پخش زنده
امروز: -
دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی تصریح کرد: رژیم صهیونیستی پس از شکست در جنگهای ۳۳ روزه، ۲۲ روزه و ۸ روزه در برابر مقاومت، چهارمین بار در غزه قطعاً شکست خواهد خورد.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، علیاکبر ولایتی در نشستی خبری در مرکز همایشهای بین المللی سازمان صدا و سیما گفت: حدود 16 روز از آغاز حملات بیامان و جنایتکارانه صهیونیستها به غزه می گذرد و مردم این منطقه زیر فشارهای سخت قرار دارند و هیچ کس و هیچ جا از این حملات در امان نیست.
وی افزود: رئیس رژیم صهیونیستی به هدف قرار دادن بیمارستان ها در غزه اقرار کرده که این جنایتی جنگی است زیرا طبق مقررات بین المللی حمله به بیمارستان ها و مراکز هلال احمر و صلیب سرخ، جنایت جنگی محسوب می شود.
ولایتی گفت: البته رئیس رژیم صهیونیستی در ادعای کاذب و غیرمنطقی مدعی شده که از این مراکز موشک شلیک شده یا محل پناه گرفتن جنگجویان است؛ چنین آدمی را باید در دادگاه نظامی بابت جنایات جنگی محاکمه کرد و اگر می خواهد دلیلی اقامه کند باید در این دادگاه ادعاهایش را اثبات کند در حالی که همه می دانند این ادعاهای مضحک برای توجیه جنایاتشان بیان می شود.
وی افزود: صهیونیست ها از مدت ها پیش دو جبهه علیه مسلمانان باز کردند که یکی در سوریه و اخیراً در عراق بود و بدون تردید کسانی که به عنوان داعش و دیگر گروه های تروریستی مدعیاند برای پیشبرد اسلام جهاد میکنند اما کاری جز مسلمانکشی و ایجاد تفرقه میان شیعه و سنی انجام نمیدهند، پایگاه اصلیشان در اسرائیل است.
دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی گفت: در خبرها آمده بود کسانی که در جنگ تروریستی علیه سوریه فعالیت میکردند در بیمارستانهای اسرائیل بستری و درمان می شدند پس تروریست هایی که کارشان مسلمانکشی و ایجاد تفرقه در جهان اسلام است مشمول حمایت رژیم صهیونیستی، امریکاییها و دیگر حامیان آنان هستند.
ولایتی جبهه دیگر رژیم صهیونیستی علیه جهان اسلام را حمله مستقیم به غزه دانست و افزود: آنان با مقاومت مردم غزه و فلسطین مواجه شدند و یقین داریم که چهارمین بار از مقاومت شکست خواهند خورد و پشیمان خواهند شد زیرا مطمئنیم مردم مقاوم غزه همچنان خواهند ایستاد.
وی همچنین با اشاره به مذاکرات صلح اسلو گفت: 22 سال از این مذاکرات می گذرد و در این مدت چیزی جز عقب نشینی متوالی و پی در پی برای مذاکره کنندگان و اصحاب سازش حاصل نشده و پیروزی فلسطین فقط ناشی از مقاومت بوده است.
ولایتی افزود: نکته بسیار مهمی که همه به آن اذعان دارند این است که هیچ کشوری در جهان اسلام به اندازه جمهوری اسلامی ایران به ملت فلسطین کمک نکرده است که خود آنان نیز به این موضوع اقرار کرده اند.
وی گفت: زمانی پس از جنگ 8 روزه، رمضان عبدالله دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در مصاحبه مشترک با خالد مشعل به صراحت از حمایتهای جمهوری اسلامی ایران تقدیر کرد.
ولایتی افزود: اخیراً نیز معاون رمضان عبدالله اقرار کرد که جمهوری اسلامی ایران بیشترین کمکها را به مقاومت اسلامی فلسطین در غزه کرده است.
وی گفت: این یعنی اینکه ایران به عنوان کشوری که اکثریت مردمش شیعه هستند چه در زمان رهبری امام راحل و چه در دوره مقام معظم رهبری، همواره بر وحدت اسلامی تکیه و از مسلمانان اعم از شیعه و سنی حمایت کرده است.
دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی افزود: زمانی که سخنانی علیه ایران در مالزی مطرح شده بود به دکتر مهاتیر محمد گفتم برخلاف آنچه دشمنان وحدت مسلمانان علیه ایران میگویند، ما همزمان از مسلمانان در بوسنی و فلسطین حمایت می کنیم که اغلب سنی هستند در حالی که هیچ کشور اسلامی دیگری جرأت و عزم چنین اقدامی را ندارد.
ولایتی اضافه کرد: به آقای مهاتیر محمد گفتم این پاسخ عملی به همه کسانی است که علیه جمهوری اسلامی ایران شایعهپراکنی و ما را متهم میکنند که فقط مدافع شیعیان هستیم، در حالی که ایران بیشترین غرامتها را بابت حمایت از مسلمانان به ویژه فلسطینیها می پردازد که اغلب سنی هستند.
ولایتی تصریح کرد: همانطور که رئیس جمهور اعلام کرد و مقام معظم رهبری بارها اعلام فرمودهاند، جمهوری اسلامی ایران همچنان از فلسطینیها حمایت میکند.
وی همچنین دفاع از حقوق مسلمانان را یکی از رسالت های مجمع جهانی بیداری اسلامی دانست و افزود: یکی از ارکان مهم بیداری اسلامی در تاریخ معاصر موضوع فلسطین است زیرا مبارزات فلسطینیها در روند رشد بیداری اسلامی در جهان تأثیرگذار بوده است.
دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی اضافه کرد: بر این اساس، اکنون که فلسطینیها با حمله صهیونیستها مواجه شدهاند دبیرخانه این مجمع بیش از هر زمان دیگر در حمایت از فلسطین، احساس تکلیف می کند که در این زمینه گامهای مؤثری بردارد.
ولایتی گفت: البته گام هایی برداشته شده است و در آینده نیز گامهای مؤثرتری در این باره برداشته خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به نیاز مبرم مردم غزه به مواد غذایی و دارو ابراز امیدواری کرد دولت مصر گذرگاه رفح را باز کند و اقلاً این قدر همت داشته باشد که در این صورت با باز کردن این گذرگاه، کمکهای انسانی اعم از دارو و غذا از سراسر جهان به فلسطین سرازیر خواهد شد و حتماً ملت ایران در این زمینه پیشتاز خواهد بود.
ولایتی همچنین با اشاره به در پیش بودن روز جهانی قدس پیشبینی کرد که امسال مردم پرشورتر از همیشه در راهپیمایی روز قدس شرکت میکنند.
روابط ایران و حماس قوی است؛ ارسال کمکهای ما ادامه دارد
دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی روابط ایران و حماس را گرم و قوی دانست و بر ادامه ارسال کمک برای مقاومت در فلسطین تأکید کرد.
علی اکبر ولایتی در پاسخ به پرسش خبرنگار سیانان درخصوص پایان یافتن کمکهای ایران به حماس گفت: در کمکهای ما به حماس و جنبش جهاد اسلامی هیچ تفاوت و تبعیضی وجود ندارد و کمکهای جمهوری اسلامی ایران به مقاومت در فلسطین در ابعاد مختلف همچنان ادامه دارد.
وی در پاسخ به پرسش دیگر این خبرنگار درخصوص نوع کمکهای ایران به حماس افزود: طبق اذعان آقای رمضان عبدالله در جنگ گذشته و اقرار معاونش در جنگ کنونی، هیچ کشوری به اندازه جمهوری اسلامی ایران به فلسطینیان کمک نکرده است.
ولایتی تصریح کرد: ما به عنوان وظیفه به فلسطینیان برای دفاع از خودشان کمک میکنیم و کمک خواهیم کرد و شایعاتی که در این باره مطرح می شود درست نیست.
وی گفت: دیدید که سیدحسن نصرالله در تماس با آقایان خالد مشعل و رمضان عبدالله به آنان پیشنهاد کمک مؤثر داد و میدانید حزبالله متحد جمهوری اسلامی ایران است و سیاستهای ایران و مقاومت اسلامی و فلسطین بسیار هماهنگ است.
ولایتی افزود: اینکه گفته می شود رابطه ما و حماس گرم نیست صحت ندارد و همچنان روابط ما قوی است.
وی همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار رسانه افغانی درباره برگزاری نشست فوق العاده مجمع جهانی بیداری اسلامی گفت: قرار بود اجلاس فوق العاده مجمع به دعوت حجتالاسلام و المسلمین سیدعمار حکیم پس از ماه مبارک رمضان در بغداد برگزار شود، اما به علت همزمانی موعد برگزاری این نشست با انتخاب رئیس جمهور و نخست وزیر عراق، برپایی این اجلاس به تعویق افتاد.
دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی ابراز امیدواری کرد با موافقت اعضای شورای عالی این مجمع، مکان دیگری برای برگزاری این نشست تعیین، و نشست بعدی در بغداد برگزار شود.
ولایتی همچنین با پیشبینی حضور گسترده مردم در راهپیمایی روز قدس، گفت: می بینید که این روزها تجمعات حمایت از مردم فلسطین نه فقط در کشورهای اسلامی که حتی در کشورهای غربی و غیراسلامی نیز فراگیر است و در ابعاد چندهزار نفری تشکیل میشود.
وی افزود: روز جهانی قدس ویژگی خاص خود را دارد و به دعوت امام خمینی (ره) شکل گرفته است، امیدواریم راهپیمایی امسال با احساس همدردی مردم جهان با مردم غزه باشکوهتر از همیشه برگزار شود.
تأسف ولایتی از ایفای نقش بانکیمون بهعنوان سخنگوی رژیم صهیونیستی
دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی از ایفای نقش دبیر کل سازمان ملل متحد در جایگاه سخنگوی رژیم صهیونیستی ابراز تأسف کرد.
علی اکبر ولایتی در پاسخ به پرسشی مبنی بر ارزیابی عملکرد بان کی مون در خصوص وقایع غزه گفت: توقع این است که دبیر کل سازمان ملل متحد به عنوان یکی از ارکان سهگانه این سازمان خیلی فعالتر و جدیتر از این باشد.
وی افزود: اما متأسفانه میبینیم که وی در تلاویو گویی سخنگوی رژیم صهیونیستی است فلسطینیها را خطاب قرار می دهد که از خودشان دفاع نکنند و شلیک به سمت اسرائیل را متوقف کنند.
ولایتی تصریح کرد: وقتی بان کی مون را با برخی دبیران کل پیشین سازمان ملل مانند داگ هامرشولد که جانش را برای ایجاد صلح در کنگو فدا کرد یا برخی دیگر از دبیرکلهای این سازمان که در حد و شأن این جایگاه بودند مقایسه میکنیم، میبینیم او چنین شأن و حدی را حفظ نمیکند و هر چه امریکاییها از او می خواهند عمل میکند.
وی گفت: بان کی مون دیگر دبیر کل سازمان ملل نیست زیرا وظیفه او حفظ شأن، حد و بیطرفی است؛ وقتی رئیس رژیم صهیونیستی به هدف قرار دادن بیمارستانها اعتراف کرد بان کی مون حتی یک کلمه در این باره سخن نگفت.
ولایتی با اشاره به محاصره جدی مردم فلسطین افزود: سازمان ملل متحد در قبال زمینه سازی برای ارسال مواد غذایی و دارویی برای مردم در مناطق جنگی مسئولیت دارد و باید راه امنی ایجاد کند که صلیب سرخ و هلال احمر بتوانند این کمکها را به غیرنظامیان و افراد بیگناه ارائه کنند اما بان کی مون هیچ یک از این کارها را انجام نداده است و هر حرفی سخنگوی کاخ سفید می گوید تکرار می کند که این در تاریخ عملکرد دبیران کل سازمان ملل بیسابقه است.
دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره نقش مصر در رویدادهای غزه گفت: بی تردید از مصر به عنوان کشور مهم اسلامی توقع می رود نقش فعالتری در این باره ایفا و حداقل گذرگاه رفح را به منظور ارسال کمک های انسانی برای مردم غزه باز کند.
ولایتی همچنین با اشاره به پیشنهاد آتش بس مصر به فلسطینیها افزود: این پیشنهاد به هیچ وجه برای فلسطینی ها قابل قبول نیست و حماس و جنبش جهاد اسلامی آن را نپذیرفتهاند؛ این پیشنهاد کاملا یکطرفه است و از مصر به عنوان کشوری مهم و مؤثر انتظار می رود نقشی کاملا سازنده ایفا کند.
وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری در باره ابتکار عمل مصر در خصوص پیشنهاد آتش بس گفت: اینکه فقط درخواست آتش بس کنیم کافی نیست زیرا محاصره غزه باید پایان یابد و اجازه داده شود که مردم غزه بتوانند از خود دفاع کنند نه اینکه از همه طرف تحت فشار باشند.
ولایتی اظهار داشت: شورای امنیت موظف است هر گاه صلح و امنیت بخشی از جهان به خطر می افتد برای برقراری آن دخالت کند اما هیچ تحرک جدی از این شورا نمی بینیم و فقط در خواست آتش بس کرده اند که این به مفهوم دفاع یکجانبه از مهاجمان صهیونیست است.
محمود عباس مشروعیتش را ازدست داده است
دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی گفت: محمود عباس با مواضع اخیرش مشروعیت خود را نزد بسیاری از مردم اصلی فلسطین از دست داده است.
علی اکبر ولایتی در پاسخ به پرسشی مبنی بر تلاش محمود عباس برای متقاعد کردن طرفهای فلسطینی به پذیرش طرح آتش بس مصر افزود: از آقای محمود عباس توقعی جز این کار را نداریم زیرا او هیچ وقت کاری در چارچوب حمایت از مقاومت فلسطین انجام نداده است.
وی تصریح کرد: محمود عباس بهویژه در تحولات اخیر کاری نکرده و فقط پیام رژیم صهیونیستی را به طرف مقابل ارائه کرده است.
ولایتی با اشاره به اعلام حمایت همزمان امریکا، رژیم صهیونیستی و محمود عباس از پیشنهاد آتش بس مصر افزود: حتما باید شکی در ذهن ایجاد شود که صهیونیستها که بیامان مردم غزه را گلولهباران می کنند همان موضعی را داشته باشند که محمود عباس دارد.
وی با بیان اینکه محمود عباس مشروعیتش را نزد مردم اصلی فلسطین از دست داده است اضافه کرد: حتی شماری از وزرای دولت تشکیلات خودگردان فلسطین این مواضع عباس را قبول ندارند.
دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی در پاسخ به پرسش دیگری در باره اقدامات حقوقی جمهوری اسلامی ایران برای پیگیری محکومیت سران رژیم صهیونیستی در مجامع جهانی و میزان رضایت مقام معظم رهبری از کمکهای ایران به فلسطینیان گفت: در جلسهای که هیئت دولت در خدمت معظمله بودند، ایشان از موضع دولت و شخص رئیس جمهور درباره غزه اظهار رضایت کردند.
ولایتی افزود: تا جایی که اطلاع دارم وزارت امور خارجه در حوزههای مختلف در این باره در حال فعالیت است و امیدوارم موضوع محاکمه سران رژیم صهیونیستی در دادگاه بین المللی نیز در دستور کار این وزارتخانه قرار گیرد.
وی همچنین در پاسخ به خبرنگار یکی از رسانه های چین مبنی بر ارتباط بحران غزه با وقایع سوریه و عراق گفت: حتما ارتباط وجود دارد حمایت صهیونیست ها از گروههای تروریستی مانند داعش در عراق و سوریه تردیدناپذیر است.
ولایتی افزود: اصلا این موضوع اعلام شده است و مبتنی بر تحلیل ما نیست زیرا سیاسیون تلاویو بارها اعلام کرده اند که از گروههای تروریستی علیه سوریه حمایت می کنند پس این موضوع قابل پنهان کردن نیست.
وی رژیم صهیونیستی و گروههای تروریستی مانند داعش را در امتداد هم دانست و اضافه کرد: آنان از یک سو برای ایجاد تفرقه میان مسلمانان تلاش می کنند و از سوی دیگر مستقیم به غزه حمله شدهاند پس خاستگاهشان یکی است زیرا از یک سو در جهان اسلام با ایجاد تفرقه برادرکشی می کنند و از سوی دیگر به فلسطین به عنوان قلب تپنده جهان اسلام ددمنشانه حمله کردهاند.
دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه انگلیسی مبنی بر اینکه داعش از مرزهای ایران دور نیست آیا این به مفهوم نزدیکی فیزیکی اسرائیل به ایران است گفت: اگر این طور باشد بعضی از عوامل امریکا در منطقه که به نفع امریکا عمل می کنند به مرزهای ما نزدیک هستند؛ برخی اشخاص سیاسی و تروریست ها به مرزهای ما نزدیک هستند و در کشورهای همسایه حضور دارند آیا این به مفهوم نزدیک بودن امریکایی ها به مرزهای ماست؟
ولایتی با اشاره به پیروزی ملت ایران در دفاع مقدس تصریح کرد: پس از جنگ تحمیلی 8 ساله دیگر هیچ کشوری جرأت حمله به ایران را ندارد زیرا می داند جمهوری اسلامی ایران به عنوان قدرتی منطقه ای یا به تعبیر درستتر به عنوان قدرت اول منطقه آنقدر اقتدار دارد که از مرزهایش دفاع کند. پس هیچ کس جرأت حمله به ما را ندارد.
وی گفت: علت اینکه ما با گروههایی مانند داعش یا دیگر گروههای تروریستی در عراق و سوریه مخالفیم نفس کار تروریستی آنان است وگرنه گروهک تروریستی منافقین نیز پیشتر در پناه رژیم صدام بود و اکنون نیز در بغداد در پناه امریکاییهاست پس تروریست با تروریست فرقی نمی کند چه منافقین باشند چه گروههایی مانند داعش و این مواضع ما به معنی تهدید مرزهای ما نیست.
ولایتی افزود: با تجربه بسیار مهمی که دنیا از ایران کسب کرده است کسی جرأت تجاوز به مرزهای ما را به خود نمی دهد و این گروههای تروریستی هم جرأت و قدرت چنین کاری را ندارند.
دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی در پاسخ به پرسش دیگر این خبرنگار انگلیسی درباره نقش عربستان در حمایت از داعش در عراق گفت: این نیاز به بررسی سازمانهای بینالمللی دارد تا معلوم شد چه کسانی از تروریستها حمایت می کنند.
وی تصریح کرد: بی تردید هر نوع کمک هر کشوری به گروههای تروریستی محکوم است پس مجامع بین المللی مانند سازمان ملل متحد که تروریسم را محکوم می کنند باید عوامل کمککننده به گروههای تروریستی را مشخص و به دنیا معرفی کنند.