پخش زنده
امروز: -
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: هنوز نتوانسته ایم کار خاصی برای بیماران مبتلا به ام اس انجام دهیم.
به گزارش واحد مرکزی خبر، سید حسن هاشمی روز جمعه در جشنواره امید که به مناسبت هفته ام اس برگزار شد افزود: هر چند این دولت در بحران دارویی سال گذشته با صرف هزینه ای بالغ بر 100 میلیارد تومان توانست بخشی از درد ورنج بیماران را کاهش دهد، اما هنوز نتواسته است کار خاصی برای بیماران ام اس انجام دهد.
وی همچنین گفت: هماهنگی ها و یکپارچه عمل کردن بخشهای مرتبط با بیماری ام اس می تواند مشکلات بسیاری از مبتالایان به این بیماری را رفع کند.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: به طور حتم تا سال آینده با برنامه هایی که در دست اجراست، وضعیت درمانی و رسیدگی به مبتلایان به ام اس مناسب تر خواهد شد.
هاشمی همچنین با اشاره به توانمندیهای داخلی در امر تولید دارو به ویژه داروهای موثر برای ام اس که حتی به مرز صادرات هم رسیده است، از ادامه واردات چند قلم داروی خارجی مورد نیاز بیماران ام اس خبر داد.
قیمت داروی اینترفرون بتا (ام اس) از روز شنبه کاهش می یابد
رییس سازمان غذا و دارو گفت: داروی ایرانی اینترفرون بتا که مبتلایان به ام اس استفاده می کنند از روز شنبه(فردا) ارزان می شود.
رسول دیناروند روز جمعه در حاشیه جشنواره امید به مناسبت هفته ام اس افزود: بیمارانی که تا این هفته بین 50 تا 90 هزارتومان برای تهیه این دارو هزینه می کردند از فردا (شنبه) بین 25 تا 45 هزار تومان هزینه پرداخت خواهند کرد.
این پروتئین دارویی سبب کاهش تعداد حملات در بیمارانی می شود که مبتلا به ام اس عود کننده هستند.
دیناروند بابیان اینکه تقریبا 30 هزاربیمار ام اس ازاین دارو استفاده می کنند،گفت: این دارو در دنیا سه فرمولاسیون دارد که هر سه فرمول یاد شده در ایران تولید می شود.
رییس سازمان غذا و دارو افزود: بیمارانی که نوع ایرانی داروی اینترفرون بتا را دریافت می کنند از حمایت 95 درصدی وزارت بهداشت و سازمان های بیمه گر برخوردار هستند.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین گفت: برخی از پزشکان به رغم اینکه داروی ایرانی هیچ مشکلی ندارد و نیاز بیماران را برطرف می کند داروی خارجی تجویز می کنند.
وی تعداد بیماران استفاده کننده از داروی خارجی را کمتر از هشت هزار نفر در کشور برشمرد و در خصوص حمایت سازمان های بیمه گر از داروهای خارجی اظهارداشت: سازمان های بیمه گر براساس فرمولی که دارند، داروی خارجی را نیز تحت پوشش قرار می دهند.
دیناروند گفت: وزارت بهداشت در سال گذشته برای اینکه بیماران هزینه کمتری برای تهیه داروهای خارجی ام. اس بپردازند 100 میلیارد تومان برای حمایت از این بیماران هزینه کرد.
وی افزود: هر چند 100 میلیارد تومان یارانه برای حمایت از بیماران مبلغ قابل توجهی است اما متاسفانه پرداخت مبالغ از جیب بیماران ام اس هم بالا است و مجبورند هر ماه به طور متوسط 600 هزار تومان بابت تهیه داروی خارجی ام اس هزینه کنند.
دیناروند به پزشکان کشور توصیه کرد که در صورت امکان از تجویز داروی خارجی ام اس که هم برای وزارت بهداشت و هم برای بیماران گران است خودداری کنند.
وی گفت: پزشکان با تجویز داروی داخلی می توانند از دغدغه بسیاری از بیماران برای تامین دارو پیشگیری کنند.
رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به تولید داخلی یک نوع داروی خوراکی ام. اس که موثرترین دارو برای درمان این بیماری است، گفت: این دارو در داخل کشور تولید شده است و اکنون مرحله کنترل کیفی را طی می کند.
وی اظهار امیدواری کرد: این داروی موثر خوراکی نیز تا پایان سال 93 در بازار دارویی کشور توزیع شود.