به گزارش واحد مرکزی خبر، اسحاق جهانگیری گفت: صنایع دستی ترکیبی از هنر و صنعت است و در مقطع کنونی می تواند بدون نیاز به سرمایهگذاریهای کلان، سالیانه 250 هزار شغل در کشور ایجاد کند.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به جایگاه بلندمرتبه ایران در صنایع دستی جهان اظهار داشت: ایران به دلیل تمدن غنی و چندین هزار ساله یکی از خاستگاههای اصلی صنایع دستی در دنیاست که این امر گویا و بیانگر فرهنگ و هنر اصیل ملت ایران بوده و از گذشته دور تا امروز با قدرت خلاق و ابتکار و استعداد ایرانی تداوم یافته است.
جهانگیری با اشاره به ویژگی صادراتی بودن صنایع دستی گفت: صنایع دستی درخشش ذوق و اندیشه و خلاقیت یک ملت است که وقتی به جای دیگری از جهان صادر می شود نقش سفیر فرهنگی یک ملت را ایفا می کند.
وی تلفیق و مدیریت متمرکز صنایع دستی با گردشگری را حرکتی مکمل برای رونق یافتن هر دو بخش خواند و افزود: ایران با آثار تاریخی و قدمت فراوان می تواند علاقهمندان زیادی را از گوشه و کنار جهان جذب کند که این امر به توسعه و معرفی صنایع دستی هم کمک میکند.
معاون اول رئیس جمهور گفت: یکی از سیاست های جدی دولت یازدهم توجه به مقوله رونق گردشگری و برداشتن موانع موجود در این زمینه است.
جهانگیری با اشاره به افزایش شمار گردشگرانی که در ماههای اخیر به ایران سفر کردهاند گفت: شمار گردشگران زائر افزایش بسیار چشمگیری یافته است.
وی بر لزوم توجه به بازاریابی و فروش و سازماندهی صنایع دستی به عنوان یکی از مشکلات کنونی تأکید کرد و افزود: باید اقتصاد بخش فرهنگ و هنر را فعال کنیم و این امر در دستور کار دستگاههای مسئول و فعالان این عرصه قرار گیرد.
قدردانی از هنرمندان صنایع دستی
چهارده هنرمند و برگزیده صنایع دستی کشور در آیین بزرگداشت هفته صنایع دستی تقدیر شدند.
در آیین بزرگداشت هفته صنایع دستی که با حضور معاون اول رئیس جمهور؛ رئیس و معاونان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، شماری از سفرا و مهمانان خارجی و هنرمندان و استادان حوزه صنایع دستی در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، از10هنرمند و4برگزیده حوزه صنایع دستی کشور با اهدای لوح «فیروزه هنر» ،لوح تقدیر و یک سکه بهار آزادی، قدردانی شد.
در این مراسم از سعید فخر موسوی در رشته سفال و سرامیک از استان البرز؛ عباس حافظی خمامی در رشته قلاب دوزی از استان گیلان؛ ماشاالله فرخ بیک در رشته ورشوسازی از استان لرستان؛ ناصر پهلوان شمسی میبدی در رشته سفال از استان یزد؛ داداش مهرآوری در رشته نقاشی روی شیشه از استان تهران؛ ابراهیم شمشادی پور در رشته زیورآلات سنتی از استان قم؛ افسانه مدیر امانی در رشته طراحی بافت و پارچه از استان تهران و حسن کیانی و گرگین شاه نظری، هنرمندان برگزیده از استان های اصفهان و آذربایجان شرقی قدردانی شد.
اسماعیل بنی اردلان به عنوان پژوهشگر برگزیده؛ شعبان علی قربانی برای پایاننامه برگزیده، ناهید رحمان پور به عنوان کارآفرین برتر؛ منوچهر خادم ملت برای کارگاه نمونه تولیدی و حمیدرضا ذل انبار به عنوان صادرکننده نمونه لوح فیروزه هنر دریافت کردند.
همچنین در این آیین از سنگاب قلم زنی و فیروزکوبی شده استاد حافظ پرست از اصفهان رونمایی شد.