پخش زنده
امروز: -
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبری رئیس جمهور گفت :برای اختصاص اعتبار به طرح های عمرانی استانها از پیشنهادهای نمایندگان استفاده می کنیم اما تصمیم نهایی را معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی می گیرد.
محمد باقر نوبخت در حاشیه همایش افق رسانه در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر درباره اینکه آیا بخشی از بودجه عمرانی در استانها در اختیار مجمع نمایندگان این استانها قرار گرفته است ، گفت : اعتبارات عمرانی امسال به علت تعدد طرح ها معطوف به طرح هایی بود که بیش از 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد اما برخی نمایندگان نظر داشتند تعدادی از طرحها در حوزه انتخابیه داریم که کمتر از 80 درصد پیشرفت دارد اما توجیه اجتماعی و ملی دارد که باید آنها را انجام دهیم.
وی افزود : به همین دلیل در تبصره 22 قانون بودجه 3700 میلیارد تومان بودجه تعیین و با مشخص شدن سهم هر استان قرار شد خود معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور با شاخص هایی در جهت توازن منطقه ای این ارقام را در میان استانها تقسیم کند.
نوبخت گفت : با 32 شاخص برحسب میزان توسعه یافتگی یا محرومیت سهم هر شهرستان را مشخص کردیم و برای اینکه نمایندگان در جریان فعالیت ما قرار گیرند در جلساتی با آنان شاخص ها را معرفی و سهم و شهرستان را بیان کردیم.
وی افزود: برای اینکه بتوانیم از 2 هزارو 906 طرح ناتمامی که وجود دارد ، برای طرح های با پیشرفت کمتر از 80 درصد هم اعتباری در نظر بگیریم ، این احترام را برای نمایندگان قائل شدیم که می توانند پیشنهادهای خود را ارائه کنند.
وی گفت : هم اکنون به همه شوراهای برنامه ریزی استان ها سهم هر شهرستان را ابلاغ کرده ایم ، پیشنهاد نمایندگان هم در آن شورا بررسی و تأیید یا تعدیل می شود و در نهایت به ما پیشنهاد می شود آنگاه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی با توجه به شاخص های خود اقدام به توزیع می کند.
وی گفت : در نهایت قانون مصوب مجلس و نمایندگان ، این حق و مأموریت را به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور می دهد که این اعتبار را توزیع کند.
نوبخت گفت : آنچه که نمایندگان انجام می دهند پیشنهادهایی است که ارائه می کنند ، همچنین از وزرا و استانداران خواستیم پیشنهادها را به دستگاههای اجرایی بدهند که پیشنهادها جمع بندی و بعد به ما داده می شود و آن هم نه به عنوان مصوبه چون قانون این مأموریت را برای معاونت قائل شده است.
نوبخت گفت : در فضای تعاملی می خواهیم از عقل جمعی همه کسانی که در فضای سیاسی و اقتصادی نقش آفرین هستند استفاده کنیم و در پشت درهای بسته برای شهرستانها تصمیم نگیریم.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور درباره اقتصاد مقاومتی و نقش رسانه ملی گفت: صدا و سیما با ابزارهایی که در اختیار دارد می تواند در جهت اطلاع رسانی اقدام کند.
وی افزود : سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در جهت سیاستهای چشم انداز 20 ساله کشور است که اهداف کلی و شاخص های سنجش میزان موفقیت دولت برای رسیدن به اهداف را تهیه کرده ایم.نوبخت افزود : البته این کار ، را دولت به تنهایی نمی تواند انجام دهد.
نوبخت گفت : در اقتصاد باید با مردم گرایی از همه ظرفیت ها استفاده شود و چون دولت هم منابع انسانی و مالی کافی را در اختیار ندارد، حتماً باید از ظرفیت دیگر بخش ها استفاده کرد.
وی گفت: این کار به فرهنگ سازی پیام رسانی و ترویج نیاز دارد که جایگاه رسانه ملی در اینجا برای جلب مشارکتهای مردم و ارتباط دولت و مردم برجسته می شود.
سیاست های اقتصاد مقاومتی برای دولت یک ضرورت است
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور ، سیاست های اقتصاد مقاومتی را برای دولت یک ضرورت و یک عامل رفع نیازهای مبرم و حیاتی خواند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، آقای نوبخت در سی و هفتمین همایش افق رسانه ، سیاست های اقتصاد مقاومتی را برای دولت یک ضرورت و یک عامل رفع نیازهای مبرم و حیاتی خواند و با آسیب شناسی برنامه هایی که پیش از این دنبال شده بود، نظری هم به سند چشم انداز 20 ساله انداخت و گفت : از همه دستگاهها خواسته شده اهداف کمی و کیفی ، ملاک اندازه گیری و وضع موجود و مطلوب خود را بدون کلی گویی ارائه دهند .
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور با اشاره به امکانات فراهم کشور تاکید کرد: حجت برای ما دولتی ها فراهم است ، امکانات کشور هم فراهم است و ما با قبول واقعیات بر سر کار آمدیم و دولت معطوف به این نیست که حتماً نتیجه توافقات ژنو مثبت باشد و حتی اگر شرایط به مراتب بدتر از این هم شود آماده ایم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این همایش در سخنانی تحریم نفت را یک فرصت خواند و گفت: این موضوع گرچه مضراتی نیز داشته اما ما از مشکلات آن گذر کردیم و تا پیش از این جرات اینکه میزان فروش نفت مان را پنجاه درصد پایین بیاوریم نداشتیم.
وی افزود: هدف سیاست های اقتصاد مقاومتی تامین رشد پویا و بهبود شاخص های اقتصادی است و هدفمان این است که یک کشور دانش بنیان پیشرفته داشته باشیم تا به جایگاه اول علمی منطقه برسیم .
آقا محمدی گفت: ایران اکنون بهترین فرصت را دارد تا با سرمایه ای که هست به توسعه پایدار برسد زیرا امید به زندگی در ایران از 59 به 74 سال رسیده و ایران بعد از انقلاب تا سال 2012 دومین کشور در سرعت رشد سرمایه انسانی بوده و همه اینها در حالی است که هیچ کشوری در جهان ، تحریمی به گستردگی تحریم جمهوری اسلامی را تجربه نکرده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین گفت: سیاست های اقتصاد مقاومتی بدون برنامه منسجم و یکپارچه و کمک رسانه ملی محقق نمی شود.
بعد از مجمع تشخیص مصلحت نوبت به نماینده مجلس رسید تا با تاکید بر اقتصاد مقاومتی نشان دهد از دیدگاه مجلس نیز اقتصاد مقاومتی تنها راه پیشرفت مستمر و بهبود اوضاع کشور است.
غلامرضا تاج گردون نماینده مجلس در این همایش با اشاره به ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری گفت :در ابتدای این ابلاغیه آمده که این یک جهاد مقدس است برای فعالان اقتصادی.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: بنا بر همین رهنمود، تحرکات مجلس با محوریت اقتصاد مقاومتی بالا رفته و هر دو هفته یک بار، درباره ابعاد مختلف اقتصاد مقاومتی نشست هایی برگزار می کنیم و به این جمع بندی رسیده ایم که سیاست های اقتصاد مقاومتی باید از مسیر شورای اقتصاد عبور کند و از بعد فرهنگی نیز باید به دغدغه های مختلف در بعد رسانه ای آن پرداخته شود.
در بخش نخست این همایش که عنوان دین و رسانه داشت نیز مهندس ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیما با اشاره به نقش برنامه های معارفی بر روی خانواده و جوانان از تاثیر رسانه ملی در تقویت وحدت گفت و اینکه تمام دست اندرکاران برنامه های معارفی از جمله مجری و کارشناس با تسلط کامل بر موضوع و بیان هنرمندانه و جذاب باید برنامه های اقناعی را در دستور کار قراردهند.
وی با اشاره به تحولات منطقه گفت : حمایت های مالی، سیاسی و رسانه ای امریکا از گروهک بعثی تروریستی داعش نشان می دهد آمریکا، رژیم صهیونیستی و کشورهای مرتجع منطقه از نتیجه انتخابات سوریه و عراق ضربه خورده اند و با حمایت از تروریست ها در صدد جبران این ناکامی ها هستند.
رئیس سازمان صداوسیما همچنین از مجموعه 18 جلدی به نام مناسبت نامه و مجموعه 9جلدی تاریخ اسلام کاری از مرکز پژوهش های این سازمان رونمایی کرد.