توافق هسته ای با غرب و رفع تحریمها باید همزمان باشد
خطیب نماز جمعه تهران در خطبه دوم به سه موضوع «مذاکرات هسته ای»، «بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه» و «امر به معروف و نهی از منکر» پرداخت.
به گزارش واحد مرکزی خبر؛ حجت الاسلام کاظم صدیقی با اشاره به دور جدید مذاکرات هسته ای گفت: شش ماه گذشت و حالا باید به توافق نهایی برسند؛ همانطور که رهبر حکیم و زمان شناس ما فرمودند؛ ما با مذاکره مخالف نیستیم بلکه فعالیت های دیپلماسی جزء ضرورت های بسیار بالای کشور است.
وی افزود: باید افراد با هوش و دارای کیاست، تاکتیک های مناسب را انتخاب و با کشورهای گوناگون ارتباط برقرار کنند چرا که ارتباط بین المللی لازمه زندگی جهانی است.
امام جمعه موقت تهران گفت: در مسئله هسته ای همه از اصل مذاکره حمایت کردند و حالا به شرایط حساسی رسیده ایم که باید نکاتی مورد توجه قرار گیرد.
حجت الاسلام صدیقی موضوع هسته ای را مسئله ای ملی عنوان کرد و افزود: چند سال است که آحاد مردم از این مسئله به عنوان حقی ملی و جهشی جدید و علمی یاد می کنند و شعار می دهند انرژی هسته ای حق مسلم ماست.
وی انرژی هسته ای را حق قانونی، وجدانی، ملی و دینی برشمرد و گفت: اسلام نمی پسندد جامعه اسلامی زیر یوغ کافر باشد و اگر بنا باشد آنها بر ما سلطه ای نداشته باشند هیچ راهی جز توسعه علم و ترقی در ابعاد فنآوری وجود ندارد.
خطیب نماز جمعه تهران دستاوردهای هسته ای را حاصل جان نثاری و رشادت های شهدایی از جمله شهریاری و علیمحمدی برشمرد و گفت: ملت ما در راه هسته ای خون داده است که این نعمت را داشته باشد بنابراین مذاکره کنندگان باید خطوط قرمز را رعایت کنند.
وی تحقیق و توسعه را از جمله خطوط قرمز در موضوع هسته ای نام برد و افزود: موضوع دوم صحبت در خصوص تعداد سانتریفیوژهاست که زیاده طلبی، باج گیری طرف مقابل و ضعیف پنداشتن ما را نشان می دهد.
صدیقی به قوانین ان پی تی اشاره کرد و گفت: براساس ان پی تی، انرژی صلح آمیز هسته ای حق مسلم همه کشورهاست و سلاح هسته ای نیز برای هیچ کشوری روا داشته نشده است.
وی تصریح کرد: اگر ما در این باره کنار بیاییم نشان از ضعف و ذلت ما خواهد بود.
امام جمعه موقت تهران سومین خط قرمز در مذاکرات را غنی سازی برشمرد و گفت: این موضوع باید بر اساس نیاز کشور ما باشد و اگر در توافق به اینجا برسند که نیاز ما را دشمن تشخیص دهد مورد قبول نیست.
وی گفت: مؤمن دو بار از یک سوراخ گزیده نمی شود چرا که ما در موضوع رآکتور تهران این تجربه بدقولی آنها را دیده ایم.
حجت الاسلام صدیقی تصریح کرد: به دشمن خوشبین بودن شرط کیاست و ایمان نیست بنابراین در قرارداد باید کاملاً استقلال خودمان را رعایت کنیم.
وی با بیان این که امریکا دیگر قدرت برتر جهان نیست و به فرموده امام راحل هیچ غلطی نمی تواند بکند گفت: مردم ما انقلابی، شهادت طلب، سربلند، حماسی و همیشه حاضر در صحنه هستند و در جایی که بخواهد به عزتشان خدشه ای وارد شود زیر بار نخواهند رفت.
امام جمعه موقت تهران حفظ ماهیت آب سنگین اراک را از دیگر خطوط قرمز مذاکرات برشمرد و افزود: موضوع بعدی این است که باید قرارداد هم متوازن، هم متقابل و هم زمان با رفع تحریم ها باشد.
حجت الاسلام و المسلمین صدیقی گفت: ایران به قراردادهایی که با آنها منعقد کرده همواره پایبند بوده و گاهی حتی داوطلبانه کارهایی کرده است و در این باره باید همه تحریم ها برداشته شود و احترام متقابل مقبول طرفین قرار گیرد.
وی افزود: آنچه مسلم است و خواست عموم ملت و وظیفه حماسی و دینی ما محسوب می شود این است که هیچیک از دستاوردهای هسته ای ما قابل تعطیل نیست و هیچکس حق معامله در این موارد را ندارد.
خطیب نماز جمعه تهران در ادامه به بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوا فضای سپاه پاسداران اشاره کرد و گفت: در این نمایشگاه پهپادهایی که طراحی و به نتیجه رسیده است، سامانه های بالستیکی و پدافندی، انواع رادارها، مراکز کنترل فرماندهی و انواع ابزارهای دفاعی سپاه که به اتکای توان داخلی تولید شده و قابل عرضه در جهان است به نمایش در آمد.
حجت الاسلام صدیقی افزود: مقام معظم رهبری پس از بازدید از این نمایشگاه آن را شیرین توصیف کردند و البته افزودند؛ به این میزان نیز نباید قناعت کنیم.
وی به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی در این بازدید اشاره و اضافه کرد: متأسفانه در بخشی از مدیریت کشور به توان داخلی، ایمان ندارند و توجه نمی کنند که خداوند هدایتشان فرماید.
امام جمعه موقت تهران در ادامه به مسایل فرهنگی و موضوع امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و افزود: از وزارتخانه های کشور، اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی، علوم و آموزش و پرورش توقع داریم در مورد مسایل فرهنگی احساس تکلیف شرعی کنند چرا که این کشور، کشور اهل بیت (ع) و قرآن است.
وی با بیان این که انقلاب ما انقلاب اسلامی است گفت: بنا بر این از همه وزارتخانه ها توقع داریم در عزل و نصب ها مسئله تدین را در اولویت قرار دهند و به مسایل فرهنگی توجه ویژه ای نشان دهند.
صدیقی افزود: در حال حاضر در برخی نقاط کشور گاهی مشاهده می شود که حجاب رعایت نمی شود و انواع ابتذال ها از طریق ماهواره ها و اینترنت به درون خانواده ها راه پیدا کرده است.
وی با بیان این که مقام معظم رهبری فضای مجازی را حساس معرفی و گروهی را به ریاست رییس جمهور برای این کار مشخص کرده اند گفت: هیچ کشوری استفاده از نرم افزارهایی با ابعاد امنیتی و جاسوسی را آزاد نمی گذارد.
وی با انتقاد از عمل نشدن برخی مصوبات قانونی در خصوص فضای مجازی افزود: علاوه بر قانون ما مسلمانیم و باید به داد جوانان برسیم و نگذاریم گناه تا این حد رواج یابد که عذاب الهی به سمت ما آید.
حجت الاسلام صدیقی گفت: در مورد امر به معروف و نهی از منکر، قانون و شرع به ما می گوید باید بر اساس وظیفه مان عمل کنیم که در این خصوص بعد از نماز جمعه راهپیمایی خواهیم کرد.
حجت الاسلام صدیقی در خطبه اول نماز جمعه نیز با تفسیر سوره حمد گفت: این سوره به اندازه ای اهمیت دارد که نماز بدون آن نماز نیست.
وی با تشریح معنای «الله» در «بسم الله الرحمن الرحیم» گفت: نام «الله» در دل مومن صفایی همچون دگرگونی که نام معشوق در دل عشــاق پدیدار می کند، به راه می اندازد.
خطیب نماز جمعه تهران افزود: «الله» به معنای معبود است یعنی ذاتی که همه عقلا و اندیشمندان عالم به او و عظمتش حیرانند.
حجت الاسلام و المسلمین صدیقی سپس به تشریح معنای کلمه «الرحمن» پرداخت و گفت: «الرحمن» دلالت بر وسعت دارد و به معنای آن است که خدای متعال رحمتش حد ندارد و شامل همه چیز و همه کس حتی ملحدان، کافران و فاسقان هم می شود.
خطیب نماز جمعه تهران معنای کلمه «الرحیم» را دوام رحمت الهی برای بندگان خاصش خواند و گفت: رحمت خدا برای دیگران تا دم مرگ است اما برای بندگان خاص تا قیامت ادامه می یابد.