پخش زنده
امروز: -
معاون امور حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه از برگزاری نشست اضطراری کمیته فلسطین جنبش غیر متعهدها در تهران به منظور دفاع از مردم غزه در هفته آینده خبر داد .
سید عباس عراقچی در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر با تبیین اقدامات این وزارتخانه در دفاع از مردم غزه گفت: از آغاز بحران اخیر در غزه وحملات سبوعانه ای که رژیم صهیونیستی مجددا آغاز کرده است وزارت امور خارجه همه تلاش وهمت خود را برای جلوگیری از کشتار بی رحمانه مردم غزه و محکوم کردن این اقدامات اختصاص داد .
وی افزود : این فعالیت ها در چند جهت صورت گرفت که یکی تحرکات دوجانبه و تماسهای متعددی بود که آقای ظریف با وزرای خارجه کشورهای مختلف در منطقه صورت داد که این تماسها همچنان ادامه دارد وامروز نیز تماسهای زیادی مجددا برقرار شد .
عراقچی گفت : دور جدیدی از تماسها نیز با طرفهای منطقه و نیز طرفهای بیرون منطقه و همچنین تماسهایی در قالب ارتباط با سازمانهای بین المللی و نیز در قالب سازمان همکاری اسلامی برقرار شد .
وی افزود : تماس آقای دکتر ظریف منجر به تصمیم برای برگزاری جلسه اضطراری کمیته اجرایی سازمان همکاری اسلامی در هفته آینده در سطح وزرای امور خارجه منجر شد .
عراقچی با اشاره به مسئولیت جمهوری اسلامی ایران در ریاست دوره ای جنبش غیر متعهدها گفت : دفتر هماهنگی این جنبش در نیویورک به ریاست ایران تشکیل جلسه داد و در این جلسه با محکوم شدن جنایات صهیونیست ها توقف فوری حملات وحشیانه به مردم بی پناه در غزه را خواستار شدیم .
وی افزود : همچنین در این جلسه مقرر شد اقداماتی آغاز شود و از جمله آن دیدار تروئیکای غیر متعهدها در نیویورک همراه با سفیر فلسطین با رئیس دوره ای شورای امنیت بود .
معاون وزیر امور خارجه گفت : از همه اینها مهم ترین تصمیم دفتر هماهنگی جنبش غیر متعهدها به پیشنهاد کشورمان برای برگزاری جلسه اضطراری کمیته فلسطین این جنبش به میزبانی ایران بود .
وی افزود : این جلسه هفته آینده برگزار خواهد شدو روز دقیقش را بزودی قطعی خواهیم کرد ،گرچه یک روز را مشخص کرده ایم و منتظریم که هماهنگی های اولیه را انجام دهیم و آن را اعلام کنیم .
عراقچی گفت : در حال حاضر مهم ترین اقداماتی که در دستور کار وزارت امور خارجه قرار دارد برگزاری نشست کمیته فلسطین جنبش غیر متعهدهاست که اعلام کرده این نشست به صورت باز برگزار می شود .
وی افزود : فقط 13 عضو جنبش غیر متعهدها عضو کمیته فلسطین هستند و ما از وزرای خارجه این 13 کشور به طور خاص برای حضور در این نشست دعوت کرده ایم اما همزمان از دیگر اعضا دعوت عام کرده ایم تا هر عضوی که تمایل دارد در آن شرکت کند .
وی بررسی اوضاع غزه ، توجه دادن به فجایع بوقوع پیوسته در این منطقه و تلاش برای یافتن راه حلی به منظور پایان دادن به جنایات صهیونیست ها را از اهداف برگزاری این جلسه برشمرد .
عراقچی تاکیدکرد: به طور مسلم همه کشورهای عضو جامعه بین الملل در کلیت آن ، کشورها به طور خاص، سازمانهای بین المللی و جنبش غیر متعهدها همه باید در پی شیوه ها راه حل هایی باشند که جلوی تکرار جنایات صهیونیست ها گرفته شود .
وی گفت: نه فقط توقف این جنایات بلکه جلوگیری از تکرار آن در آینده باید محقق شود تا اینکه هر از چندگاه شاهد آن نباشیم که صهیونیست ها با نادیده گرفتن تمام قواعد بین الملل و حتی بالاترازآن ، قواعد انسانی حملاتی را علیه مردم بی پناه غزه آغاز کنند .
وی با اشاره به وضع بغرنج مردم غزه بویژه محاصره آنان گفت : مردم در این منطقه هیچ وسیله دفاعی از خود ندارند الا موشک هایی که اخیراَ به ابتکار خودشان توانسته اند بومی و تولید کنند با این حال مردم این منطقه از زمین ، هوا و دریا با حمله مواجه و در سطح وسیعی کشته می شوند .
معاون وزیر امور خارجه افزود: در حالیکه مردم بی پناه غزه اعم ازکودکان ، زنان و سالمندان هر از گاهی با این حملات وحشیانه مواجه می شوند جامعه بین المللی اگر نگوییم به طورکامل چشم خود را بر این جنایات می بندد واقعا اقدام موثری صورت نمی دهد .
عراقچی تاکیدکرد: بی تردید این اقدامات رژیم صهیونیستی مصداق بارز جنایت علیه بشریت و نسل کشی است و باید دادگاه جنایتکاران جنگی به محاکمه مسببان این جنایات بپردازد و این مسئله باید به خواست جامعه بین الملل تبدیل شود و جامعه جهانی به این سمت حرکت کند .
وی گفت: این موضوع هفته آینده در جلسه کمیته فلسطین بررسی خواهد شد و راه حل های برخورد با این بحران و جلوگری از چنین فجایعی در آینده بررسی می شود .
عراقچی ارسال کمک های انساندوستانه و امداد رسانی به مردم غزه را محور دیگری از دستور کار این نشست دانست و افزود : وزارت امور خارجه موضوع امداد رسانی به مردم غزه و مجروحان این حملات را به صورت بسیار جدی در دستورکار قرار داده است .
وی گفت : هماهنگی های لازم با هلال احمر ، صلیب سرخ و سازمان های بین المللی ذیر بط صورت گرفته است و با دولت مصر نیز در ارتباط مستمریم تا پس از هماهنگی های لازم وسایل وکمک های که آماده ارسال است ، بلافاصله به غزه بفرستیم .
معاون وزیر امور خارجه افزود : درصددیم اگر بتوانیم از آن طرف مجروحان غزه را به بیمارستانهای کشورمان منتقل و مداوا کنیم که وزارت بهداشت ، درمان وآموزش پزشکی نیز برای این کار اعلام آمادگی کامل کرده است .
عراقچی در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از برخوردهای دوگانه سازمان ها و مجامع بین
المللی درباره رویدادهای مختلف جهانی گفت: در جایی پس از روی دادن برخی حوادث ،
اراده سیاسی برخی کشورها برای رسیدگی فوری به آن وجود دارد و جلسات مختلف شورای امنیت سازمان ملل برای آن برگزار و هیات های تحقیق و تفحص برای بررسی آن تشکیل می شود.
وی افزود: این درحالی است که در حوادث به مراتب بزرگ تر ، فجیع تر و تبعات بیشتر ، چون اراده برخی کشورها وجود ندارد با تامل ، اما و اگر و ابهام برخورد می کنند و این واقعیتی است که متاسفانه وجود دارد.
عراقچی گفت: به عنوان نمونه ، برخورد شورای امنیت و بسیاری کشورهای مدعی حقوق بشر در حمله به هواپیمای مسافربری ما و قتل عام مسافران آن با حادثه هدف قرار گرفتن هواپیمایی در اوکراین چقدر فاصله داشت.
وی جنایات صهیونیست ها علیه مردم غزه را از دیگر مصادیق بارز این رفتارهای دوگانه دانست و آن را مصداق نسل کشی و جنایت علیه بشریت برشمرد و بر برخورد با عوامل آن تاکید کرد.