لازمه عبور از رکود،بازگرداندن اعتماد به فعالان اقتصادی
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه لازمه عبور از شرایط رکود بازگرداندن اعتماد به فعالان اقتصادی است گفت: مردم و فعالان اقتصادی باید به آینده کشور امیدوار باشند تا سرمایه های خود را در بخش تولید و صنعت به کار گیرند.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، اسحاق جهانگیری عصر روز (دوشنبه) در جلسه شورای توسعه و برنامه ریزی استان لرستان اظهار داشت: منابع و سرمایه های بخش خصوصی که در سالهای گذشته به دلیل بی اعتمادی مردم در زمینه هایی همچون سکه و دلار سرمایه گذاری شده بود باید مجدداً در بخش تولید و صنعت سرمایه گذاری شود.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه اعتماد تا حد زیادی در میان مردم ایجاد شده از مدیران استانهای سراسر کشور خواست مشکلات بنگاه های اقتصادی و واحدهای تولیدی را که کار آنها متوقف شده و یا با ظرفیت پایین فعالیت می کنند شناسایی کرده و مشکلات را آنچه در توان استان است حل کنند و مابقی را به کمیسیونهای دولت ارجاع دهند.
جهانگیری در ادامه نقش نظام بانکی را در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور نقشی مهم دانست و افزود: در سالهای گذشته پس از موضوع فساد مالی سه هزار میلیارد تومانی ضربه سنگینی به نظام بانکی کشور وارد شد و برخی مدیران بانکی شهامت خود را برای انجام کارها و پیگیری مطالبات تا حدی از دست دادند.
وی افزود: باید بانکها را مجدداً احیا کنیم و به مدیران بانکی روحیه دهیم نه اینکه به هر بهانه آنها را زیر سوال ببریم.
دکتر جهانگیری با تاکید بر اینکه نظام بانکی باید منابع جدیدی برای فعال نمودن اقتصاد کشور به میان آورد تصریح کرد: تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و سپس تامین سرمایه برای پروژه های جدید باید در دستور کار باشد و خوشبختانه مجلس شورای اسلامی نیز به میزان صد میلیارد دلار به وزارت نفت مجوز داده تا در بخش بهینه سازی مصرف انرژی سرمایه گذاری کند که این میزان ، رقم خوبی است که بتوان به برخی پروژه ها و طرح ها اختصاص داد.
جهانگیری با بیان اینکه منابع مناسبی نیز در صندوق توسعه ملی وجود دارد گفت: سرمایه گذاران و بخش خصوصی می توانند از این تسهیلات و همچنین از طریق فاینانس در بخشهای مختلف سرمایه گذاری کنند.
معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و افزود: اقتصاد مقاومتی موضوع مهمی است که باید به طور جدی در این بخش وقت بگذاریم و تاکنون برنامه های وزارتخانه های نفت، جهاد کشاورزی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تحقق این سیاست ها به تصویب رسیده و سایر دستگاه ها و وزارتخانه ها نیز برنامه های خود را ارائه داده اند که امیدواریم به زودی مصوب شود.
جهانگیری همچنین بهره وری و گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی را از موضوعات و برنامه های بلندمدت در اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: دولت این مسائل را با جدیت دنبال می کند و در خصوص برنامه ششم توسعه نیز امیدواریم که دولت بتواند تا اردیبهشت ماه سال آینده این برنامه را نهایی کرده و تقدیم مجلس شورای اسلامی نماید تا پس از اتمام برنامه پنجم بلافاصله بتوانیم در چارچوب برنامه ششم فعالیت کنیم.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه مردم استان لرستان را مردمی پرتلاش و با اراده خواند و گفت: مردم این استان امتحان خود را در دوران جنگ، دوران قبل و پس از انقلاب پس داده اند و با شرایط و ظرفیتهای فراوانی که در این استان وجود دارد انتظار می رود زمینه های توسعه و جهش استان لرستان فراهم شود.
جهانگیری اضافه کرد: استان لرستان از موقعیت جغرافیایی بسیار مطلوبی برخوردار است و تمام بازارهای اصلی کشوردر اطراف این استان قرار گرفته اند که همه اینها مزیتهای بسیار مناسبی است که می تواند جایگاه استان لرستان را به میزان چشمگیری ارتقا دهد.
وی با تاکید بر اینکه باید اراده جدی برای توسعه استان لرستان بوجود آید خاطرنشان کرد: دولت از اینکه شاخصهای اقتصادی استان لرستان ضعیف باشد احساس رضایت ندارد و دولت مصمم است همه امکانات خود را در حد توان برای توسعه استان لرستان بکار گیرد.
معاون اول رئیس جمهور افزود: خوشبختانه راه آهن، فرودگاه و برخی پروژه های بزرگ در استان لرستان در دستور کار قرار گرفته و منابع آن نیز در حال تامین شدن است که همه این مسائل در جهت تکمیل زیربنای توسعه استان است و دولت نیز خود را مکلف می داند که این مسائل را دنبال کند.
جهانگیری ادامه داد یکی از برنامه های دولت در سال جاری تفویض اختیار به مدیران استانی است که البته مدیران نیز باید در قبال این تفویض اختیار پاسخگو باشند چرا که این دولت در مسائل خود جدی است و قانون را در همه امور حاکم کرده است.
در این جلسه استاندار لرستان نیز گزارشی از شاخصهای توسعه یافته پس از آغاز به کار دولت تدبیر و امید ارائه کرد و به بیان برخی مشکلات استان همچون نرخ بیکاری، سرانه درآمدی، میزان سرانه سپرده گذاری، سرانه ورزشی و سهم ارزش افزوده پایین استان لرستان پرداخت.
در این نشست همچنین نماینده ولی فقیه و امام جمعه خرم آباد نیز در سخنانی به بیان دیدگاه ها و نظرات خود پرداخت و بر لزوم تلاش در جهت خدمت رسانی هر چه بیشتر به مردم تاکید کرد.
نمایندگان مردم استان لرستان در مجلس شورای اسلامی نیز هر کدام در سخنانی دیدگاه های خود را مطرح کردند و بیکاری، عدم تناسب بودجه نسبت به جمعیت و توقف برخی پروژه های بزرگ در استان را از جمله مهمترین مشکلات استان لرستان برشمردند و پیشنهاداتی نیز در جهت برون رفت از این مشکلات ارائه کردند.