پخش زنده
امروز: -
معاون اجرایی رئیس جمهور از به کار گیری ظرفیت های مختلف دولت، سازمان ها و نهادها و نیز خود مردم برای توسعه و تحول در استان لرستان خبر داد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، محمد شریعتمداری، در برنامه گفتگوی ویژه خبری پنج شنبه شب شبکه دوم سیما با اشاره به سابقه استان لرستان در جنگ تحمیلی و تقدیم شهدای فراوان گفت: سفرهای استانی در دولت ها مشترکاتی از قبیل ایجاد همدلی بین مردم و ارتباط آنها با دولتمردان و آشنایی نزدیک با مسائل و مشکلات داشته است.
وی افزود: رویه جدیدی که در دولت تدبیر و امید اتخاذ شده است، توجه به امر توسعه متوازن و استفاده از ظرفیت مردم در جهت رشد و توسعه اقتصادی کشور و فاصله گرفتن از بودجه عمومی بوده است.
شریعتمداری تصریح کرد: باید ظرفیت های استانی را به برخی سازمان ها و شرکت های سرمایه گذاری نشان دهیم و آنها را همسو با جهت گیری های توسعه ای دولت به ویژه در نقاط کمتر برخوردار مثل استان لرستان کنیم، آنها حتما همراهی می کنند، مراکزی مانند سازمان بازنشستگی کل کشور، تامین اجتماعی، بنیادها و قرارگاه های سازندگی، شرکت های سرمایه گذاری متصل به برخی سازمانها غیر دولتی مثل بنیاد مستضعفان یا ستاد اجرایی فرمان امام و الغدیر از جمله این دستگاه ها هستند.
وی گفت: ما این کار را انجام دادیم و در جلسه ای 75 مرکز دعوت شدند و استاندار هم ظرفیت های توسعه ای استان را توضیح داد که در نتیجه برخی تعهداتی را تقبل کردند.
شریعتمداری افزود: هم اکنون 3000 طرح نیمه کاره در استان وجود دارد که نیاز به 3800 میلیارد تومان اعتبار دارد این در حالیست که کل بودجه عمرانی کشور 370 هزار میلیارد تومان است از این رو چند سال طول می کشد که بخواهیم به صورت قطره چکانی بودجه بدهیم.
وی تصریح کرد: از میان طرح ها، 79 طرح مهم انتخاب شد تا در سالهای 93 و 94 به بهره برداری برسد از این رو از منابعی که توسط مجلس اجازه داده شده در بودجه عمومی بخش هایی برای این کار در نظر گرفته شد به گونه ای که در مقایسه با بودجه پیش بینی شده عمرانی استان که 191 میلیارد تومان بود، 610 میلیارد تومان برای اجرای این 79 طرح در نظر گرفته شد.
معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: 67 طرح از این 79 طرح در سال 93 به بهره برداری خواهد رسید که این بودجه و این روند قطعا تحولی را در استان ایجاد خواهد کرد.
وی افزود: برای سپردن کار به دست مردم، دولت به عنوان متولی ارائه سیاست های تشویقی باید قدمهایی را بردارد از جمله این که از طریق صندوق توسعه ملی ترجیحاتی برای استان لرستان به شکل ارائه منابع 5 درصد ارزانتر و بازپرداخت 7 ساله و میزان آورده کمتر برای سرمایه گذاران در نظر گرفته شد.
شریعتمداری گفت: دولت به شرکت های دانش بنیان هم اجازه کمک دارد که این مسئله هم مورد توجه ما بود چرا که ما 150 هزار تحصیل کرده کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در استان داریم که بسیاری از آنها جویای کار هستند.
وی از دیگر طرح های دولت را تاسیس شهرک صنعتی پتروشیمیایی کیمیا یا کیمیا شهر ذکر کرد و گفت: وزرای نفت و صنعت و معدن و تجارت تعهد کردند که حداکثر در ظرف یک سال و نیم آینده زیرساخت های آن را کامل کنند، این امر زمینه سرمایه گذاری را فراهم می کند.
معاون رئیس جمهور با اشاره به معادن سنگ های تزئینی و نما در استان لرستان گفت: این استان 3 درصد سنگ های تزیئنی و نمای دنیا و 22 درصد کشور را در خود دارد ولی مسائل تحریم صادرات مشکلاتی را برای واحدهای سنگبری ایجاد کرده است که باید رسیدگی کنیم.
وی افزود: موضوع دیگر واحدهای نیمه فعال و تعطیل استان بود که ما تقریبا 14 شهرک صنعتی کوچک و بزرگ داریم ولی با ظرفیت 12 تا 13 درصد کار می کنند.
شریعتمداری یکی از مهمترین مشکلات این شرکت ها را سرمایه در گردش ذکر کرد و گفت: ما حتما رشد نقدینگی نمی خواهیم و باید تورم را مهار کنیم، از طرف دیگر خروج از رکود هم یکی از مسائل مهم ماست از این رو مقرر شد تا کارگروهی برای این موضوع در مرکز تشکیل و مشکلات تک به تک حل شود.
وی در ادامه 6 درصد اراضی قابل کشت کشور را در استان لرستان ذکر کرد و گفت: متاسفانه بخش قابل ملاحظه ای از ظرفیت کشت استان به صورت دیم آبیاری می شود و از طرف دیگر 2400 کیلومتر از کانالهای آبیاری فرسوده هستند، در این سفر این مسائل بررسی و ضمن دستور رئیس جمهور برای ایجاد 15 هزار ظرفیت شغلی جدید، مقرر شد که 2000 کیلومتر از این کانالها بهسازی و نوسازی شوند.
شریعتمداری استان لرستان را مرکز ژئوتوریزیم ایران توصیه کرد و گفت: آبشارهای فراوان، بناهای تاریخی و طبیعت زیبای استان می طلبد که سرمایه گذاری جدی تری در این حوزه انجام و زیرساخت های لازم تامین شود.
وی افزود: بنیاد مستضعفان ساخت یک هتل چهار ستاره را در مرکز استان و سازمان بازنشستگی و مجموعه شرکت های سرمایه گذاری آن دو واحد مهمانسرا را تعهد کردند.
شریعتمداری تصریح کرد: سرمایه گذار هم برای هتل نیمه کاره موجود جذب شده است.
وی در پایان به تصمیم دولت برای تجهیز بیمارستان شهید رحیمی اشاره کرد و گفت: امیدواریم با این اقدامات و پی گیری هایی که خواهیم داشت و استفاده از ظرفیت های مردم، چهره استان را تحول یافته تر ببینیم.