مجری ساخت و سازها باید افراد ذیصلاح باشند
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: برای بالا بردن عمر ساختمان و کاهش تلفات ناشی از کار باید همه مراحل ساخت و سازها را از جمله طراحی، اجرا و نظارت، افراد صلاحیت دار انجام دهند.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، اکبر ترکان در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما افزود: بخش زیادی از قانون نظام مهندسی اجرا شده است اما هنوز نواقصی دارد که باید برطرف شود.
وی با اشاره به اینکه هنوز اهداف این قانون محقق نشده است، گفت:سازمان نظام مهندسی برای حفظ منافع بهره برداران ایجاد شده است.
ترکان افزود: شهرداری ها نباید بپذیرند که هر کسی حتی افراد فاقد صلاحیت سازنده ساختمان باشد.
رئیس سازمان نظام مهندسی افزود: اکنون طراحی و نظارت ساخت و سازها تقریبا توسط افراد متخصص انجام می شود و شهرداری هم در بخش نظارتی خوب کار کرده است اما در اجرا، نقص داریم و همه مجریان، صلاحیت ندارند.
ترکان اضافه کرد: بودن مجری ذیصلاح به افزایش کیفیت و بهره وری ساختمان کمک می کند.
وی گفت: بر اساس گزارش های رسمی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، سالانه بیش از 1830 نفر در حوادث کاری در ایران کشته می شوند که 49 درصد این تلفات در صنعت ساختمان است.
ترکان افزود: بیشترین حوادث ساختمان مربوط به گود برداری های غیر اصولی ،کار در ارتفاع ، برق گرفتگی و تجهیزات ساختمان است.
وی ادامه داد: کاهش 80 درصدی تلفات هدف گذاری و برنامه هایی برای نظارت بیشتر اجرا شده است.
رئیس سازمان نظام مهندسی تاکید کرد: باید آموزش های لازم داده و ایمنی های لازم در نظر گرفته شود.
ترکان گفت: تصمیم گرفتیم در سازمان نظام مهندسی از مهندس مقصر دفاع نکنیم و باید قانون اعمال شود تا همه منضبط شوند.
وی افزود: مسئول گود برداری غیراصولی ، مهندس ناظر و مهندس مجری کار است و برای طرح گودبرداری باید مجوز گرفته شود.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: پروانه ساختمان نباید تک برگی باشد بلکه باید برای عملیات های مهم ساختمان جداگانه پروانه صادر شود.
ترکان افزود: مهندسانی که صاحب امضاء برای ساخت و سازها هستند باید از بهترین ها باشند.
معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران هم در این برنامه گفت: برخی از ساختمان های مسکونی و ساختمان های عمومی، مشکل مهندسی دارند اما طرح های بزرگی که در شهر تهران اجرا شده است ایمنی و استاندارد لازم را دارند.
مازیار حسینی با بیان اینکه برای بهبود کیفیت ساخت و سازها گام های خوبی برداشته شده است، افزود: نقش شهرداری ها در ساخت و سازها، کار دفتری است و صلاحیت مهندسان توسط وزارت راه و شهرسازی تایید می شود و بر اساس ان پروانه صادر می شود.
وی ادامه داد: مهندس بر اساس صلاحیت خود نقشه های سازه را تهیه می کند و تحویل شهرداری می دهد و شهرداری بر اساس آن نقشه ها پروانه ساختمان را صادر می کند و به موضوع صلاحیت مهندسان ورود نمی کند.
حسینی گفت: ما معمولا کنترل کیفیت را انجام می دهیم در حالی که مشکل ما در تضمین کیفیت است.
معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران با اشاره به اینکه کمبود قوانین نداریم افزود: سازمان نظام مهندسی باید به عنوان صنف حرفه ای از زیر یوغ دولت بیرون بیاید.
وی گفت: نحوه تعامل در موضوع گودبرداری و روش های آن متناسب با شرایط بومی کشور باید به صورت وسیع آموزش داده شود.
مشاور معاونت ساختمان و مسکن راه و شهرسازی هم در ارتباط تلفنی با این برنامه تاکید کرد: برای بهبود کیفیت ساخت و سازها باید نقایص ،مشخص ، بررسی و برطرف شود.
منوچهر شیبانی اصل افزود: همه عملیات اجرایی ساختمان باید به افراد صلاحیت دار سپرده شود.
گفتگوی ویژه خبری به بررسی وظایف و عملکرد سازمان نظام مهندسی ساختمان اختصاص داشت.