پخش زنده
امروز: -
وزیر نیرو گفت: مصرف آب و برق در ایران بیشتر از متوسط دیگر کشورهاست.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر؛ حمید چیت چیان در سخنان پیش از خطبه نماز جمعه تهران افزود: ایران از نظر منابع انرژی بسیار غنی اما از نظر منابع آب فقیر است و در بخش برق کشور سرمایه گذاری 200 هزار میلیارد تومانی و آب سرمایه گذاری صد هزار میلیارد تومانی صورت گرفته است.
وی تأکید کرد: همه شهرها و روستاهای کشور از خدمات آب و برق بهره مند هستند.
وزیر نیرو افزود: خوشبختانه در فنآوری صنعت آب و برق از جمله در ساخت سدها ، نیروگاهها ، پست ها و شبکه های آب و برق در طراحی و اجرا و بهره برداری خودکفا هستیم.
وی تصریح کرد: در ایران 340 سد احداث شده ، 129 سد در حال ساخت است و سالانه 33 میلیارد متر مکعب آب برای مصارف صنعتی ، کشاورزی و شرب جمع آوری می شود.
چیت چیان با هشدار به وضع آب در کشور بدلیل تغییرات اقلیمی و همچنین مصرف بالا گفت: از 600 دشت آبی کشور 298 دشت دچار بیلان منفی است و بسیاری از تالابهای خشک شده است و در برخی مناطق نیز شاهد پایین آمدن آبهای زیرزمینی هستیم و رودخانه های بسیاری نیز یا آبی ندارند یا کم آب شده است.
چیت چیان گفت: متأسفانه مصرف آب ایران در مقایسه با سایر جهان به اندازه ای بالاست که بعنوان نمونه هر شهروند آلمانی با تولید و رفاه بالا روزانه 159 لیتر آب مصرف می کنند در حالیکه متوسط مرصف آب هر ایرانی 250 لیتر در روز است.
وی گفت: در بخش کشاورزی نیز راندمان آب کشور پایین است و برای نمونه راندمان آب در کشوری همچون لیبی 60 درصد و در ایران 33 درصد است.
وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت کیفیت آب نیز اشاره کرد و گفت: در این موضوع نیز متأسفانه توجه چندانی صورت نگرفته است و اکنون فاضلابهای صنعتی و شهری ، افزایش سموم و کود شیمیایی وارد منابع آب می شود که زنگ خطری برای حیات آینده کشور است.
وی تأکید کرد: شیوه مصرف آب از قواعد منطقی برخوردار نیست و ما مصرف بسیار بالایی داریم در حالی که طبق سفارش های مؤکد مکتب اسلام اسراف مذموم است.
وزیر نیرو افزایش راندمان آب اصلاح الگوی کشت ، تغییر شیوه آبیاری از غرقآبی به تحت فشار ، اصلاح مدیریت مصرف ، افزایش کشت گلخانه ای ، استفاده از تجهیزات و شیرآلات با مصرف بهینه ، جلوگیری از سرریز فاضلابها به منابع آب و همچنین قطع اب خانوارهای پرمصرف را از مهمترین راههای جلوگیری از هدررفت آب دانست.
وی همچنین اشاره ای به مصرف برق کشور کرد و با اعلام بی سابقه بودن رشد مصرف سالانه برق گفت : رشد مصرف سالانه برق هشت درصد است اما می توان با برخی اقدامات مصرف آن را بهینه کرد.
چیت چیان جلوگیری از اتلاف انرژی در خطوط انتقال برق ، فرهنگ سازی در مصرف خانوار ، استفاده از تجهیزات کم مصرف و همچنین کنترل مصارف سیستم سرمایشی در ادارات را از روش های استفاده بهینه مصرف برق و مدیریت آن دانست.
وزیر نیرو در پایان گفت: امیدواریم همچنان که در عرضه آب و برق در جهان پرافتخار ظاهر شدیم با همکاری مؤثر مردم و دولت بتوانیم در مصرف جزو کشورهای پیشروی جهان باشیم.