پخش زنده
امروز: -
رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی گفت: به منظور کاهش مخاطرات دریایی و غرق شدن مردم در دریای خزر، سامانه پیش بینی امواج را ایجاد می کنیم.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران (مانا) ، دکتر وحید چگینی با بیان اینکه پژوهشگاه به طور مستمر پیش بینی امواج را رصد می کند ، گفت : پیش بینی امواج، جریان ها و توفان های حاره ای از کارهای مرکز پیش بینی و هشدار مخاطرات دریایی است.
رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی تصریح کرد: در باره بحث سونامی و جریان های شکافنده، مطالعات میدانی و آزمایشگاهی خوبی انجام شده است و با مدل سازی که در این مورد انجام داده ایم این پدیده به صورت علمی تشریح و عواقب آن پیش بینی و در سطح رسانه ها گزارش شده است.
وی ایجاد هماهنگی و همکاری مشترک بین پژوهشگاه ، سازمان نقشه برداری ، سازمان صدا و سیما برای اطلاع رسانی و همچنین اختصاص بودجه برای موضوع مخاطرات دریایی را مهم و ضروری دانست.
چگینی با اشاره به اینکه برای کاهش تلفات در دریای خزر باید سامانه پیش بینی ایجاد شود ، تصریح کرد: باید امواج و الگوی کلی جریان در دریای خزر پیش بینی شود تا بتوان بر اساس آن جریان های نزدیک ساحل در خزر به صورت روزانه برای چهار روز بعد پیش بینی شود.
رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی تاکید کرد: با توجه به اهمیت موضوع دولت باید بودجه ای اختصاص دهد تا سازمان نقشه برداری نقشه های بتی متری کف دریا را تولید کند و در اختیار پژوهشگاه قرار دهد تا مدل سازی شود.
وی خاطرنشان کرد: در حال شناسایی نقاط پر خطر در دریای خزر هستیم تا بتوانیم در آن مناطق پدیده امواج شکافنده را مدل سازی کنیم.
رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی در ادامه اظهار داشت: هم اکنون در برخی از نقاط دریای خزر مانند نوشهر و بندر انزلی به عنوان نمونه و در قالب تحقیقات دانشجویی در حال مدل سازی امواج شکافنده هستیم.
وی گفت : امیدواریم با همکاری وزارت کشور و سازمان مدیریت بحران کشور در طرح های سالم سازی دریا سامانه پیش بینی امواج را ایجاد کنیم.
دکتر چگینی تاکید کرد: با راه اندازی سامانه پیش بینی امواج شاهد کاهش چشمگیر مخاطرات دریایی و به ویژه مرگ و میر ناشی از غرق شدن در آب های خزر خواهیم بود.