پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان امور اراضی کشور: پس از پایان پایش عکس های ماهواره ای سازمان نقشه برداری کشور، ساخت و سازهای غیرقانونی در اراضی باغی و کشاورزی از سال ۸۵ به بعد تخریب خواهد شد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، قباد افشار در مصاحبه خبری امروز با اشاره به اینکه پایش عکس های ماهواره ای سال های 75، 80، 85، 90 و 92 در 5 مرحله با همکاری سازمان جغرافیایی نقشه برداری کشور در حال انجام است افزود: تمام اراضی طبیعی و کشاورزی که از سال 85 به بعد به صورت غیرقانونی تغییر کاربری داده و در آنها ساخت و ساز شده است تخریب می شود. تمام ویلاهای استان های شمالی کشور نیز که به این شکل ساخت و ساز شده است قطعاً مشمول این طرح خواهد شد.
وی آمار رسمی تخریب و تغییر کاربری اراضی کشاورزی و منابع طبیعی را از سال 85 تا کنون حدود 60 هزار هکتار اعلام کرد و گفت: حدود 80 هزار پرونده تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی نیز از سال 85 به بعد تشکیل شده است.
رئیس سازمان امور اراضی کشور افزود: حدود 50 هزار هکتار از اراضی کشاورزی نیز با مجوز دولت در این سال ها تغییر کاربری یافته که در مجموع 110 هزار هکتار از اراضی قابل کشت از چرخه تولید خارج شده است.
افشار گفت: بطور میانگین سالانه حدود 8 هزار هکتار از اراضی کشاورزی تغییر کاربری داده شده است.
وی با اشاره به اینکه در 35 سال گذشته حدود 5 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی نیز برای احیای اراضی و طرح های غیرکشاورزی واگذار شده است افزود: از این میزان یک میلیون و 500 هزار هکتار اراضی بود که احیای امور اراضی واگذار کرد، یک میلیون و 500 هزار هکتار نیز برای اجرای طرح های فرمان امام (ره)، یک میلیون و 200 هزار هکتار برای طرح های غیرکشاورزی و کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی هم یک میلیون و 500 هزار هکتار را برای طرح های کشاورزی واگذار کرد.
رئیس سازمان امور اراضی کشور درباره تصمیم این سازمان برای تعیین تکلیف این اراضی گفت: هم اکنون بانک اطلاعاتی دقیقی از اراضی کشاورزی واگذار شده تشکیل شده و قرار است کارشناسان با بررسی نقشه های جغرافیایی و پالایش پرونده های واگذاری این اراضی برای تعیین تکلیف اراضی اقدام کنند.
افشار افزود: بر اساس بررسی های انجام شده، اجاره اراضی کشاورزی که در پی اجرای فرمان امام (ره) و از طریق هیئت هفت نفره واگذار شده و وصول نشده است حداکثر تا پایان شش ماه امسال وصول خواهد شد.
وی گفت: بر اساس نظر کارشناس، افرادی که اراضی کشاورزی را تحویل گرفتند اما طرحی در آن اجرا نکردند باید اراضی را به دولت بازگردانند.
رئیس سازمان امور اراضی کشور افزود: هم اکنون حدود 300 هزار هکتار از حدود 5 میلیون هکتار اراضی واگذار شده تحت نظارت این سازمان است و قرارداد 38 هزار هکتار این اراضی فسخ شده است.
افشار گفت: اراضی که از افراد تحویل گرفته شده است در فراخوانی به کسانی که تمایل دارند طرح های کشاورزی را در اراضی اجرا کنند واگذار می شود.
وی افزود: حدود 25 درصد افرادی که اراضی را در سال های گذشته از دولت تحویل گرفتند طرحی در این اراضی اجرا نکردند بنابراین این اراضی از آنها گرفته شده و به فرد دیگری واگذار خواهد شد.
رئیس سازمان امور اراضی کشور همچنین از تشکیل یگان حفاظت اراضی در 65 شهرستان خبر داد و گفت: با اختصاص 150 میلیارد ریال اعتبار از معاونت راهبردی ریاست جمهوری، 130 اکیپ حفاظت اراضی از پایان خرداد با اختصاص 300 دستگاه خودروی ویژه فعال خواهند شد.
افشار افزود: مردم در صورت مشاهده، ساخت و ساز در اراضی زراعی و باغی می توانند با سامانه پیامکی 30005721 تماس بگیرند.
اصلاحیه قانون کاربری اراضی کشاورزی در مجلس
رئیس سازمان امور اراضی کشور از تصویب اصلاح قانون کاربری اراضی زارعی و باغی در کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی خبر داد.
قباد افشار درجلسه خبری امروز با اشاره به اینکه لایحه اصلاح قانون کاربری اراضی کشور به طور کامل اصلاح شده است ،گفت :این موضوع در آستانه ورود به صحن علنی مجلس شورای اسلامی است و با تصویب آن تمام کمی ها و کاستی های مدیریت اراضی و حفظ کاربری باغات و اراضی کشاورزی رفع می شود.
وی افزود: قانون جلوگیری از تغییر کاربری از خرد شدن اراضی کشاورزی در سال 85- 86 در مجلس شورای اسلامی و در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب و قرار شد برای مالکان اراضی بزرگ مشوق هایی اعمال شود که اتفاق نیفتاد و قانون اجرایی نشد.
رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: در اصلاحیه قانون جدید، مشوق هایی برای سرمایه گذارانی که قطعات کوچک را بخرند و به اراضی بزرگ یا شرکت های سهامی بزرگ تبدیل کنند ، در نظر گرفته می شود.
افشار افزود: این سرمایه گذاران برای دریافت خدمات و تسهیلات اعتباری یا حمایت های مالی و فنی از اجرای طرح های آبیاری در مقایسه با مالکان اراضی خرد اولویت دارند.
وی تأکید کرد: یکپارچه سازی اراضی کشاورزی و جلوگیری از خرد شدن اراضی بزرگ مهم ترین و اصلی ترین برنامه سازمان امور اراضی کشور است.رئیس سازمان امور اراضی همچنین از اصلاح قانون ارث خبر داد و گفت: برای اجرای قانون جلوگیری از تغییر کاربری و خرد شدن اراضی کشاورزی، اصلاح قانون ارث ضروری است.
افشار افزود: برای اصلاح قانون ارث باید مسائل فقهی با هماهنگی علما، رهنمودهای مقام معظم رهبری، شورای نگهبان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی بررسی شود.وی گفت: به دنبال این هستیم که تا پایان سال برای اصلاح قانون ارث لایحه ای تدوین و برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه کنیم.