به گزارش واحد مرکزی خبر، سردار سرتیپ اسکندر مومنی در نشست خبری افزود : کپسول آتش نشانی از تجهیزات ضروری خودروست که خودروسازان باید به آن توجه ویژه ای داشته باشند و باید بیش از آنکه به فکر منافع خودروساز باشیم به فکر جان مردم باشیم.
وی در پاسخ به یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه وزارت صنعت ، معدن و تجارت باز هم شش ماه دیگر به خودروسازان در خصوص نصب کپسول های حریق مهلت داده است افزود : امیدواریم روزی این سریال مهلت ها به پایان برسد.
وی گفت: فکر نمی کنم کپسول آتش نشانی موضوع سختی باشد که شش ماه دیگر باید صبر کنیم این موضوع از مسئله ترمز ABS و نصب کیسه هوا بر روی خودروها سخت تر نیست و نیاز تغییر ساختار خودرو ندارد.
مومنی تصریح کرد : متاسفانه پارسال 340 نفر در آتش سوزی خودرو فوت کردند.
وی گفت : باید این موضوع درست بررسی شود تا باز هم مهلت ها تمدید نشود و باید ابلاغیه ها برنامه ریزی و صحیح ابلاغ شود.
مومنی درباره توقف شماره گذاری خودرو اسکانیا گفت : دو دستگاه دیگر در این تعطیلات آتش گرفتند که خوشبختانه هیچ آسیبی به کسی وارد نشد اگر چه شماره گذاری آن همچنان متوقف است .
وی گفت : مسئولان این کارخانه اعلام کردند که بزودی ایرادات را برطرف خواهند کرد که امیدواریم با فراخوانی که انجام دادند ایرادات به زودی رفع شود و مسئولان از این فرصتی که به دست آمده استفاده کنند.
فروردین ۹۳، کمترین کشته تصادفات در یک دهه
رئیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی گفت: فروردین امسال، بر اساس آمار پزشکی قانونی، کمترین کشته را در تصادفات در ۱۰ سال گذشته داشته ایم.
سردار سرتیپ اسکندر مومنی افزود: اگر مردم و تمامی دستگاه ها با همان روحیه فروردین امسال، فعالیت خود را برای کاهش حوادث و سوانح پیگیری کنند می توانیم تا پنج درصد میزان تصادفات را در طول سال کاهش دهیم.
وی گفت: بر اساس تجزیه و تحلیل آمار حوادث پارسال، علت 45 درصد تصادفات به علت برخورد دو وسیله نقلیه، 23 درصد تصادفات برخورد وسیله نقلیه با عابر پیاده و 22 درصد به علت واژگونی خودرو بوده است.
سردار مومنی افزود: 55 درصد کشته ها به خودروها، 23 درصد کشته ها به عابران پیاده و 21 درصد کشته ها به موتورسواران تعلق دارند.
وی گفت : اگر فقط دو نکته یعنی استفاده از کلاه ایمنی و استفاده از پل های پیاده جدی گرفته شود تصادفات در این دو بخش به حداقل خواهد رسید.
سردار مومنی افزود: متاسفانه 70 درصد علت کشته شدن موتورسیکلت سواران به علت استفاده نکردن از کلاه ایمنی است.
وی درباره اجرای طرح تابستانی امسال هم گفت: از 21 خرداد طرح تابستانی در دو مرحله پیش از ماه مبارک رمضان و پس از ماه مبارک رمضان اجرا خواهد شد که تا پنجم مهر ادامه خواهد داشت.
سردار مومنی افزود: در این طرح تمرکز بر محورهای پرخطر و پرتصادف عبور عابران پیاده و موتورسیکلت سواران خواهد بود.
وی درباره اصلاح قانون راهنمایی و رانندگی گفت: هر سه سال یکبار بر اساس میزان نرخ تورم، جدول جرائم اصلاح می شود.
طرح کاهش سوانح و حوادث
وی با اشاره به طرح کاهش 40 درصدی سوانح و حوادث که در دستور کار پلیس قرار دارد افزود: این طرح در مراحل پایانی است و امیدواریم در سال جدید بتوانیم یک جهش دیگر را در کاهش سوانح و حوادث داشته باشیم.
وی افزود: فرهنگ سازی، توسعه دوربین های هوشمند، اصلاح قانون و مقررات و خروج خودروی فرسوده و توسعه معاینه فنی از جمله مواردی است که به دولت ارسال شده است و خوشبختانه رئیس جمهور دستور خوبی صادر کرده اند که امیدواریم بعد از نهایی شدن این طرح اجرایی شود.
مومنی همچنین درباره توسعه و ایجاد ساختار یکپارچه معاینه فنی گفت: متاسفانه موضوع در حال حاضر بیشتر شکل صوری دارد و پراکندگی در این بخش زیاد است.
رئیس راهنمایی رانندگی ناجا افزود: از سال 88 پلیس از مراکز معاینه فنی حذف شد اگر چه دلیلش را نمی دانیم که امیدواریم با اجرایی شدن طرح کلی کاهش حوادث، پلیس نیز در مراکز حضور یابد تا شاهد کاهش حوادث و سوانح باشیم.
وی گفت: هر خودرویی که از مراکز معاینه فنی بیرون می آید باید صلاحیت تردد را داشته باشد.
وی درباره اینکه 30 هزار کیلومتر از جاده های پرتردد در کشور مشخص شده است گفت: بر اساس تفاهم نامه ای که با وزارت راه و ترابری داشته ایم، جاده ها به سیستم های هوشمند نظارت دوربین مجهز خواهد شد که امیدواریم در دو سال آینده شاهد اتفاقات خوبی در این بخش باشیم.
وی درباره ارتقاء ایمنی وسایل نقلیه گفت: توسعه ارتقای ایمنی وسایل نقلیه یکی از اولویت هایی است که متاسفانه از طرف خودروسازان به کندی پیش می رود.
افزایش شماره گذاری خودروهای داخلی و خارجی
رئیس راهنمایی رانندگی ناجا گفت: در دو ماه نخست امسال ۱۳۴ هزار خودروی داخلی شماره گذاری شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۸۳ درصد افزایش داشته است.سردار سرتیپ اسکندر مومنی در نشست خبری با اشاره به افزایش شماره گذاری خودروها گفت: در این مدت 9218 دستگاه خودرو خارجی نیز شماره گذاری شد که در مقایسه با پارسال 161 درصدافزایش یافته است و در بخش موتورسیکلت، 96 هزار و 646 دستگاه موتورسیکلت شماره گذاری شد که نسبت به پارسال 55 درصد افزایش شماره گذاری را شاهد هستیم.
وی گفت: درهمین مدت 257 هزار فقره گواهینامه جدید صادر شد که نسبت به مدت مشابه پارسال 2/3 درصد کاهش یافته است.
طرح نظارت مردمی بر ناوگان حمل و نقل عمومی
سردار مومنی درباره طرح نظارت مردمی بر ناوگان حمل و نقل عمومی از طریق فرستادن پیام به سامانه 110120 گفت: این طرح از اسفند پارسال آغاز شد که در دو ماه نخست امسال 127 هزار پیام به این سامانه فرستاده شد که پلیس به همه موارد رسیدگی کرد.
وی افزود: از همه موارد فرستاده شده برای پلیس، 80 درصد تذکر آموزشی، 14 درصد اعمال قانون و 6 درصد تقدیر و تشکر بود.
سردار مومنی گفت: طرح نظارت مردمی در خودروهای سنگین، کامیون ها و تریلی ها، طرح دیگری است که از تابستان امسال اجرایی خواهد شد و امیدواریم در اواخر امسال این نظارت بر همه خودروها در کشور اجرا شود.
وی گفت: در طرح نظارت مردمی بر ناوگان حمل و نقل اتوبوسهای بین شهری در دوماه پیش، شاهد کاهش 32 درصدی کشته ها و 18 تصادفات بوده ایم که این نشان از موفقیت این طرح در کشور است.