توصیه محققان به دیابتی ها : صبحانه و ناهار کامل بخورید
محققان علوم پزشکی اعلام کردند به افراد مبتلا به دیابت نوع دوم توصیه می شود صبحانه و ناهار دلچسب بخورند.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری فرانسه ، دکتر هانا کاهلئووا و همکارانش در مرکز تحقیقات پراگ اعلام کردند به افراد دیابتی که تاکنون به آنها توصیه می شد شش وعده غذای سبک بخورند ، اکنون توصیه می کنیم صبحانه و ناهار کامل و دلچسب بخورند.
این محققان با بررسی بر روی گروهی شامل 54 بیمار 30 تا 70 ساله مبتلا به دیابت و چاقی ، که دیابت آنها با داروی خوراکی کنترل می شد ، تاثیر صبحانه و ناهار را در آنان با مصرف شش وعده غذای سبک ، مقایسه کردند.
محققان در بررسی شش ماهه دریافتند بیمارانی که دو بار در روز غذای کامل مصرف کرده بودند یک کیلو و 400 گرم بیشتر از کسانی که شش وعده کلاسیک سبک مصرف کرده بودند ، وزن کم کردند.
محققان می گویند سطوح قند ، انسولین و هورمون مهم گلوکاگون در خون یک فرد گرسنه، بسیار سریع تر از کسانی که دو وعده غذای کامل مصرف می کنند ، پایین می افتد.
محققان می گویند با این مطالعه کوچک ، نمی توان به همه بیماران دیابتی ، یک توصیه جهانی ارائه کرد.
بیماری قند یا دیابت نوعی اختلال در سوخت و ساز است که به علل مختلف تظاهر می کند و با درجات مختلف از کمبود انسولین ، یا عدم پاسخ به انسولین همراه است.
طبق این تعریف نقش مهم انسولین و تغییرات مهمی که بدنبال کمبود آن در سوخت و ساز ایجاد می شود بهتر مشخص می شود.
این نوع دیابت تقریبا هشتاد و پنج تا نود درصد کل بیماران دیابتی را تشکیل می دهد.
در این نوع دیابت، زمینه ارثی دخالت دارد و در مقایسه با دیابت وابسته به انسولین بیشتر به صورت فامیلی مشاهده می شود.
در فردی که دارای زمینه ارثی بیماری است، عوامل محیطی می توانند موجب بروز علائم بیماری شوند.
در کشورهای غربی ابتلا به دیابت به میزان شصت تا نود درصد مربوط به عامل دریافت کالری اضافی، چاقی و در نتیجه مقاومت نسبی به انسولین است.
دیابت نوع دوم ، اغلب در بین افراد میانسال دیده می شود.
در دیابت نوع دوم ، کمبود انسولین به طور نسبی وجود دارد ولی مقاومت به انسولین می تواند در پیدایش بیماری اهمیت بیشتری داشته باشد.
در این بیماران پاسخ انسولین به گلوکز ممکن است طبیعی یا بیش از طبیعی باشد.