پخش زنده
امروز: -
نمايندگان مجلس شوراي اسلامي با دو و يک فوريت طرح کاهش ساعت کاري کارمندان در ماه مبارک رمضان مخالفت کردند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، آقاي رسايي نماينده تهران طراح اين طرح بود که در سخناني گفت: اين طرح در پي اختيار دادن به دولت است تا بتواند ساعت کاري کارکنان خود را کاهش دهد.
وي افزود: سيره علما و خاطرات امام خميني (ره) نيز نشان مي دهد که اين بزرگان در ماه رمضان کار خود را کم مي کردند تا به عبادت بپردازند.
نماينده تهران با اشاره به گرماي هوا و 17 ساعت متوسط روزه داري در روز گفت: کاهش ساعت کاري مي تواند موجب شود کارکنان دولت بيشتر به عبادت و خودسازي بپردازند و اين موضوع براي دولت شکل قانوني پيدا مي کند.
نماينده شاهين شهر در مخالفت با دو فوريت اين طرح گفت: اکنون يک سوم ماه رمضان سپري شده است و ديگر طرح به امسال نمي رسد.
حاجي دليگاني خاطر نشان کرد: من با اصل پرداختن به مسائل معنوي موافقم اما معتقدم نه تنها ساعت کاري در ماه رمضان نبايد کم شود بلکه بايد اضافه شود چرا که ما در پي تحقق اقتصاد مقاومتي و فرهنگ کار هستيم.
وي اضافه کرد: اکثريت جامعه ما را کساني تشکيل مي دهند که کارگر هستند و شغل آزاد دارند و در آفتاب کار مي کنند بنا براين نبايد آنها را رها کرد و تنها به فکر ساعت کاري کارکنان دستگاهها زير باد کولر بود چرا که اين خود تبعيض است.
در پايان پس از اينکه دو فوريت اين طرح رأي نياورد نمايندگان در رأي گيري دوباره با يک فوريت آن نيز مخالفت کردند بنا براين طرح مذکور در نوبت عادي دستورات صحن مجلس قرار گرفت.
ارجاع طرح قانون گزینش معلمان به کمیسیون تخصصی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ارجاع طرح الحاق یک تبصره به ماده ۵ قانون گزینش معلمان و کارکنان آموزش و پرورش به کمیسیون اجتماعی موافقت کردند.
این طرح که کلیات آن به تصویب نمایندگان رسیده است برای اصلاح برخی نکات ویرایشی و برخی واژهها که برداشتهای مختلف دارد به کمیسیون اجتماعی ارجاع شد.
باهنر که ریاست صحن علنی را بر عهده داشت ، گفت: کلیات این طرح به تصویب مجلس رسیده است و کمیسیون اجتماعی نباید تغییری در محتوای این طرح ایجاد کند و باید ظرف دو هفته پس از اصلاح به صحن علنی ارائه شود.
زمان اجرای این قانون که در طرح، ابتدای سال 1392 آمده است، آیین نامه اجرایی و مشاغل حساس که در این طرح به آن اشاره شده، ازجمله مواردی است که باید در کمیسیون اصلاح شود.
در صورت تصویب نهایی این طرح، تصدی افراد در مشاغل حساس وزارت آموزش و پرورش و دستگاههای اجرایی منوط به استعلام از وزارت اطلاعات شده است.
ارجاع این طرح به کمیسیون اجتماعی مجلس با 182 رأی مثبت، 32 رأی منفی و 11 نظر ممتنع به تصویب رسید.
معافیت مالیات بر درآمد تعاونی های تولید روستایی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح استفساریه ماده 133 قانون مالیات های مستقیم و اصلاحات بعدی آن را تصویب کردند.
این طرح مطرح شد و موضوع استفساریه آن این بود که آیا ماده 133 قانون مالیات های مستقیم و اصلاحات بعدی آن به شرکت های تعاونی تولید روستایی که بر مبنای قانون تعاونی نمودن تولید و یکپارچه شدن اراضی در حوزه عمل شرکت های تعاونی روستایی مصوب 24 اسفند 1349 تأسیس می شود؛ تسری دارد یا خیر؟
وکلای ملت نیز در پاسخ با موافقت با این استفساریه مقرر کردند : ولی شرکت های تعاونی تولید روستایی که فعالیت آنها منطبق بر اساسنامه و در زمره عناوین مذکور در ماده 81 قانون مالیات های مستقیم مصوب 13 اسفند 1366 باشد از مالیات بر درآمد معافند.
قانع شدن نماینده سؤالکننده از پاسخ وزیر اقتصاد
در ادامه جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی سؤال ملی محمدحسن آصفری نماینده مردم اراک از وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص اقدام نکردن بانکها به پرداخت وام ازدواج مطرح شد که با پاسخهای وزیر، نماینده سؤالکننده اعلام کرد قانع شده است.
طیبنیا با ارائه آمار و ارقام از میزان پرداختی وام قرضالحسنه ازطریق بانکها، سیاستهای مربوط به پرداخت وام قرضالحسنه را تشریح کرد.
همچنین طرح استفساریه یک ماده از قانون مالیات های مستقیم ، لایحه الحاق جزیره هرمز به محدوده منطقه آزاد قشم ، طرح نحوه فعالیت های احزاب و گروههای سیاسی ، لایحه اجازه مشارکت جمهوری اسلامی ایران در افزایش سرمایه دور پنجم بانک توسعه اسلامی در دستور کار نمایندگان قرار دارد.