پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی: متوسط نرخ فروش برق ۴۹۴ ریال به ازای هر کیلووات ساعت است؛ در حالی که برق تولیدی بخش خصوصی از نیروگاه های تجدید پذیر را ۴۴۴ تومان به ازای هر کیلووات ساعت خریداری می کنیم.
هوشنگ فلاحتیان در حاشیه همایش انرژی خورشیدی در مصاحبه اختصاصی با واحد مرکزی خبر افزود: اگر نگاه ملی داشته باشیم می بینیم برای تولید یک کیلووات ساعت از سوخت فسیلی باید 700 تومان هزینه کنیم یعنی قیمت تمام شده تولید انتقال و توزیع هر کیلووات برق حدود 700 تومان است که آن را کمتر از 50 تومان به ازای هر کیلووات ساعت می فروشیم و بخشی از منابع حاصل از این محل نیز به عنوان یارانه نقدی به مردم باز می گردد.
وی اضافه کرد: فاصله میان 700 تومان و 444 تومان در هر کیلووات ساعت نشان می دهد که منفعت اقتصادی در توسعه برق خورشیدی و بادی است.
فلاحتیان گفت: در استفاده از انرژی های خورشیدی به فناوری تولید سلول های خورشیدی و تجهیزات الکتریکی مورد نیاز دست پیدا کردیم و شرکت های متعددی در ایران به ساخت این تجهیزات مبادرت می کنند .
وی افزود: در زمینه انرژی های بادی، در حوزه نیروگاه های 660 کیلوواتی قبلا ساخت داخل داشتیم و اکنون شرکت مپنا ساخت توربین های 2 و نیم مگاواتی را در دستورکار خود قرار داده که تا یک ماه آینده در منطقه کهک قزوین 8 توربین 2 و نیم مگاواتی جمعا به ظرفیت 20 مگاوات را راه اندازی می کنیم که تا کنون 4 دستگاه از آن نصب شده و 10 مگاوات تولید برق می کند .
معاون وزیر نیرو گفت: در حوزه توربین های بادی خانگی با ظرفیت کوچک چند دانشگاه کشور فعال شدند و موفق شدیم توربین های 3، 5 و 10 کیلوواتی را در داخل کشور بسازیم.
وی افزود: از سال 1392 بر بام تعداد زیادی از مدارس، مساجد و روستاهایی که با شبکه های برق سراسری فاصله زیادی داشت سلول های خورشیدی نصب شده و برق مورد نیاز این گونه اماکن از طریق سلول های خورشیدی تامین می شود.
فلاحتیان گفت: امسال هم در این باره برنامه ریزی شده همچنین متقاضیان شخصی که تمایل داشته باشند بر بام خانه هایشان سلول های خورشیدی نصب و برق مورد نیاز خود را از این راه تامین کنند آمادگی داریم تا حدود 45 میلیون ریال به ازای هر کیلووات ساعت قدرت نصب شده نیروگاه خورشیدی،تسهیلات بلاعوض پرداخت کنیم که نیمی از سرمایه گذاری برای تولید یک کیلووات برق خورشیدی است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون حدود 95 درصد از برق مورد نیاز کشور را با استفاده از سوخت فسیلی تامین می کنیم که آثار زیست محیطی هم دارد.
فلاحتیان گفت: در ایران در سال حدود 2 هزار و 900 ساعت تابش خورشید داریم که ظرفیت بالایی در استفاده از انرژی خورشیدی است، در زمینه انرژی های بادی نیز بر اساس اطلس بادی که احصا کردیم در مناطقی مانند خاف استان خراسان در مقایسه با دیگر نقاط جهان در 51 درصد از طول سال توربین بادی می تواند برق تولید کند در حالیکه در دنیا متوسط 23 درصد از طول سال است.
وی افزود: می توانیم بیش از 100 هزار مگاوات نیروگاه بادی و خورشیدی را در ایران ظرفیت سازی کنیم در حالی که ظرفیت نیروگاه های حرارتی، آبی، بادی و خورشیدی ما اکنون حدود 71 هزار مگاوات است .