رابطه ویتامین D و بیماری اسکیزوفرنی
پژوهشگران دانشکده تغذیه و علوم غذایی اصفهان اعلام کردند: کمبود ویتامین D خطر ابتلا به بیماری اسکیزوفرنی را دو برابر می کند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، دکتر اسماعیلزاده، رییس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مجری این طرح تحقیقاتی با اشاره به این که در این پژوهش از روش متاآنالیز استفاده شده است افزود: با ارزشیابی مقالات پراکنده در اینباره، نتایج پژوهش از 19 مقاله برتر دنیا در مدت 9 ماه بررسی و استخراج شد.
متاآنالیز یا فرا تحلیل مجموعه روش های آماری برای حل تناقض حاصل از پژوهش های آزمایشی و رسیدن به یک نتیجه مشترک است.
وی افزود: نتایج این پژوهش نشان می دهد شیوع کمبود ویتامین D در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی بیش از 65 درصد است و کمبود ویتامین D خطر ابتلا به این بیماری را دو و سه دهم برابر افزایش می دهد.
روانگسیختگی یا اسکیزوفرنی اختلال روانی است که مشخصه آن از کار افتادگی فرایندهای فکری و پاسخگویی عاطفی ضعیف است.
رییس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: نتایج این تحقیق نشان داد سطح سرمی ویتامین D در مبتلایان به اسکیزوفرنی به صورت معناداری کمتر از افراد عادی است.
نتایج این تحقیق 28 تیر ماه (19 جولای ) امسال در مجله بین المللی بالینی غدد و متابولیسم( The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism) انجمن غدد آمریکا منتشر شده است.
طرح پژوهشی ارتباط بین کمبود ویتامینD و بیماری اسکیزوفرنی با همکاری پروانه صالحی دانشجوی دکترای تخصصی، غزاله ولی پور دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتر اسماعیلزاده در دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اجرا شده است.