پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز تحقیقات سرطان گفت: استعمال توتون و تنباکو و اسانس قلیان سبب «تغییر ژنتیکی» میشود.
دکتر اسماعیل اکبری در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر در حاشیه همایش « روز جهانی بدون دخانیات» افزود: مواد شیمیایی حاصل از سوخت اسانس به همراه چوب توتون و تنباکو قلیان وقتی وارد سلول میشود ماهیت سلول را عوض میکند و ژنهای بد را تا حدی ماندگار و تکثیر میکند که شخص یا به سمت سرطان و بیماریهای قلبی و عروقی میرود و یا ژنهای تغییر کرده بد را به نسل بعد منتقل میکند.
وی با بیان اینکه قلیان معادل 20 تا 100 نخ سیگار ضرر دارد گفت: متاسفانه چون قبح اجتماعی قلیان کمتر از سیگار است به راحتی وارد خانوادهها شد و گسترش پیدا کرد به صورتیکه چهار و 7 دهم درصد جامعه مردان بالغ درگیر قلیان شدهاند یعنی تقریبا در هفت یا هشت سال گذشته مصرف آن پنج برابر شده است.
اکبری افزود: یک سوم سرطانها به صورت مستقیم مربوط به استعمال دخانیات است و همه مردم میدانند که سیگار بد است.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان گفت: وقتی سیگار و قلیان را ارزان و فراوان در جاهای لوکس و رفاهی و ورزشی به جوان عرضه میکنیم چه انتظاری برای کاهش آن داریم، در سال80، هشت و 7 دهم درصد جمعیت بالغ دخانی بودند و امروز این عدد به 14و 7 دهم درصد رسیده که غیر قابل تصور است.
اکبری با انتقاد از توسعه تولید دخانیات در کشور افزود: معنی ندارد که سازمان دخانیات تولید آن را به بهانه جلوگیری از قاچاق توسعه دهد؛ این حرفها به خاطر پرکردن جیب خودشان است.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان افزود: بنابراین باید آنقدر مالیات بر استعمال دخانیات برای فروشنده و مصرف کننده افزایش یابد که سود و بهرهای در این تجارت نباشد.
دکتر اکبری حرکت عملیاتی برای اجرای قانون کنترل جامعه دخانی را خواستار شد و تاکید کرد: دولت باید با یک مدیریت جهادی کاری کند که این تجارت سودی نداشته باشد.