پخش زنده
امروز: -
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه ۲۰ درصد ازدواجها در ایران به طلاق منجر می شود، گفت: این آمار در کلانشهرها به ۴۰ درصد می رسد.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، محمود گلزاری اظهار داشت: مهمترین مسئله ای که در بحث جمعیت وجود دارد، مکانیزم تشویقی و تنبیهی برای باروری و تشویق جوانان به ازدواج است که باید به آنها پرداخته شود.
وی با اشاره به اینکه خانواده ها در شرایط کنونی دنیا دچار بحران جدی هستند، گفت: این موضوع فقط مختص کشور ما نیست بلکه از 30 سال قبل با بحران خانواده در دنیا روبرو هستیم به طوریکه کارشناسان غربی عنوان می کنند که خانواده سنتی کارکردهای خود را از دست داده و از آن به عنوان تئوری زبان خانواده نام می برند و معتقدند باید برای خارج شدن از بحران های طبیعی روش های جایگزین نیز استفاده شود. گلزاری گفت: بی رغبتی به ازدواج، افزایش سن ازدواج، خانواده های آشفته، همسرآزاری، کودک آزاری، طلاق عاطفی، افزایش خیانت و طلاق از موضوع هایی است که با آنها روبرو هستیم.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: آمار طلاق در برخی از موارد نگران کننده تر است به طوریکه در شمیرانات 56 تا 60 درصد ازدواجها به طلاق منجر می شود که البته در شهر ری این آمار با توجه به عوامل فردی و اجتماعی آن منطقه به 18 درصد می رسد.
به گفته گلزاری، 50 درصد طلاقها در 5 سال اول زندگی اتفاق می افتد و 14 درصد نیز در سال اول زندگی رخ می دهد.
وی با اشاره به اینکه خانواده های آشفته با بحران و آسیبهای مختلفی مانند کودک آزاری، همسرآزاری، خیانت و... مواجه می شوند، گفت: تمامی این موارد به زوال خانواده منجر می شود.
به گفته معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان خانواده الهی باید سه کارکرد اصلی آرامش، مودت و رحمت را داشته باشد و در این صورت است که خانواده موفقی خواهد بود و البته در ایران این کارکردها ضعیف شده است.
گلزاری با اشاره به اینکه هدف اصلی خانواده تربیت فرزندان است، تاکید کرد: برنامه های ماهواره ای سطحی و ضعیف بودن کارکردهای خانواده باعث شده که بر روی رفتارهای سیاسی و اجتماعی زوجین تاثیرگذار باشد به طوریکه رغبت تشکیل خانواده تا حدودی کاهش پیدا کرده است و جوانان ما نگاه مثبت به خانواده برایشان ایجاد نشده که این موضوع به دلیل بی برنامگی و الگوی اشتباه در بحث های ضعیف دینی است. وی تصریح کرد: تشویق های جدی باید رد مورد ازدواج و تعالی خانواده باشد و باید رقبت و انگیزه لازم برای ازدواج جوانان در جامعه فراهم شود که در این زمینه نیز کم کار شده است. به گفته معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان نباید برای فرزندان و جوانان ازدواج هراسی ایجاد کنیم و قبل از ازدواج مواردی که تشکیل خانواده را در ذهن و رفتار جوانان تضعیف می کند شناسایی و در جهت افزایش تعهد و مسئولیت آنان اقدام کنیم و مهمترین مساله همسریابی است که در حال حاضر با مشکل جدی با آن مواجه هستیم به طوری که روش های گذشته جواب نمی دهد و کافی نیست و باید برای همسرگزینی از مشاوران شایسته و متخصص در این زمینه استفاده شود. گلزاری با اشاره به اینکه در حال حاضر 100 سایت همسریابی فعال است، گفت: اکثر این سایت ها غیرقانونی و غیراخلاقی است و باید برای پیدا کردن فرد مناسب برای ازدواج جوانان راه حل های مناسبی ایجاد شود. به گفته وی، تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها اشتباه است و در دانشگاه ها می توان از مشاوران برای رفع مشکلات جوانان و همچنین همسریابی و همسرگزینی استفاده کرد. معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه سالانه 160 هزار طلاق در کشور رخ می دهد، گفت: اغلب این جدایی ها در سنین جوانی اتفاق می افتد و میانگین سنی ازدواج دختران 23 و پسران 28 سال است و با توجه به اینکه در همان چند سال اول زندگی خانواده ها از هم پاشیده می شود. بر همین اساس این افراد همچنان جوانان هستند به طوری که صدها هزار جوان تحصیلکرده و سالم از همسران خود جدا می شوند و باید فکری برای آنها انجام شود.
گلزاری با اشاره به اینکه 50 درصد طلاق ها به دلیل اتفاق نامناسب انجام می شود، گفت: باید به جوانان کمک کنیم و مشاوره های قبل از ازدواج را با رویکرد اسلامی و همچنین بیمه مشاوره در اختیار آنها قرار دهیم تا بتوانند انتخابی خوب و شایسته داشته باشند.
وی اظهار داشت: بر اساس بررسی های انجام شده پس از طلاق 14 نوع استرس در میان دختران ایجاد می شود که ناامنی اجتماعی، افسردگی، اضطراب، ناامیدی نسبت به آینده و... از جمله آنها است.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: در آمریکا 50 درصد ازدواج ها بعد از ازدواج اول است و در این زمینه باید در ایران فرهنگسازی جدی انجام شود به طوری که ازدواج با مطلقه ها نه تنها منع ندارد، بلکه تاکید دینی است. به گفته گلزاری، در غرب افراد مطلقه به راحتی ازدواج می کنند که در صدر اسلام نیز همینطور بوده است، اما در کشور ما اینگونه نیست و نگاه جاهلیت مردان ایرانی برای ازدواج با زنان مطلقه باید از بین برود و همچنین برنامه ریزی جدی برای بازگشت مطلقه ها به زندگی قبلی شان باید انجام شود و در قرآن نیز ازدواج با بیوه و طلاق گرفته نه تنها منع نشده بلکه تشویق هم شده است و همه ما مسئولیم که فرهنگ غلط جاهلی ازدواج نکردن با فردی که قبلا ازدواج کرده را از بین ببریم و در این زمینه باید از نظر مشاوران متخصص استفاده کنیم.