بزرگ ترین مطالعه بشر درباره اسکیزوفرنی
محققان علوم پزشکی در مونت سینایی آمریکا ، در بزرگ ترین مطالعه بشر درباره اسکیزوفرنی ، موفق شدند بیش از ۱۰۰ جایگاه را بر روی ژنوم انسان مشخص کنند که با افزایش خطر ابتلا به اختلال اسکیزوفرنی همراهند.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت ، در این مطالعه که نتایج آن در شماره اخیر نشریه معتبر نیچر منتشر شد، تعداد 80 هزار نفر مورد بررسی قرار گرفتند و سازوکار بیولوژیک و مسیرهای ابتلا به اختلال اسکیزوفرنی ، مورد بررسی دقیق قرار گرفت.
اسکیزوفرنی ، اختلالی ناتوان کننده است که از هر یکصد نفر ، یک نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده است.
در این اختلال ، توهم ، حضور بارزی دارد.
دکتر تام اینسل مدیر موسسه ملی سلامت مغزی آمریکا می گوید : با بررسی ژنوم انسان می توانیم روش های بهتری برای درمان این اختلال روانی بیابیم.
محققان در این مطالعه ، ژنوم بیش از 80 هزار نفر را بررسی و بیش از 108 جایگاه ژنی را کشف کردند که تاثیر آنها ، افزایش خطر ابتلا به اسکیزوفرنی است.
از این تعداد ، حدود 83 مورد از جایگاه ها ، پیشتر، تعریف نشده بودند.
دکتر پاملا اسکلار از گروه محققان و رئیس بخش ژنومیک روان پزشکی دانشکده پزشکی ایکان در مونت سینای می گوید از طریق این مطالعه وسیع و گسترده ، به کشف روش درمانی مناسب برای اختلال یاد شده امیدوارتر شده ایم.
واژه «اسکیزو» بهمعنی گسیختگی است و «فرنی» نیز به ذهن و روان اشاره دارد.
اسکیزوفرنی اغلب به اختلال گسیختگی شخصیتی اشاره دارد، زیرا افکار و احساسات فرد مبتلا به این عارضه دارای ارتباط منطقی و معمول با یکدیگر نیستند.
فرد مبتلا قادر نیست تخیلات خود را از واقعیت افتراق دهد و بنابراین رفتاری غیرمنطقی و غیرعادی دارد.
حدود سی درصد بیماران به زندگی طبیعی و شغل خود بازمیگردند. گاهی این اختلال بهطور کامل برطرف میشود.
هیچ آزمون اختصاصی برای تشخیص اسکیزوفرنی وجود ندارد. برای اثبات این تشخیص، علایم باید حداقل شش ماه در زمانهایی از زندگی تداوم یافته باشد.
برخی بررسیهای طبی نیز بهمنظور رد سایر بیماریهای احتمالی عامل بیماری استفاده میشوند.
هدف از درمان، کمک به بیمار برای بازگشت به عالم واقعیت است. درمان با داروهای تخفیفدهنده علایم شروع میشود.