راهحل سیاسی برای سوریه باید از صندوقهای رأی بیرون آید
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ما معتقدیم راه حل سیاسی در سوریه باید از صندوق های رأی خارج شود نه از سلاح هایی که کشورها برای تروریست ها ارسال می کنند.
{$sepehr_old_video_50950}
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، آقای علی لاریجانی در دومین نشست رؤسای کمیسیونهای سیاست خارجی مجالس کشورهای دوست سوریه که در تهران در حال برگزاری است افزود: از اینکه دعوت جمهوری اسلامی ایران و پارلمان ایران را برای حضور در این نشست پذیرفتید سپاسگزارم.
وی با بیان اینکه نشست تهران در یک شرایط حساس تاریخی برگزار می شود تصریح کرد: این نشست همزمان شده است با انتخاباتی که در کشور دوست سوریه در حال برگزاری است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در طول سه سالی که از ماجرای سوریه می گذرد کارنامه سیاهی برای کشورهای غربی دیده می شود، افزود: از ابتدای ماجرای سوریه ما به تمام کشورهایی که با ما مذاکره می کردند گفته بودیم با تعمیق دموکراسی موافقیم ولی با کشتار مردم مخالفیم.
آقای لاریجانی افزود: برخی کشورها تصور می کردند ظرف مدت دو تا سه هفته می توانند نظام سوریه را بر هم بزنند البته این یک تصور خام بود به آنها باید بگوییم که شما با چه تصوری یک کشور را به سمت بحران اقتصادی و سیاسی سوق می دهید آن هم با یک تصور واهی که دارید؟
وی با بیان اینکه برخی ها که در کشور خود تلاشی برای ایجاد دموکراسی نکردند برای مردم سوریه اشک می ریختند، تصریح کرد: برخی کشورها پارلمان شکلی دارند و تمام افراد پارلمان را خودشان تعیین می کنند و مردم در انتخاب آنها هیچ نقشی ندارند البته برخی کشورها تصور می کردند با ایجاد بحران در سوریه فرصتی برای تنفس رژیم اشغالگر قدس فراهم می کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به صحبت یکی از مسئولان امریکایی مبنی بر اینکه بودجه بیشتری برای تروریست های سوریه اختصاص خواهند داد خاطرنشان کرد: این عمل آنها افتخار نیست بلکه سند سیاهی است برای امریکا که از تروریست های سوری و کشتار آنها در سوریه حمایت می کند.
وی با بیان اینکه مقاومت مردم سوریه در برابر تروریست ها یک اقدام بسیار باارزش بوده است افزود: ملت سوریه نشان داد که تصمیم گرفته است روی پای خود بایستد و در این راستا نیز موفق خواهد شد.
آقای لاریجانی با بیان اینکه انتخابات سوریه پیام های مختلفی دارد و به همین دلیل نشست تهران یک اثر مهم تاریخی بر جای خواهد گذاشت گفت: پیام نخست این انتخابات این است که دولت سوریه تابع رأی مردم است البته ما از گذشته این موضوع را به کشورهای مختلف می گفتیم ولی آنها باور نمی کردند برخی کشورها که بهانه گیری می کردند می گفتند ما نمی دانیم که دولت سوریه انتخابات پاک برگزار می کند و ما می گفتیم شما می توانید ناظران بین المللی برای نظارت بر انتخابات به کشور سوریه اعزام کنید.
وی با بیان اینکه ما معتقدیم در اتاق های دربسته نمی توان برای ملت سوریه تصمیم گرفت و ملت سوریه این موضوع را قبول نکرد و نپذیرفت، افزود: ملت سوریه نتیجه انتخابات را هر چه از صندوق رأی خارج شود آن را مبنای کار خود قرار خواهد داد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دومین پیامی که انتخابات سوریه خواهد داشت این است که اقدامات تروریستی در سوریه چه پایگاههایی دارد، گفت: حضور پرشور سوری های خارج از کشور در انتخابات نشان داد که ملت سوریه از اقدامات تروریستی متنفر است و دوست دارد سرنوشت کشورش را خودش تعیین کند.
وی با بیان اینکه مردم سوریه رفتار مسالمت آمیز را قبول دارند، افزود: پیام سوم این انتخابات این است که سوریه برای آنکه سوریه مستقل بماند سرمایهگذاری کرده است و هزینه میکند.
آقای لاریجانی با بیان اینکه ملت سوریه گروههایی را که پرچم مبارزه به دست گرفتهاند و در خارج از سوریه به دنبال منافع مختلفی هستند می شناسد، اظهار داشت: برخی از این افراد را که ما می شناسیم حرف هایی برای خود می زنند که هیچ نفوذی در درون اقوام مختلف سوریه ندارد، اقوام سوریه دوست دارند که دموکراتیک باشند ما این افراد را به عنوان نماینده واقعی سوریه نمی دانیم و ناتوانی آنها برای تغییر شرایط سوریه نشان می دهد که این افراد هیچ پایگاهی در درون سوریه ندارند.
وی با بیان اینکه ملت سوریه می خواهد از شرایط امن در کشور برخوردار باشد، خاطرنشان کرد: گاهی برخی از سران غرب که به ایران میآیند ابراز نگرانی میکنند که تروریستهایی که آموزشهای تروریستی دیدهاند در بازگشت به کشورشان به این امر دامن بزنند ما به آنها می گوییم چرا این اقدامات و حمایت از تروریست ها را انجام دادید که امروز با مشکل مواجه شوید.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز خاورمیانه تجربیات مهمی را از سر گذرانده است، یادآور شد: متأسفانه در عراق و افغانستان عده زیادی از مردم کشته شدند ما از ابتدا می گفتیم که مبارزه با تروریسم با لشکرکشی صورت نمی گیرد و اخیرا یکی از مسئولان امریکایی گفته است که ما مبارزه با تروریسم را ادامه می دهیم ولی نه با اشغال کشورها که این نشان از این است که آنها به نتایج تازه ای دست یافتهاند.
وی با بیان اینکه امیدواریم انتخابات سوریه انتخابات موفقی باشد و راه روشنی را در مقابل ملت سوریه ترسیم کند افزود: تعجب می کنیم که برخی کشورهای غربی که با ما رایزنی می کردند از ما می پرسیدند راه حل مشکل سوریه چیست و ما می گفتیم برگزاری انتخابات و دموکراسی، ولی آنها می گفتند دموکراسی فقط انتخابات نیست ما می گوییم انتخابات یکی از راه های مهم دموکراسی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نشست تهران دفاع از دموکراسی است، گفت: ما مبارزه با تروریسم را از طریق دموکراسی در منطقه حل می کنیم نه با استفاده از سلاح و کشتار مردم.
وی افزود: ما معتقدیم راه حل سیاسی در سوریه باید از صندوق های رأی خارج شود نه از سلاح هایی که کشورها برای تروریست ها ارسال می کنند.
آقای لاریجانی با بیان اینکه این نشست پیام حمایت از سوریه را به جهانیان خواهد رساند، تصریح کرد: ما با دولت سوریه صحبت کردیم تا کشورهای مختلف بتوانند برای انتخابات ناظر بفرستند و این موافقت دولت سوریه بهانه را از کشورهای جنگجو گرفته است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه امیدواریم انتخابات سوریه پایان درگیری ها در منطقه باشد، گفت: امیدواریم با حضور شما در این نشست شرایط خوبی برای سوریه رقم بخورد و با حمایت شما شرایط مثبتی در سوریه حاصل شود.
دومین اجلاس روسای کمیسیون های سیاست خارجی مجالس کشورهای دوست سوریه در تهران آغاز شد.
در این اجلاس 30 هیات از کمیسیون های سیاست خارجی مجالس کشورهای دوست سوریه حضور دارند.
این اجلاس با هدف پایان درگیری ها در سوریه ، مقابله با دخالت بیگانگان و کمک به برقراری آتش بس در این کشور برگزار می شود.
نخستین اجلاس روسای کمیسیون های سیاست خارجی مجالس کشورهای دوست سوریه 21 اسفند سال گذشته و با حضور 7 کشور برگزار شده بود که این بار تعداد کشورها به حدود 30 کشور رسیده است.