پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور از انفعال و بیاعتنایی بارز سازمان ملل متحد بهویژه شورای امنیت در قبال فاجعهآفرینی رژیم صهیونیستی در غزه بهشدت انتقاد کرد.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، آقای حسن روحانی در نشست کمیته فلسطین جنبش غیرمتعهدها در تهران گفت: تردیدی نیست که حضور شما در این اجلاس نشاندهنده اهمیتی است که دولتهای عضو جنبش غیرمتعهدها برای موضوع فلسطین یعنی عمده ترین بحران حل نشده جهان معاصر قائل هستند.
رئیس جمهور گفت: با کمال تأسف رژیم صهیونیستی در هفتههای گذشته و در ماه مبارک رمضان با زیر پا گذاشتن اصول انسانی و قوانین بینالمللی بهویژه حقوق بشر و حقوق بشردوستانه بین المللی و با بهکارگیری پیشرفتهترین جنگافزارها در جنگی بسیار ناعادلانه و نامتناسب سرزمین فلسطین و نوار غزه را در معرض شدیدترین و بیرحمانهترین حمات قرار داده است.
آقای روحانی افزود: در این تجاوز جنایتکارانه ارتش رژیم کودککش به شکلی کاملاً هدفمند و برنامهریزی شده سیاست همیشگی خویش یعنی کشتار و نسلکشی یک ملت از طریق کشتار علنی و گسترده غیرنظامیان و انهدام مراکز غیرنظامی بهویژه تأسیسات زیربنایی، مناطق مسکونی، مراکز درمانی، مدارس، مساجد و حتی گروههای امدادرسان و رسانهای را ادامه داده است.
رئیس جمهور گفت: کشته و مجروح شدن بیش از 10 هزار غیرنظامی از جمله زنان و کودکان و بیخانمان کردن و آوارگی دهها هزار نفر دیگر به همراه تخریب عامدانه همه زیرساختها دلیلی محکم بر این مدعاست.
آقای روحانی تصریح کرد: در چنین شرایطی، کمتحرکی محسوس و برخورد انفعالی مجامع بینالمللی به ویژه شورای امنیت سازمان ملل متحد در اعمال فشار به رژیم صهیونیستی برای توقف جنایات ضدبشری آن، جسارت و گستاخی این رژیم را به حدی رسانده است که در نهایت بیرحمی حتی مانع از ارسال کمکهای بشردوستانه، مواد غذایی و دارویی و تجهیزات درمانی به غزه برای تأمین نیازهای ضروری مردم بیپناه و مجروحان شده است.
رئیس جمهور ضرورت واکنش سریع و مؤثر به این تجاوز آشکار را مبنای تشکیل نشست حاضر دانست و تأکید کرد: جنبش غیرمتعهدها به عنوان مجموعهای بین المللی با ظرفیتها و توانمندیهای فراوان میتواند و باید در جهت تحقق صلح حقیقی و عدالت اجتماعی در چارچوب استیفای حقوق مسلم مردم مظلوم فلسطین گامهای اساسی و مستحکم بردارد.
آقای روحانی خطاب به شرکتکنندگان در این نشست گفت: بیش از شش دهه است که مردم فلسطین همچنان از حقوق اولیه خود در سرزمین آبا و اجدادی خویش محرومند؛ آنان زیر شدیدترین فشارها قرار دارند و از حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی رنج می برند.
رئیس جمهور با انتقاد شدید از انفعال شورای امنیت در قبال فجایع غزه تصریح کرد: ادامه بیتفاوتی و بیعملی این شورا که یکی از دلایل اصلی آن همدستی و همراهی برخی اعضای دائم شورای امنیت با رژیم صهیونیستی است، این رژیم را در ادامه جنایاتش گستاختر کرده است به نحوی که به نظر خودش در صدد برآمده است با آتش افروزی خودساخته و توسل به نسلکشی، بخشی از ملت مظلوم و سرزمین قطعهقطعه شده و اشغالشده فلسطین را در بدترین شرایط کنونی قرار دهد.
وی افزود: از این رو جنبش غیرمتعهدها بر اساس موازین بنیادین خود باید در فضای بیعملی و انفعال حاکم بر سازمان ملل متحد آستین همت را بالا بزند و برای توقف روند کنونی جنایات جنگی و نسلکشی رژیم اشغالگر صهیونیستی و احقاق حقوق عادلانه مردم بیگناه فلسطین وارد عمل شود.
رئیس جمهور، بی عملی و بیاعتنایی بارز سازمان ملل متحد در فاجعه کنونی در فلسطین بهویژه در غزه را نماد آشکار بیعدالتی در شورای امنیت دانست.
آقای روحانی تصریح کرد: استمرار بحران خاورمیانه ناشی از بیتوجهی و سکوت جامعه بینالمللی در قبال علت اصلی بحران یعنی اشغال سرزمینهای فلسطینی ازجانب رژیم صهیونیستی است و تا هنگامی که امریکا با همراهی برخی اعضای دائم شورای امنیت در سیاستهای اعلامی و اجرایی خود چشم بر واقعیتها بسته است و دفاع از ظالم به هر قیمتی را به عنوان رکن رکین سیاست خارجی و منطقهای خود اعلام میکند، هیچ امیدی به مساعدت آنان برای بهبود شرایط کنونی وجود ندارد.
وی افزود: هدف رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی اضمحلال تدریجی هویت ملت فلسطین از طریق تغییر بافت جمعیتی سرزمین فلسطین و ایجاد شهرکهای یهودینشین در سرزمینهای اشغالی است.
رئیس جمهور گفت: ایران معتقد است درگیریها و اختلافات در منطقه خاورمیانه جز با برقراری صلح از طریق مذاکرات و تشکیل دولت یکپارچه و پایان اشغال و اعطای حقوق فلسطینیان و بازگشت آوارگان به سرزمین آبا و اجدادی و تشکیل دولت به پایتختی قدس شریف با شرکت همه اقوام به سرانجام نخواهد رسید.
آقای روحانی افزود: ایران از ابتدای بحران اخیر در غزه، از تمام ظرفیت خود برای رفع ظلم و محاصره اعمال شده علیه مردم فلسطین استفاده کرد.
وی اضافه کرد: در فضای بیعملی کنونی سازمان ملل متحد بهویژه شورای امنیت، مشارکت مؤثر دولتهای عضو جنبش غیرمتعهدها به منظور اعمال فشار بر شورا و سازمان ملل متحد برای اتخاذ اقداماتی مؤثر با هدف توقف هر چه سریعتر همه عملیات تجاوزکارانه ارتش رژیم صهیونیستی و رفع فوری و کامل حصر علیه مردم غزه ضرورتی انکارناپذیر برای جنبش غیرمتعهدهاست.
رئیس جمهور گفت: تردیدی نیست که ملت فلسطین با درک درست واقعیات و بهرهگیری از تجربه بیش از شش دهه رویارویی با اشغالگران، اکنون با اتکا به تواناییهای ذاتی خویش، راه خود را در استمرار مقاومت تا احراز کامل حقوق حقه مردم فلسطین میداند و بر دوستداران و یاران فلسطین نیز واجب و لازم است تا به تبعیت از خواست این ملت رشید و بزرگ، همانند گذشته در همین مسیر قدم بردارند.
وی افزود: در پایان لازم می دانم بار دیگر از حضور شما اعضای محترم کمیته فلسطین جنبش غیرمتعهدها، وزیران امور خارجه و نمایندگان محترم سایر ملتهای عضو جنبش در نشست حاضر سپاسگزاری کنم. توفیق همه شما را در حمایت هر چه قاطعانهتر از ملت مظلوم فلسطین آرزومندم.
جمهوری اسلامی ایران به علت اهمیت موضوع فلسطین علاوه بر اعضای کمیته فلسطین جنبش غیرمتعهدها از دیگر اعضای این جنبش نیز برای شرکت در این نشست دعوت کرده است.
علاوه بر مقامات کشورهای عضو کمیته فلسطین جنبش غیرمتعهدها مقامات حدود 30 کشور دیگر عضو این جنبش برای حضور در این نشست به تهران سفر کردهاند.
کشورهای شرکتکننده در این نشست شامل فلسطین، قطر، ونزوئلا، لبنان، بنگلادش، سودان و اوگاندا در سطح وزیران امور خارجه و وزیر مشاور هستند و هفت کشور نیز در سطح قائم مقام و معاون وزیر حضور دارند.
برخی کشورهای عضو غیرمتعهدها نیز در سطح سفرای این کشورها در تهران در این اجلاس شرکت کردهاند.
کمیته فلسطین جنبش غیرمتعهدها در سال 1983 با توجه به ماهیت موضوع فلسطین و مطابقت حقانیت مردم این کشور با اهداف و اصول بنیادین جنبش غیرمتعهدها تشکیل شد.
در آغاز این نشست که با حضور رئیس جمهور در هتل پارسیان آزادی برگزارشد، وزیر امور خارجه کشورمان از میهمانان خواست به احترام قربانیان غزه بایستند و همراه با یک دقیقه سکوت برای آنان فاتحه قرائت کنند و شرکت کنندگان نیز پیشنهاد آقای ظریف را اجابت کردند.
بیانیه نشست وزرای خارجه عضو کمیته فلسطین جنبش غیرمتعهدها
نشست وزرای خارجه عضو کمیته فلسطین جنبش غیرمتعهدها با صدور بیانیه ای پایان یافت.
محورهای این بیانیه به این شرح است:
1- محکومیت صریح و قاطع جنایات رژیم اشغالگر صهیونیستی علیه مردم غزه و نابودی ساختمانها و زیرساختها
2- درخواست توقف فوری و بدون شرط حملات رژیم صهیونیستی
3- درخواست رفع فوری و بدون شرط محاصره غزه و بازگشایی فوری همه گذرگاهها
4- تاکید بر ضرورت امدادرسانی فوری به مردم غزه و درخواست از همه سازمان های تخصصی بین المللی برای ارسال کمک های فوری
5- درخواست از شورای امنیت برای عمل به وظایف خود و اجابت درخواست جامعه بین المللی برای رسیدگی به این بحران و اتخاذ تصمیماتی برای توقف تهاجم رژیم صهیونیستی
6- درخواست از دادگاه بین المللی کیفری برای برخورد با جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت که در فلسطین رخ می دهد.
7- اظهار نگرانی عمیق از وضعیت وخیم بیش از شش هزار زندانی فلسطینی و شکنجه آنها از جمله زنان و کودکان و درخواست آزادی فوری و بدون شرط آنها
8- استقبال از تصمیم شورای حقوق بشر برای تحقیق مستقل بین المللی از نقض گسترده حقوق بشر در کل سرزمین های اشغالی به خصوص در غزه تحت محاصره
9- تاکید بر ضرورت ادامه جلسات و مشورت های جنبش غیرمتعهدها از طریق کمیته فلسطین و دفتر هماهنگی در نیویورک برای پیگیری وضعیت در غزه و پیگیری خواسته های این جلسه
10- اعلام حمایت بی قید و شرط از فلسطین و اعلام همبستگی کامل با مردم فلسطین و حمایت از نبرد (مقاومت) طولانی آنها برای رسیدن به خواسته های مشروع خود .