به گزارش واحد مرکزی خبر، آیت الله آملی لاریجانی افزود: ما میدانیم که عراق هم با مشکلاتی در این زمینه روبرو است، اما منافقین کسانی هستند که دست به جنایت های بسیاری در ایران زده اند.
وی اضافه کرد: منافقین، رئیس قضایی کشور ما یعنی شهید دکتر بهشتی و دادستان کل ما را ترور کردند، ما 17 هزار شهید ترور داریم، منافقین یک گروه تروریستی هستند و اعترافات آنان نیز موجود است.
رئیس دستگاه قضا گفت: در چارچوب موافقت نامه استرداد مجرمین تقاضا داریم منافقینی که در کشور عراق حضور دارند به ایران بازگردانده شوند تا محاکمه عادلانه شوند، زیرا اگر محاکمه نشوند خلاف عدالت است.
مدحت محمود رئیس قوه قضائیه عراق نیز در این دیدار درباره حضور منافقین در کشورش گفت: این حضور جنبههای سیاسی دارد، دولت عراق با همکاری سازمان ملل اقدامات لازم را در این زمینه انجام میدهد تا مساله برطرف شود.
روسای قوای قضائیه ایران و عراق ، بر گسترش همکاری های دو کشور در حوزه قضایی تاکید کردند.
آیتالله آملی لاریجانی در دیدار مدحت محمود با اشاره به سابقه تاریخی روابط جمهوری اسلامی ایران و عراق که فراتر از مرز است، گفت: اینجا را خانه خود بدانید همانطور که من نیز عراق را وطن خود میدانم.
وی افزود: روابط بین دو کشور ایران و عراق فراتر از یک مرز مشترک است ، چراکه سابقهای عمیق و پیوندهای دینی و فرهنگی زیادی میان دو کشور وجود دارد.
رئیس دستگاه قضا با تبریک برگزاری انتخابات اخیر در کشور عراق، گفت: با وجود حمایت کشورهای غربی از تروریستها بحمدالله اراده ملت و نظام کشور عراق بر مشکلات فائق میآید و من آن را به همه مسئولان عراق تبریک میگویم.
وی افزود: با عنایت حق تعالی دستگاه قضایی ایران از آغاز انقلاب مسیر روشنی را پیموده و ساختارهای نوینی را ایجاد کرده و در حال حاضر دستگاهی مستقل است که از دانش روز بهره میگیرد.
رئیس قوه قضائیه گفت: در قانون اساسی ایران بر استقلال قوه قضائیه تاکید شده است و این قوه تجربه ای بسیار بینظیر دارد ، زیرا دستگاه قضایی در ایران بر دستگاههای اجرایی نظارت می کند.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: قوه قضائیه در ایران با سازمانی به نام بازرسی کل کشور بر دستگاههای اجرایی کشور نظارت کامل دارد و اگر تخلفی را دید می تواند ورود کند .
وی دستگاه دیگر نظارتی قوه قضائیه را دیوان عدالت اداری معرفی کرد و افزود : دیوان عدالت اداری آیین نامهها و مصوبات دولتی که خلاف قانون باشد ابطال می کند و به تخلفات ماموران دولتی هم که از موقعیت خود سوء استفاده کنند رسیدگی میکند.
رئیس دستگاه قضا گفت: قوه قضائیه ایران تجارب گرانبهایی دارد و ما خوشحال میشویم که این تجارب را در اختیار قوه قضائیه کشور دوست و همسایه خودمان ، عراق قرار دهیم.
وی با ابراز امیدواری درباره استفاده دو کشور از تجارب یکدیگر در حوزه قضایی ، گفت : برگزاری جلسات مشترک ، تبادل آراء و تجارب قضایی و قضات و حقوقدانان به پیشرفت قضایی در دو کشور منجر می شود.
آیت الله آملی لاریجانی همچنین با اشاره به امضای چهار موافقتنامه قضایی میان دو کشور، گفت: در سال های اخیر چهار قرارداد همکاری قضایی با کشور عراق داشتیم و بسیار خوب است که این قراردادها اجرایی شود و قوه قضائیه دو کشور باید برای اجرای این موافقتنامهها که مراحل تصویب را گذراندهاند ، تلاش کنند.
وی با اشاره به زندانی بودن تعدادی از اتباع ایران در عراق گفت: جرم این تعداد عبور از مرز است اگرچه طبق قانون نباید عبور غیرقانونی از مرز صورت گیرد ، ولی این افراد به قصد زیارت از ایران به عراق رفتهاند که متاسفانه احکام شدیدی برای آنان در نظر گرفته میشود، البته ما انجام تخلف را قبول نداریم ولی تقاضا داریم که نیت و انگیزه این افراد که تنها زیارت بوده است در نظر گرفته شود.
رئیس قوه قضائیه عراق نیز در این دیدار با اشاره به سابقه تاریخ روابط دو کشور گفت: حتی جنگ هشت ساله نتوانست رابطه بین دو ملت ایران و عراق را به هم بزند.
مدحت محمود با تاکید بر وجود استقلال قضایی در کشور عراق، گفت: عراق تجربه بینظیری را در زمینه استقلال قضایی پشت سر گذاشته است؛ کشور عراق از سپتامبر 2003 این تجربه را آغاز کرد و استقلال کامل خود را به دست آورد که انتصاب قضات و تامین کادر قضایی در قوه قضائیه نمونههایی از این امر است.
وی گفت: بسیار خوشحالیم که قوه قضائیه در ایران نیز مستقل است و ما این امر را قبلا از جناب آقای شاهرودی نیز شنیده بودیم.
رئیس قوه قضائیه عراق با اشاره به تجارب مهم قوه قضائیه ایران گفت: من شنیدهام که در ایران، وزیر دادگستری را رئیس قوه قضائیه پیشنهاد میکند که این نه تنها اخلال در کار دولت نیست، بلکه یک همکاری است که به تقویت دولت و کشور میانجامد.
رئیس قوه قضائیه عراق درباره زندانیان ایرانی در کشور عراق نیز گفت: در رابطه با احکامی که قبلا صادر شده ؛ ما خواستار اصلاح قانون شدیم که این موضوع در مجلس نمایندگان عراق در حال بررسی است.
وی گفت: ما خواستار در نظر گرفتن مجازاتهای خفیفتری درباره این افراد هستیم و در این زمینه با رئیس جمهور هم صحبتهایی شده است که ایشان هم خواستار این هستند که این افراد مورد عفو قرار بگیرند تا زمینه بازگشتشان به ایران فراهم شود.