی شد.
وی برگزاری نشست مشترک وزرای کشور و دبیرکل ستاد و تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بهداشت درمان و آموزش پزشکی و اجرای طرح پایلوت ماده 16 قانون مبارزه با مواد مخدر از طریق تبصره دو ماده 16 و امضای تفاهمنامه مشترک ستاد مبارزه با مواد مخدر و جمعیت هلال احمر و سازمان امور سینمایی کشور را از دیگر کارهای مؤثر در زمینه مبارزه با مواد مخدر این ستاد خواند.
جزینی گفت: برابر مصوبه شورای اجتماعی کشور از این پس 10 درصد اعتبارات فرهنگی شهرداری های بالای 500 هزار نفر باید به موضوع پیشگیری از اعتیاد اختصاص یابد.
وی افزود: تاکنون 30 میلیارد تومان اعتبار برای بیمه معتادان در بودجه تخصیص داده شده است و با تفاهمنامه ای که با 27 مرکز صدا و سیما در استان های مختلف داشته ایم هر مرکز موظف است 84 برنامه گفتگو محور در مورد بحث مبارزه با مواد مخدر تهیه و پخش کند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری تهیه یک آلبوم موسیقی درباره پیشگیری از اعتیاد را از دیگر فعالیت های این ستاد خواند و گفت: سند اول و دوم این ستاد که پیشگیری و درمان است به تصویب رسیده و سند سوم و چهارم مشارکت های مردمی و مقابله با اعتیاد است که امسال به تصویب خواهد رسید.
وی با بیان اینکه کمیته زنان و خانواده از سال گذشته کار خود را در ستاد آغاز کرده اند و وظیفه آنها را ابلاغ کرده ایم افزود: در مورد اتباع خارجی نیز در مناطق آلوده با این افراد برخورد می شود و توسط پلیس دستگیر می شوند و کسانی که جواز ماندن در ایران را داشته باشند زندانی خواهند شد و دیگر اتباع بیگانه به کشور خود بازگردانده می شوند.
جزینی با اشاره به اینکه آمار تعداد معتادان کشور مربوط به سال 1390 می باشد و این آمار نیز توسط جهاد دانشگاهی گرفته شده گفت: طرح شیوع شناسی جمعیت را در دستور کار امسال قرار دادیم و قرارداد آن نیز امضا شده و اگر تا پایان سال تحمل کنیم تعداد دقیق معتادان کشور مشخص می شود.
وی درباره مراکز ترک اعتیاد بانوان نیز گفت: در مشهد چنین مرکزی وجود دارد و در برخی شهرها نیز به صورت خصوصی این مراکز تأسیس شده اند و در شهر قم نیز چنین مرکزی در آینده نزدیک افتتاح خواهد شد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری با بیان اینکه امسال شش هزار تن مواد مخدر در افغانستان تولید شده است و سطح کشت آن نیز نسبت به سال گذشته افزایش یافته افزود: این تولید شش هزار تنی با جنگ نرم دشمن علیه جوانان ما همراه شده و من نمی توانم بگویم که در چه زمانی کاملاً مواد مخدر از کشور ما محو و برچیده خواهد شد.
جزینی 16 سازمان و وزارت خانه را مسئول مقابله با مواد مخدر دانست و تاکید کرد اگر این کار جدی و مؤثر نبود 1750 شهید و 12 هزار جانباز در این عرصه نداشتیم.
وی فعالیت مضاعف مسئولان و مشارکت جدی مردم را در امر مبارزه با مواد مخدر بسیار مؤثر خواند و افزود: سازمان های مردم نهاد در این زمینه 50 درصد افزایش داشته اند و مهمتر از این مسئله توجه جدی ما به مرزهاست چرا که 74 درصد کشفیات مواد مخدر در شرق و حاشیه شرقی کشور بوده است.
جزینی با بیان اینکه جمع آوری زنان معتاد در سطح جامعه متوقف نشده گفت: از هفته قبل جمع آوری مردان معتاد در تهران آغاز شده که تعداد آنها به دو هزار نفر رسید و در مرحله غربال گری قرار دارند و در مرحله بعدی نوبت جمع آوری زنان معتاد است.
وی در مورد آیین دادرسی جدید که در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و به گفته برخی، تیر خلاصی به مبارزه با مواد مخدر بود اشاره کرد و گفت: در تعامل با مجلس شورای اسلامی، اصلاح این ماده مورد نظر است و در آینده ای نزدیک نتیجه خواهد داد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری همچنین از شناسایی 51 سایت که به فروش مواد مخدر و فرهنگسازی مصرف مواد میان جوانان مشغول بودند خبر داد و گفت: این 51 سایت توسط پلیس فتا شناسایی شدند و با آنها برخورد جدی خواهد شد.
وی ضایعات ناشی از شیشه را همچون کراک خواند و افزود: جلسات متعددی مخصوص مبارزه و مقابله با شیشه و کراک برگزار شده است که به صورت جدی در مورد این دو موادمخدر و همچنین مواد مخدر روانگردان انجام خواهد شد.
جزینی در پایان گزارش عملکرد چهار ماهه ستاد مبارزه با مواد مخدر در آستانه روز خبرنگار، رسالت خبرنگار را بسیار خطیر خواند و گفت: باور ما این است که خبرنگاران پل ارتباطی نظام و مردم هستند و صداقت، ذوق و سلیقه و عاشق بودن و توجه به واقعیت و با مردم بودن را به مخاطبان خود نشان می دهند.
وی گفت: خبرنگار باید واقعیات را انعکاس دهد و در هر سوژه خود نخست باید به فکر سود و زیان مردم باشد.