پخش زنده
امروز: -
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اقدامات حمایتی با کمک شرکتهای بیمه و ابلاغ تغییر قوانین و مقررات گذشته را که مأمور کاهش جمعیت از طریق تنظیم خانواده بوده است از جمله اقدامات وزارت بهداشت در زمینه رشد جمعیت دانست.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، دکتر سیدحسن قاضیزاده هاشمی در حاشیه همایش روز جهانی جمعیت در جمع خبرنگاران افزود: البته برخی از اقدامات نیازمند قانون است که امیدواریم با کمک مجلس شورای اسلامی تصویب شود تا به اهداف خود دست یابیم.
وی در پاسخ به سؤالی درباره اقدام این وزارتخانه برای تأمین شیر و لبنیات مورد نیاز و جلوگیری از حذف یارانه شیر گفت: نشنیدهام که یارانه شیر حذف شود و امیدوارم این اتفاق نیفتد.
دکتر هاشمی افزود: درباره شیر مدارس وزارتخانه های جهاد کشاورزی و آموزش و پرورش به طور مستقیم مسئولیت دارند و ما نیز در عین حال هر کمکی از دستمان بربیاید انجام می دهیم چون فکر می کنیم با توجه به وجود امراضی مانند پوکی استخوان، امری ضروری است.
وی گفت: به عنوان وزارت بهداشت مدعی هستیم که مردم باید شیر و لبنیات بیشتر استفاده کنند و دسترسی به آنها راحتتر باشد.
وزیر بهداشت درباره آمادگی مجلس برای تصویب قوانینی برای مقابله با سقط غیرقانونی جنین اظهار داشت: ما نیز اعلام آمادگی می کنیم تا آنچه قانون است اجرا کنیم اما به نظر می رسد بخشی از موارد به دستگاههای قضایی و نظارتی مرتبط باشد و در حیطه اختیار ما نیست.
وی درباره گسترش مراکز وازکتومی و بخشنامه های وزارت بهداشت در این خصوص و اینکه آیا اصلاح آنها در دستور کار قرار دارد یا خیر افزود: اصلاح بخشنامه ها در این زمینه از دوره های گذشته انجام شده و براساس آمارها اعمال جراحی وازکتومی بسیار ناچیز شده است.
وزیر بهداشت گسترش مراکز وازکتومی را رد کرد و افزود: درصورت وجود این مراکز آنها را به مسئولان این وزارتخانه گزارش کنید تا برخورد شود.
وی همچنین درخصوص کاهش چتر حمایت بیمه ها به ویژه برای داروهای خاص و گرانقیمت افزود: درباره بیمه زیاد صحبت شده و هنوز ضروری است تا کارشناسان در این خصوص صحبت کنند اما چترهای کوچک بیمه باید به خیمه ای بزرگ تبدیل شوند تا مردم بتوانند در مواردی که به بیماری مبتلا می شوند حمایت شوند و مردم زیر خط فقر نیفتند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه مسئولان در حال دیدبانی این بخش هستند گفت: عملکرد بیمه ها خوب است اما در برخی موارد تخلفاتی انجام داده و با تذکر وزارتخانه مواجه شدهاند.
هاشمی اظهار داشت: براساس طرح تحول سلامت، سطح خدمات بیمهها نباید نسبت به پارسال کاهش یابد اما به دلیل وجود مارکها و کیفیتهای مختلف دارو در بازار، بیمهها پایینترین قیمت را که کمترین کیفیت را دارد و بیشتر داروهای وارداتی است مد نظر قرار داده اند و این مسئله تخلف است و به آنها تذکر داده شده است.
وزیر بهداشت با اشاره به هزینه 2000 میلیارد تومانی برای داروهای خاص گفت: مشکل ما در تجویز داروست و پزشکان به فاصله چند روز از برگشت از کنگره یا پیشنهاد یک دارو در اینترنت آن را برای بیماران تجویز و برای ما گرفتاری درست می کنند چراکه اثربخشی این داروها هنوز ثابت شده نیست اما نسخه دست بیماران صعب العلاج داده اند و دارویی وجود ندارد و ما سعی می کنیم از طریق مراکز تک نسخه ای آنها را تهیه کنیم.
وی افزود: در صورتیکه طبق برنامه پیش برویم درباره شیمیدرمانی اقدامات خوبی در یکی دو ماه آینده انجام خواهد شد.
هاشمی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره تحویل بیماران فوت شده در برخی بیمارستانهای خصوصی به شرط تسویه حساب گفت: ممکن است این اتفاق رخ دهد اما زشتترین کاری است که امکان دارد انجام شود و به نوعی گروگانگیری است.
وزیر بهداشت افزود: این مسئله به هیچ وجه قابل قبول نیست و اگر مراکز دولتی و خصوصی برای پرداخت هزینه به نگهداری متوفی مبادرت کنند مجرمند و وزارت بهداشت از آنها شکایت خواهد کرد.
هاشمی افزود: مراکز خصوصی که متأسفانه روزانه وجوه خود را از بیماران دریافت می کنند می توانند با تمهیداتی از وقوع چنین اتفاقاتی درباره متوفی جلوگیری کنند.
هاشمی گفت: اینکه افراد متوفی را به علت بدهی و دریافت پول نگهداری کنیم زیبنده کشور ما نیست و مراکز دولتی باید از امروز و مراکز خصوصی تا یک هفته آینده باید به نحوی عمل کنند که گروگانگیری بدین شکل در کشورمان انجام نشود.